6. kesäkuuta 2015

Avocadodippi

Tein tänään niin kivan makuista dippiä, että pakko jakaa se teillekin :) Kaavin dipin jämät vielä pikkuruiseen kulhoon ja rakensin pienen kuvaussetin puuhellan päälle :) Puuhella onkin näin kesällä kiva paikka laittaa kaikkea kivaa ja kaunista esille, kun hellaa ei lämmitetä ja tavaroita ei siis tarvitse siirrellä sen vuoksi paikasta toiseen.

Avocadodippi

1 kypsä acocado
1-2 rkl vuohenjogurttia (myös turkkilainen jogurtti käy)
sitruunamehua maun mukaan (puristin pienestä luomusitruunasta puolet)
ruohosipulia silputtuna
vähän laadukasta suolaa myllystä

Muussaa kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja maistele. Lisää tarvittaessa aineksi. Herkuttele minkä kanssa vaan ;) Maistui grilliherkkujen kyljessä sekä leivän päällä ainakin meille.
Nyt mulla onkin kesän eka raparperipaistos uunissa. Oli jo aikakin!


Huomenna ohjelmassa nurmikon leikkaamista, perheen kanssa puuhastelua ja kesäkeittiön (!!!!!!!!!) suunnittelua :) Jee! Kivaa viikonlopun jatkoa teillekin!
 

4 kommenttia:

  1. En ole mikään suuri avokadon ystävä, mutta nuo kuvat ovat niin herkullisen näköisiä, että ihan vaan sen takia tekisi mieli maistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anonyymi! Jos rohkenet kokeilla, niin varoitan, että avocado maistuu vasta valmistetussa dipissä aika voimakkaasti. Sen maku tasoittuu kunhan ruohosipulin maku syvenee. Tähän voisi myös käyttää esim. valkosipulia, jos sen mausta pitää.

      Herkullista kesää :)

      Poista
  2. Vuohenjugurttia??? Naaaaammmm!!! Saako ihan normi isommasta kaupasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että jossain isommissa kaupungeissa voisi saadakin. Muuten uskon vuohenjugurtin olevan enemmän erikoistuote, jota löytyy lähinnä erikoisliikkeistä. Esim. Lohjalla sitä saa lähimarket Virolaisesta ja Salossa Murenasta. Jälleenmyyjiä voisi varmaan löytää myös kotimaisen valmistajan kautta, Saloniemen juustola :)

      Poista