19. syyskuuta 2015

Fiiliksissä

IMG_7937
Kaksi päivää koulun penkillä ja fiilis on todella inspiroitunut. Monta, monta ideaa toteutettavaksi. Huikeaa!
IMG_7940
Huikeaa on myös se, että mun ekat filmijärkkärillä otetut kuvat onnistuivat ihan hyvin. Joku ehkä muistaakin, kun elokuussa kirjoitin filmiharjoittelun aloittamisesta. Tarkennus tuolla 60-luvun kameralla on aika tavalla haastavampaa, kuin digikameroilla ja automaattitarkennuksella. Osa kuvista onkin mennyt aika hutiin tarkennuksen suhteen, mutta erittäin ilahduttavaa on se, että kuvat ovat ihan hyvin valotetut. Ja luotan siihen, että tarkennukseen oppii :)

Erittäin tyytyväinen olen kahden kuvan sarjaan, jossa isosisko laittaa pikkusiskon hiuksia peilin edessä ja vanhan nappikorviksen korvaan <3
IMG_7945
Kaikista ihanin on kyllä tämä saunan pesuhuoneessa otettu kuva pienemmästä <3

Filmikuvauksen kiehtovuus on ehdottomasti siinä, että kuva on nähtävä valmiina jo kuvaushetkellä sommittelua ja rajausta myöten. Ja mikä jännitys tiivistyy tuohon filmirullan viemiseen kehitettäväksi, kun ei oikein edes muista mitä on kuvannut.

Kuukauden kuluttua pääsen tutustumaan pimiötyöskentelyyn. Tiedän jo nyt, että tulen jäämään siihenkin koukkuun!

Filmikuvaaminen tulee todellakin jatkumaan <3 Todella mielenkiintoista puuhaa!

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Olet upeasti päässyt "ulkopuolisena" kamerasi kanssa intensiivisiin tilanteisiin, niin ettei tunnelmasta yhtään välity poseraaminen.Tyttäresi tulevat rakastamaan näitä otoksia aikuisina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirjam-Matilda <3 Tuon vanhan kameran kanssa säätämiseen menee niin paljon aikaa, että tytöt ehtivät jo jatkaa puuhiaan ennen, kuin saan kuvan otettua :D Varmaan sen vuoksi poseeraaminen unohtuu kokonaan, ihan kiva niin :)

      Poista