26. toukokuuta 2014

Puutarhailun täyteinen viikonloppu takana

Viikonloppu hujahti pihalla touhuten ja muutamia pieniä remppajuttuja tehden.

Tytöt pääsivät ensimmäistä kertaa järveen uimaan. Isosisko lähti nätisti kotiin sovittuna aikana. Okei, mehujäällä lahjottuna :D Ja pikkusisko lähti huudon kanssa kotiin, ei paljon lahjomiset tai muutkaan kyseenalaiset konstit vielä auta :D

Mun edustuspenkki on ihan kivassa edustuskunnossa (mun mielestä!).

Angeliquen lisäksi valkoinen ja tummanlila tulppaani ovat avautuneet. On niillä nimetkin mutten muista missä nimilaput ovat.

Jotta edustuspenkki ei ihan liian hienolta näyttäisi, niin kuvataanpa vielä näkymää tien puolelta. Keittiön ikkunan alla on pari laatikollista muun muassa hormeista pudotettuja vanhoja naakanpesiä, heti siinä vanhan tiskipöydän kyljessä.

Vähän meinaa mulla usko loppua rempan suhteen, kun tuntuu, ettei mitään tapahdu. Ja oikeasti tapahtuu paljonkin, joka päivä. Hommaa on vaan vietävästi, onneksi meillä on pari työmiestä täällä hommissa, muuten ei olisi valmista vielä ensi kesänäkään. Tänään aloitetaan uuden suihkuhuoneen lattian laatoitus ja keittiön puolellakin alkaa tapahtua toivottavasti jotain näkyvää.

Mun usko on koetuksella ehkä sen vuoksi, etten ole päässyt itse osallistumaan oikeastaan mihinkään. Olen vain yrittänyt pitää lapset poissa miesten jaloista ja saada ruokaa pöytään.

Johan nyt lähti juttu sivuraiteille! Takaisin pihalle! 

Olen niin iloinen, että vanhat arovuokot voivat taas runsaasti. Niitä on varmaan neljä kertaa enemmän, kuin viime vuonna.

Paahteisessa penkissä pihakuusen helmassa kukkii sammalleimu ja patjarikko.

Omenapuiden kukinta on jo lähes loppusuoralla! Onneksi nopeasta kukinnasta huolimatta olosuhteet ovat muutoin olleet suotuisat, ei rankkasateita tai mitenkään poikkeuksellisen voimakasta tuultakaan.

Viikonloppuna saatiin loput siemenet viimein kasvilavaan. Tänään pitäisi saada vihervitriini kesäkuosiin.

Huomenna otan pienen irtioton puutarhailusta ja remppa-arjesta ja suuntaan Helsinkiin tapaamaan erästä hyvinhyvinhyvin aikaansaavaa naista!

Tässä tärkeimmät :) Mukavaa viikkoa!

22 kommenttia:

  1. Niin kauniita kukkia ja muutenkin välittyy KESÄ.<3 Teillä on kyllä kaunista!
    Viime viikonloppu helteineen oli kyllä mahtava. Harmi vain etteivät helteet nyt jatkuneet. Itseäni kyllä harmittaa hitusen kun keli muuttui huonoksi sillä olen juuri lomalla. Koitan kuitenkin ajatella asian niin, että nyt jaksaa touhuta ja liikkua enemmän kun ei ole niin kuuma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti Jonneli <3 Lämpimät ilmat olivat kyllä aika luksusta näin toukokuun puolella, onneksi kesä on vasta ihan alussa, kyllä tässä vielä on aikaa (toivottavasti) hyvistäkin ilmoista nauttia :) Mukavaa lomaa sinulle!

      Poista
  2. En voi kuin huokailla näitä teidän pihakuvia katsellessa. Kerkakaikkiaan kaunis piha, ja talo myös :-)

    VastaaPoista
  3. Niin ihanan näköistä siellä <3

    VastaaPoista
  4. Todella kaunista ja niin paljon kukkia. Se on muuten totta, että rajaukset saa kuvissa katsoa tarkkaan kun pihassa nököttää kaikenlaista lapiota ja kastelukannua ja muoviletkua. Kuuluu elämään, mutta ei niitä kaikkia kuviin halua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin rajata saa välillä aika tiukastikin. Mulla on näköjään ekassa kuvassa hiukan turhan väljä rajaus, siellä onkin juuri tuo puutarhaletku ja pari muutakin juttua näkyvissä ;) Ei ne niin haittaakaan mutta tuo rempparomu, siitä on kyllä nyt päästävä eroon!

      Poista
  5. Sun kuvia on kyllä aina ilo tulla katsomaan :) Ja mikä upea piha!

    VastaaPoista
  6. Huokaus kuinka kauniita kuvia ja valaistuksia - taianomaista ja satumaista tunnelmaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitoksia kovasti! Paljon on pihassa vielä laittamista (lähinnä lisää istutuksia) että se olisi täysin mun mieleen mutta kaikki aikanaan. Hyvää kärsivällisyystreeniä tällaiselle hätäiselle ihmiselle ;)

      Poista
  7. Meillä on juuri omenapuu alkanut kukkimaan.
    Yleensä meillä kukkii omenapuu basta kesäkuussa, mutta nyt se on aikaisemmassa kuin yleensä :)

    Ihanaa olla pihalla, kun on niin vihreää ja leikattu ruohokin tänään tuoksui, kun ensimmäisen kerran tänä kesänä ajoin nurmikon - siihen sitten pisteeksi iin päälle omenpuuhun ilmestyneet kukkaset ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi teilläkin kuulostaa niin kauniilta ja suloiselta <3 Meilläkin oli nyt puiden kukinta jonkun verran etuajassa. Esimerkiksi kaksi vuotta sitten omenapuut kukkiivat vasta toukokuun viimeisinä päivinä, nyt tänä vuonna kukinnasta on jäljellä enää muisto vain (ja kuvat:)).

      Poista
  8. Ihania kuvia ja kylläpä on suloinen penkki :) Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna, aurinkoa toivottelen minäkin sinne :)

      Poista
  9. Teillä on ihana piha ja kuvasi ovat aina niin kauniita! Edustuspenkkisi on myös tosi suloinen :) Meillä on hyvin samantapainen vanha piha, jossa parhaillaan kukkii kahdeksan omenapuuta ja kaksi kirsikkapuuta, mutta sen kanssa on vielä niin paljon tekemistä, että saadaan siistittyä vuosia rehottamaan päässeet alueet ja taloremontin aikana vaurioituneet paikat. Sinun kuvistasi saan todella paljon ideoita ja puhtia pihan laittoon! Kiitos siitä :) Tsemppiä teidän remonttiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Pizziacato, että saat ideoita ja puhtia näistä puutarhapostauksista <3 Meilläkin on vielä paljon tehtävää ja tavallaan hyvä niin, en tiedä mitä tekisin, jos hommat loppuisi! Edellisestä kodista muutettiin, kun saatiin sisä- ja ulkotilat "valmiiksi". No, tällaisessa vanhassa talossa ei ehkä ole sitä pelkoa :D Tuo mun edustuspenkki oli muuten aika villiintynyt, kun tänne muutettiin, joten pian se oman tekemisen jälki alkaa näkyä ihan pysyvästikin :)

      Poista
  10. Ihania kuvia taas ja niin upeasti kukkii siellä! Kyllä se remppa joskus valmistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia <3 Valmistuuhan tuo joskus...toivottavasti se joskus tulisi aika pian :D

      Poista
  11. Upeita kuvia. Tuo tyttökuva on niin soma!

    VastaaPoista