17. maaliskuuta 2014

Sunnuntaipiknik

Meillä vietetään keittiössä paljon aikaa. Siis ihan todella paljon. Tällä hetkellä kaikki ruoka on valmistettava itse tyttöjen allergioiden/yliherkkyyksien vuoksi. Uskotteko, että jo pelkästään maidon, soijan, pähkinöiden ja kotimaisten viljojen poisjääminen ruokavaliosta aiheuttaa sen, ettei kaupasta saa kertakaikkiaan mitään sopivaa puolivalmista millä ruuanlaittoarkea voisi helpottaa? Siis ei mitään, ellei rajoitukset huomioivaa pastaa lasketa puolivalmiiksi (ei ehkä lasketa). 

Onneksi ruuanlaitto on ihan kivaa ja onneksi mulla on tällä hetkellä hurja innostus kokeilla erilaisia reseptejä. Ja on mulla onneksi apulaisiakin. Isosisko loihti meille sunnuntaina maittavan piknikin. Kalapuikkoja ja vadelmasmoothieta ;) Oli kyllä hyvää, kysyin ihan reseptiäkin tuohon smoothieen. Siinä oli vadelmaa, mansikkaa, kermavaahtoa, suklaakastiketta, riisijauhoa ja mainitsinko jo kermavaahdon. Laittakaa ihmeessä resepti talteen :D






Jaahas, mitäs tänään syötäisiin?! Täytyy kysyä isosiskolta, mitä hän on suunnitellut :)

Aurinkoista ja herkullista viikkoa!

20 kommenttia:

  1. Varsin herkulliselta kuulostaa, laitamme kokeiluun. Tuliko siihen muuten yhtään kermavaahtoa? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilkaa ihmeessä Jenni! Vitsit, enkö mä muistanut mainita, että kermavaahtoa tulee kans ;)

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä kohtuu hyvältä, pakko olla kun on kermavaahtoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, kermavaahto maistuis kyllä! Söisin vaikka pieniä kiviä, jos saisin ne kermavaahdon kera :D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Pari kattilaa, monta puulusikkaa, munakello, sakset, mainoslehti ja mielikuvitusta...ai että, kun niillä saa kivan leikin :)

      Poista
  4. Itse samanlaisella, vieläkin rajoitetummalla ruokavaliolla. Kaiken kun tekee itse, saa maukkaampaa, terveellisempää ja halvempaa ruokaa. Tietenkin joskus kovin nälkäisenä toivoisi, että edes jonkun eineksen voisi kovimpaan nälkäänsä napata, mutta loppujen lopuksi parempi näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi, olet kyllä oikeassa, todella paljon halvempaa, terveellisempää ja maukkaampaa ruokaa saa itse tekemällä. Ei meillä ole ennenkään juuri eineksiä käytetty mutta vitsit, että olisi kiva välillä (vaikka kerran viikossa) tilata pitsaa kotiin tai syödä kaupan pinaattisoppaa :) Ja ihan oikeaa ruokaa ongelmallisempi juttu onkin meillä ehkä aamupalat, välipalat ja iltapalat. Yksikään jugurtti tai viili ei tällä hetkellä sovi ja jos haluaa leipää, se on melkein leivottava itse sekin. Vaikka kokkaaminen kivaa onkin, niin näin kahden huonounisen lapsen väsyneenä äitinä voisin kyllä mielelläni joskus oikaista jostakin kohtaa :D Kaikella on puolensa.

      Poista
  5. Auts, aika rankan kuuloiset ruokarajoitteet siellä. Tsemppiä keittiöön <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on hiukan rankat mun mielestä myös. Mutta on se sen arvoista, kun tiukemmalla dietillä pikkusisko on voinut paljon paremmin...ja isosisko myös. Kiitti tsempistä <3

      Poista
  6. Meillä sanotaan pikaruuaksi sitä, kun kaivetaan pakastimesta alusta asti itse tekemät ruuat kehiin ja sulatellaan niitä vesihauteessa/hätätapauksessa mikrossa :-) Silloin, kun vähänkään jaksaa enemmän panostaa, niin teen isoja satseja pakastimeen eri ruokia meidän eri ruokarajoitteisille... Se pelastaa meillä toooosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä skribentti! Meilläkin tehdään usein suurempia satseja mutta kaikki yleensä syödään parin päivän aikana. Pitäiskin ottaa ihan tavaksi laittaa edes yhden päivän lounasvara pakkaseen. Saisi sitten helpotusta siihen päivään, kun tarvitsee.

      Poista
  7. Meilläkin pakastussysteemi käytössä, vaikkei kovempia rajoituksia löydykkään enää ei sitä eineksiä osaa pahemmin enää käyttää... :) Tsempit keittiöön! ps. Ihanat kuvat!!

    http://kotiani.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Anna! Ei varmaan paljon eineksiä meilläkään jatkossakaan käytetä :) Ja tosiaan tuota pakastussysteemiä pitää ehdottomasti hyödyntää enemmän!

      Poista
  8. Hatunnosto viitseliäisyydestäsi ja jaksamisestasi noinkin vaativan ruokavalion kanssa! Olet muutenkin hyvin aikaansaava ihminen :) Meillä on tiskikone eikä mitään ruokarajoitteita, en pidä blogia enkä tee remonttia, mutta silti oma arki kahden pienen lapsen (2v 9 kk ja 9 kk) kanssa tuntuu välillä hyvin työläältä; aina on joku kotityö tekemättä ja aikaa omille jutuille on niin vähän. Ehkä oma ajankäyttöni vaan vaatisi uudenlaista suunnittelua, että tulisi enemmän valmista minulle tärkeissä asioissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hatunnostosta luonnonvalo :) Tämä bloggaus on se mun oma juttu, johon otan ajan vaikka väkisin :D Otan ajan vaikka niistä muista kotitöistä, koska eihän ne tekemällä lopu.

      On mullakin aina useampikin juttu tekemättä mutta, jos kuivat pyykit jää tänään narulle, niin kyllä ne siinä huomenna vielä odottaa :D Välillä tuntuu, että otan vähän turhankin rennosti monien kotitöiden kohdalla...mutta tietyt jutut täytyy tehdä ja tietyt voivat odottaa...ikkunatkin ovat odottaneet pesua kai kaksi vuotta...ovat likaiset tänään ja ovat todennäköisesti vielä kuukauden kuluttuakin :D

      Mukavaa viikon jatkoa teidän arkeen <3

      Poista
  9. Suloiset kuvat!!

    Ja Anna, kiva, kun palasit!♥ Tiedätkö, sun blogisi on niin kaunis, kotoisa ja raikas! Käyn täällä säännöllisesti, vaikka en niin usein jätäkään viestiä, mutta yksi suosikkiblogeistani tämä kyllä on!♥
    Toivon, että joskus ehtisit poiketa "kylässä":)
    Voimia arkeenne!
    Halauksin, Marikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Marikki <3 Kiitos sanoistasi! Klikkaan nyt heti kylään :)

      Poista
  10. Eipä sitä ruokasirkusta allergisen lapsen kanssa osaa juuri kuvitella kuin sellaisen itse kokenut henkilö! Meilläkin mentiin monta vuotta esikoisen kanssa kovin rajoitetulla linjalla, ja niin mielellään kuin sitä hyvää terveellistä kotiruokaa väsäsikin, niin tosiaan huonounisen lapsen kanssa olisi joskus ollut tosi ihanaa kiskaista joku eines kehiin.. Puhumattakaan kyläilyistä, matkoista tai tapahtumista jossa muut lapset kiskoo makkaraa ja jäätelöä posket lommolla toisen katsellessa. Muistan miten vuosi pari sitten olimme ihan liekeissä kun löytyi joku ällö-lihis ja pakastepyttipannu jotka sopivat tytöllemme! Parin viikon sisään meillekin tulee uusi ja toivottavasti parempimassuinen vauva, ainakin on jo kokemusta niinkuin varmasti sielläkin! Ja vahvistan ylläolevan kommentin, ihana elämänmakuinen blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkus on kyllä ihan oikea sana kuvaamaan tätä allergiakaaosta! Kotona homma vielä toimii mutta tosiaan kylässä tai muuten reissun päällä ongelmia tulee väistämättä. Meillä ainakin oireillaan heti, jos saadaan jotain "vierasta" tuotetta, vaikka se periaatteessa pitäisikin sopia. Siitä huolimatta on suolet aina solmussa reissun jälkeen :/

      Ja kyllä, meillä molemmat tytöt on tässä samassa allergiasopassa ja minäkin tietysti nyt imetysdietin myötä, eli kokemusta on kohta jo 5 vuotta.

      Onnea Terhi viimemetreille ja paljon kauniita hetkiä teidän kevääseen <3

      Poista