12. toukokuuta 2014

Saanen esitellä: meidän uusi suihkuhuone

Taloon on tuotu peseytymistilat sisälle 60-luvun lopulla, jolloin pieni suihkuhuone on rakennettu keittiön nurkkaan pois puretun kaakeliuunin tilalle (tässä linkki, josta näkyy tila ennen purkamista ja tässä linkki purkamisen jälkeen). Koska remontin lähtökohtana oli palauttaa puuhella, tarkoitti se luonnollisesti vanhan suihkuhuoneen purkamista ja uuden rakentamista toiseen tilaan.

Keittiön ja olohuoneen välissä on kapea huone, jossa oli kevytrakenteisen väliseinän toisella puolella lämminvesivaraaja ja toisella puolella pyykkihuone. Tilassa on kaksi sisäänkäyntiä, toinen keittiössä ja toinen välihuoneessa. Tilassa on todennäköisesti aikanaan ollut jonkinlainen vesipiste/pesutila. Tilan toinen pitkä seinä on myös entinen ulkoseinä, pinkopahvien alta paljastui tukittu ikkunan aukko.

Alapohjalaudat ja purut on nyt poistettu ja uusi alapohjalaudoitus tehty (kuvassa vielä vanha lauta). Seuraavaksi aletaan valmistella tilaa valua varten. Lattiaan siis valetaan betonilaatta, jonka päälle suihkuhuone rakennetaan. Väliseinäkin rakennetaan uudestaan. Keittiössä olevan oven puolelle tehdään tila lämminvesivaraajaa varten. Suihkuhuoneen puolelle, jonne on käynti välihuoneesta, tulee höyrykaappi. Olisi ihanaa saada järjettömän iso kylpyhuone, mutta tässä talossa se ei ole mahdollista. Tai siis olisi se kai ollut...isäntä olisi ollut valmis jättämään suihkun kokonaan sisätiloista pois, jolloin valtaosa remontista olisikin tehty pihasaunaan. Mutta se ajatus, että talvella pitäisi mahdollisesti tehdä lumityöt, että pääsee suihkuun...on sitä nykyihminen aika laiska :D En siis haaveile isosta kylpylämäisestä tilasta, vaan keskityn ajattelemaan, että ihanaa saada suihkuhuoneen sisäänkäynti muualle, kuin keittiöön :) Ja hei, tänne tulee lattialämmitys!!!! Aaah, mun varpaat sulaa pelkästä ajatuksesta ;)

8 kommenttia:

 1. Lattialämmitys suihkussa kuulostaa taivaalliselta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö kuulostakin! Sitä kun on kylminä vuodenaikoina vältellyt suihkussa käymistä varpaiden syväjäätymisen pelossa, niin ai että, kyllä tuolla sitten kelpaa paljain varpain hengailla vaikka ihan huvikseen vaan :D

   Poista
 2. Tulee ihan mieleen aika ennen meidän pesutilojen remppaa... Pesupäässä laski talvella lämpötila nollaan! Oli himppasen viileetä pestä pyykkiä ja suhkussa ei voinut käytännössä käydä jos ei saunaa lämmittänyt! Onneksi se aika on jo takanapäin :)
  Remppa intoa sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika vertaistuesta! Meilläkin on pian varpaiden syväjäätyminen muisto vain :)

   Poista
 3. Laitahan jossain välissä hieman mittoja tulemaan millainen suihkuhuone teille tulee. Kiva lukea että muillakaan ei ole hulppeita isoja kylpyhuoneita sisällä talossa.
  Tiitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan varmasti Tiitu, viimeistään valmiista suihkuhuoneesta teen postauksen mittoineen päivineen :)

   Poista
 4. Meillä myös 70-luvun lämmittämätön pesutila, pukuhuoneessa onneksi on sekä lattialämmitys että patteri. Rempata pitäisi, vanhoja taloja ymmärtävä tekijä vain vielä puuttuu :) mielenkiinnolla odotan millainen teidän lopputuloksesta tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tekijä onkin ehkä se haastavin osuus! Meillä kävi hirmu hyvä tuuri, kun saatiin haaviin ihan mielettömät remppamiehet, jotka asuvat itsekin vanhaa taloa.

   Meillä on suihkuhuoneessa (siis siinä keittiön nurkassa) ollut patteri mutta lattia on ollut tuhannen kylmä. Pihasaunassa taas ei ole mitään tuollaisia ylellisyyksiä, pukuhuone lämpiää kaminalla, pesuhuone padalla ja sauna tietysti puukiukaalla :) Ehkä ihan hyvä, ettei ryhdytty pihasaunaa uudistamaan, olisi voinut mennä tuo upeus jopa pilalle nykyaikaisista hömpötyksistä :)

   Poista