14. maaliskuuta 2014

Keittiössä tänään

Rakastan tiskaamista! Siis ihan oikeasti. Se on oikeastaan tosi hyvä juttu, koska meillä ei ole tiskikonetta. Paitsi nämä manuaaliset, minä, isäntä ja isosisko ;) Eikä se kai mikään ihme olekaan, että rakastan sitä, kun katselen tiskatessa ympärilleni. Meillä on aika rakastettava keittiö! 

Kesän keittiö- ja suihkuremontissa saadaan meille tiskiallas, jossa on kaksi yhtä isoa allasta, joissa vesi pysyy! Vau, tästä me ollaan isosiskon kanssa haaveiltu, kun tuossa rinnakkain tiskataan. Pienempään altaaseen ei nimittäin saa tulppaa ja meillä on siihen oma melko mielenkiintoinen viritelmä, että saadaan innokas tiskari mukaan touhuun omaan altaaseen :) 

Remontissa puretaan keittiön nurkassa oleva suihkuhuone ja siten myös tiskialtaan (ja suihkun!) paikka vaihtuu.

Säilytystilaksi hankittiin jo iso vanha puinen kaappi, jossa säilytetään melkein kaikki mahdollinen. Remonttia ei missään nimessä tehdä ajatuksella "enemmän säilytystilaa". Ihan siitä syystä, että tiedän kuinka ainakin meillä kävisi, jos säilytystilaa olisi enemmän...ei sitä tyhjää hyllyä tai laatikkoa kuitenkaan hetken kuluttua enää olisi. Kävisi siis juuri niin, kuin ylemmässä kuvassa olevalle lelulaatikolle, pitäisi olla isompi :D Meillä pyritään sellaiseen "sopivasti mutta mahdollisimman hintsusti säilytystilaa"-ratkaisuun. Ei ehkä viisain ratkaisu talon jälleenmyynnin kannalta, mutta eihän me herran tähden olla tätä myymässäkään!

Remontin idea on palauttaa suihkuhuoneen tilalle vanha kaakelihella, jonka osat löytyvät kellarista. Ilman tuota hellan palauttamista meillä ei varmaan edes harkittaisi remonttia, vaikka juuri eilen tiskialtaan alla olevasta kaapista tippui oikean puoleinen ovi lattialle :D Ja tuon 60-70-luvulla asennetun allaskaapin runko on jo niin haperoa, että taitaa jäädä sekin nyt avohyllyille. Ei sitä ovea kertakaikkiaan enää saa kiinni. Ja sitä paitsi, toukokuussa alkaa remppa, niin ei kai sillä niin väliä olekaan.

Toisella kertaa kuvia muistakin kulmista, kuin tiskialtaasta ;) Nyt toivottelen kivaa perjantaita!

30 kommenttia:

 1. Voi kun jännää, toukokuussa jo remppaillaan! :) Siihenhän on ihan lyhyt aika enää. Kivaa päästä näkemään miksi keittiö muotoutuu ja tuon vanhan kaakelihellan palauttaminen kuulostaa tosi hyvältä. Harmittaa niin, kun hella on meiltä joskus purettu ja osia ei ole tietenkään missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis toukokuu on ihan kohta, tosi jännää! Tulisijojen purkaminen on ollut kyllä älyttömin juttu ikinä! Meiltäkin on purettu yhteensä VIISI tulisijaa, arvaa harmittaako. No tosiaan nuo hellan kaakelit on tallella, muut ovat jossain tuhottuna. Tarkoitus on niitä kuitenkin hiljalleen palautella :)

   Poista
 2. Oisko niin, että kotosuomessa on siis kaksi aikuista naista, jotka rakastaa tiskaamista käsin! Mä olen nimittäin se toinen. Mulla on kyllä perhe-elämän ajoilta kokemusta tiskikoneestatkin (vissiin 15 vuoden ajalta).
  Siinä vaiheessa, kun nuorempi poika oli armeijassa huomattiin, ettei se tiskari täyty riittävän nopeasti (hajuhaitat).
  Niinpä siirryin käsitiskiin, kun eihän kahden hengen pestävät nyt niin iso määrä ole. Sitäpaitsi mä inhoan tursuavaa tiskipöytää. Mä hinkkaan melkein joka tiskauksen jälkeen rst-altaat edustuskuntoon. Mun miehen mielestä siinä ei o järkeä, kohtahan tulee tass jotain pestävää...
  Joku on sit sanonut, et mitäs sitten kun on enemmän porukkaa? No sillon on tietty enemmän tiskattavaa, mut voihan senkin tehdä kimpassa tai sit niinku pari vuotta sitten. Meillä oli vieraita eri pohjoismaista. He kävi kilvan ihailemassa kuivauskaappia ja kuulivat sellasenkin oudon jutun, et asiat huuhdotaan. Halusivat ihan ittekin kokeilla moista hommaa!

  No mä en sit kyllä tykkää ikkunanpesusta. Mä en vaan saa vanhoilla enkä uusilla konsteiila niistä riittävän puhtaita elikkäs raidattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kaksi meitä sitten on :D Mun mielestä käsin tiskaukseen menee melkein sama aika, kun koneen täyttämiseen ja tyhjentämiseen. Ja vaikka porukkaa olisi enemmänkin, niin tiskaamalla niistä tiskeistä pääsee. Ei ole ollut meillä mikään ongelma myöskään :)

   Mäkin inhoan ikkunoiden pesua, varmaan kaksi vuotta ovat olleet pesemättä ;)

   Poista
 3. Kodikasta on keittiössänne ja toi kaappi on aivan IHANA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Krisse, kaappi on kyllä niin nätti mun mielestä myös!

   Poista
 4. Voi että, varmasti ihanaa suunnitella remppaa ja fiilistellä uutta keittiötä! Ja tuo kaappi - <3 Välillä mietin muuten meidänkin suht uudessa keittiössä, että voi kun olisi tullut valittua ne korkeammat kaapit, joissa olisi enemmän säilytystilaa, mutta sitten totean juuri sen, minkä sinäkin - jos tilaa olisi enemmän, myös tavaraa olisi enemmän..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa kyllä hiukan nyt jännittämään, kun remppa lähenee ja viikot tuntuu menevän hurjaa kyytiä!

   Kivaa viikonloppua teille Sanna :)

   Poista
 5. Minäkin ihan oikeasti toivon, että edes tykkäisin tiskaamisesta. Vaikka meillä on tiskikonekin. Mutta aina on astioita, joita ei saa laittaa sinne, tai jotka eivät vaan mahdu tai muuten täytyy tiskata käsin milloin mistäkin syystä.

  Tuo säilytystilaratkaisu kyllä kuulostaa äärimmäisen fiksulta, meillekin tarvittaisiin samanlainen. Keskenäänkö ne tavarat aina vähänkin väljissä kaapeissa lisääntyy vai miksi ihmeessä tila aina loppuu kesken, riippumatta siitä kuinka paljon sitä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen oppinut pitämään tiskaamisesta, kun konetta ei ole ollut :) Ennen en kauheasti tykännyt just kattiloiden ja muiden tiskaamisesta mutta nyt nekin menee ihan kivasti, kun kaikki muukin tiskataan käsin.

   Tuo kaappi tulee säilömään keittiössä lähes kaiken ja toivottavasti eivät astiat ja kattilat tuossa kaapissa keskenään lisäänny :)

   Poista
 6. Erittäin hyvä filosfia tuo, ettei säilytystilaa saa olla kauheasti. isot säilytystilat ovat tie tuhoon. Voin kertoa, että 200 neliötä kylmää vinttiä on pahinta, mitä voi omistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon Susanna tuon ihan täysin! Onneksi meillä ei ole noin isoa kylmää vinttiä, verstaan vinttikin nimittäin kerää kaikenlaista sälää nurkkiinsa tuolla pihalla.

   Poista
 7. Mäkin tykkään tiskaamisesta, mutta oon siihen liian laiska. :)

  Olen viime aikoina bongaillut kaappeja. (Varhainen lintu jne..) Mistä tuo teidän oma on peräisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me löydettiin kaappi Kavihuoneilmiöstä Helsinki-Turku motarin varrelta. Siellä on aika hyvä valikoima vanhoja kalusteita ja on tässä ihan kivan matkan päässä, että päästiin ihan paikan päälle ihastelemaan :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Fane, pitkästä aikaa! Just ajattelin sua, kun tätä hanan kuvaa tänne laitoin :D Muistakaa leikata omppupuut landella! :)

   Poista
  2. <3

   (Leikkasin ne syksyllä kun vähän riehuin muutenkin tontilla...hmmm....en tiiä menikö mettään vai kuinka - katotaan mitä tuleva sato sanoo :D )

   Poista
  3. En tiedäkään syksyllä leikkaamisesta mitään mutta uskon, että se on parempi vaihtoehto kuin leikkaamattomuus :) Ja sato sen sitten viimeistään kertoo :)

   Poista
  4. Juu, mä kerron sit kui kävi ja tuun hakee sulta omppuja jos omia ei tule ;) Hih!

   Poista
 9. Kaappi on tosi kaunis. Osaatko sanoa, millainen käsittely siinä on pinnassa? T.senkkiä entisöivä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anna. Kaappi on vanha ja tullut entisöijän kautta, joten ihan satavarma en ole käsittelystä. Mutta vaikuttaisi siltä, että kaapin pinnasta on poistettu maali, hiottu ja jätetty ihan paljaalle puulle ilman käsittelyä. Kivoja entisöintihetkiä sulle :)

   Poista
 10. Oi, tuo antiikkikaappi on kaunis ja kivat köökikuvat muutenkin. Ihanaa että palasit takaisn linjoille :)

  VastaaPoista
 11. Ihanat lankavetimet! Ja kyllä noissa vanhoissa hanoissa vaan on sitä jotain.

  VastaaPoista
 12. Keittiössäsi näyttää suloiselta. Ja tuo iso kaappi, kovin ihana. Mielenkiinnolla seuraan keittiöremonttia, meillä kun se on myös vielä edessä päin. Ei kuitenkaan niin lähellä kun teidän. Harmillista. Meille tehdään ruokakomero samassa remontissa ja odotan sitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Etel, että mielenkiinnolla seuraat remppaa. Meillä ei tehdä mitään täysin perinteistä mutta ei varsinkaan mitään modernia. Tulee kyllä ihan meidän itsemme näköiset ratkaisut :) Voi että, teidän ruokakomerosuunnitelma kuulostaa tosi hyvältä! Nyt vaan suunnittelet ja fiilistelet, jos rempan aika ei ihan vielä ole :)

   Poista
  2. Meillekään ei tule mitään ihan perinteistä eikä varsinkaan modernia;)

   Katsotaan ensin mitä löytyisi omista tai mommon varastoista ja sitten sävelletään. Skaffer on se mikä on ihan ehdoton, palautetaan se omalle paikalleen. Meilläkin kun on vanha 1900-luvun talo ei sinne mikään liian uusi sovikaan.

   Poista
  3. Meilläkin meinataan hyödyntää vanhoja kalusteita :) Mitään uusia kaapistoja tms. ei ole tulossa. Teidän skaffer tulee varmasti olemaan upea! On kyllä hienoa palauttaa jotakin entiselleen.

   Poista