2. kesäkuuta 2015

Suloinen kirsikkaclafoutis

Hyvää huomenta! Näyttäisi tulevan kaunis ja aurinkoinen päivä, ainakin meidän nurkilla! Suunnitelmissa on jotain niinkin tärkeää, kuin pestä pari koneellista lakanapyykkiä ja käydä tyttöjen kanssa keräämässä lähistöltä ojanpohjien kauniita kukkia maljakkoon :) Superleppoisa päivä siis luvassa.

Ja päärynäpuun ajattelin istuttaa, koska kävin sellaisen eilen puutarhaliikkeestä hakemassa. Ei siksi, etteikö meillä olisi jo ihan tarpeeksi hedelmäpuita vaan siksi, että päärynää meillä ei ole ;) Päärynäpuusta on puhuttu jo ainakin kahtena aikaisempana kesänä ja jotenkin kuvittelin, että olisin siitä jo tänäkin kesänä puhunut ihan ääneen. En kai sitten ollut, kun mies vaikutti niin kovin yllättyneeltä hankinnasta :D Täytynee kyllä vielä vähän peryhtyä puuhun ennen, kuin isken sen maahan ja saa toki heittää kommentteihin vinkkejä, jos jollain on päärynästä kokemusta!

Mutta nyt päärynäpuusta itse aiheeseen! Mulla olisi teille resepti suloiseen clafoutikseen, johon saa kivasti pakastimessa olevia marjoja käytettyä. Sillä se satokausihan on ihan kohta jo täällä, eikä silloin enää parane olla edellisen vuoden satoa pakkasessa ;) Meillä ainakin vedellään tätä nyt varsin ahkerasti, sillä viime kesän kirsikoita on pakkasessa vielä varmaan 4 kiloa! Myönnän olen vähän säästellyt niitä, sillä kirsikka tekee meillä usein sadon vain joka toinen vuosi...mutta tämä vuosi lienee poikkeus, niin täynnä kukkia ovat kirsikkapuiden oksat ettei mitään rajaa!

Resepti löytyy siis Novelle.fistä (suoraan tämän linkin takaa) ja se on maidoton ja gluteeniton mutta maistuu taatusti ihan jokaiselle ja on kyllä ihan helposti muokattavissa ihan tavalliseksi maito- ja vehnäreseptiksikin :) Nauttikaa <3 

6 kommenttia:

 1. Käääk, nyt on saatava kirsikoita! Tulipa mieliteko, että kiitti vaan ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori skribentti, oon tosi pahoillani :D Hah, enpäs olekaan ;D Kirsikoita on sitten saatava!

   Poista
 2. KIITOS :) Maidottomia reseptejä otan aina ilolla vastaan, niitä kun tahtoo olla tarjolla vähän. Pakko leipoa jo tänään, koitetaas raparperia ;) Ihanaa aurinkoista päivää teille.
  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Sanna :) Olen huomannut, että kookospohjaiset tuotteet sopivat tosi hyvin korvaamaan lehmänmaitotuotteita, eivätkä nesteenä juuri kookokselta maistu valmiissa tuotteissa, kun jotkut ovat sen kanssa niin kamalan tarkkana ;) Itse pidän kookoksen mausta, joten sitä käytetään kyllä surutta jokaiseen mahdolliseen paikkaan tuomaan täyteläisyyttä :)

   Toivottavasti leipomukset maistui!

   Poista
 3. Mielenkiinnosta kyselen, minkä päärynäpuun ostit? Itsellänikin suunnitteilla päärynäpuun hankinta, täytyis vaan löytyä hyvänmakuista syömäpäärynää tuottava itsepölytteinen puu...
  -m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa m! Ostin Pepi nimisen lajikkeen. Se on itsepölytteinen ja tekee satoa jo nuorena. Pitäisi olla myös herkullinen ja mehukas mutta se selvinnee vasta sitten, kun saadaan satoa :)

   Poista