8. toukokuuta 2014

Kuusen alla

Tarvitsen aika paljon omaa aikaa. Sellaista, että voin olla vain hiljaa ja tehdä mitä vaan tai olla tekemättä mitään. Useimmiten sellaiset hetket, etenkin tähän aikaan vuodesta, suuntautuvat pihalle. Tällainen yksin oleminen on ollut tässä viime päivinä aika kortilla, kun olen tyttöjen kanssa tiiviisti päivän ja illalla jatketaan isännän kanssa remppajuttuja tai huusholleerausta.

Eilen sain hetkeni pihalla, kun pikkusisko oli unilla ja isäntä lähti isosiskon kanssa kaatopaikkakeikalle. Laitoin kameran kaulaan ja tulin pihakuusen alle kuuntelemaan kuusessa asuvan pulupariskunnan keskustelua. Heilläkin on ollut remppaa tässä keväällä, taisivat jopa siirtää pesää uudelle oksalle.

Kuusen alla kukkii nyt helmililja. Paikka on paahteinen, tuulinen ja hapan. Mun mielestä aika haastava siis. Olin tyytyväinen, kun huomasin, että arovuokko on levinnyt hurjasti. Arovuokon lisäksi patjarikko ja sammalleimu ovat myös niin levällään, että taidan siirtää osaa hiukan toisaalle samalla alueella. Jotain korkeampaa kasvia penkki kyllä kaipaisi, pitää varmaan hakea komeamaksaruohoa tai jotakin vastaavaa. Vai tuleeko teille mieleen jotakin muuta näyttävää kasvia paahteiseen ja tuuliseen kohtaan?

Tänään tuleekin taivaan täydeltä vettä ja me tytöt pakattiin pyykkivuori matkaan ja vaunuteltiin mummun asunnolle pyykkipuuhiin.

Mukavaa torstain jatkoa :)

14 kommenttia:

 1. Oma hetki on minullakin usein se, että saa rauhassa olla yksin kamera kaulalla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kiireisen päivän jälkeen on mahtava keskittyä vain siihen, mitä linssin läpi näkyy :)

   Poista
 2. Sama juttu. Nyt vain remontin ollessa kuumimmillaan tulee annettua omasta ajasta periksi, että mies saisi tehtyä mahdollisimman paljon illassa. Siinä menee oma aika sitten muksun kanssa ja illemmalla sitten ukon kanssa muutama sana vaihtaessa.. Mutta onneksi mummo tuo silloin tällöin huokaushetken minullekin!
  Tsemppistä teidänkin remppahommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remppa syö omaa aikaa kyllä hyvin tehokkaasti! Onneksi on mummot ja onneksi pienikin oma hetki voi tuntua isolta :)

   Kiitos Ruusa, tsemppiä teillekin!

   Poista
 3. Kiva kulla että joku muukin tarvitsee paljon omaa aikaa. Itsellä kesti aika kauan tajuta, että se oma aika on otettava ja sen saa ottaa. Muuten alkaa oma ja läheisten hyvinvointi kärsiä ;) Ihanat kuvat helmililjoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin on, että meilläkin kaikki huomaa sen, jos äiti ei ole saanut olla pienintäkään hetkeä hiljaisuudessa ;) Sitä on vain saatava joka päivä se pieni hetki, jolloin voi itse päättää mitä tekee vai tekeekö mitään.

   Poista
 4. Kuulostaapa tutulta, kuusien alla kyykkiminen :) Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa loppuviikkoa myös Ruususuun äidille!

   Poista
 5. Meidänkin pihapuissa on puluja. Yritän ajatella niistä hyvää, mutta pakko se on todeta, että minusta pulujen ääntely on aika ärsyttävän kuuloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuo yksi pulupariskunta ja kujerrus on mun mielestä aivan ihastuttava <3 Katolla mekkaloivia naakkoja en taas voi sietää!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Marikki, ihanaa äitienpäivän iltaa myös sinulle <3

   Poista
 7. Mua kanssa alkaa ahdistaa jos en saa tarpeeksi vain omaa seuraani :D Ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu mullakin Miia :D Omassa seurassa on hyvä olla :)

   Poista