15. maaliskuuta 2016

Kahdenkeskistä aikaa

4K7A0941
"Tiedätkö mitä äiti, meillä olisi tässä kerrankin ihan kahdenkeskistä aikaa" sanoi eskarilainen ja kaivoi työhuoneen kaapista jotain tekemistä. Pienempi oli nukahtanut hetkeä aiemmin, kun hain isompaa eskusta ja meillä ihanan rauhallista ja hiljaista. "Joku meidän yhteinen ompeluprojekti olisi tosi kiva" jatkoi tyttö Mekkotehdas-kirjaa selatessaan.
4K7A0950
Nostin ompelukoneen pöydälle ja käytiin yhdessä valitsemassa kankaat. Ja koska tarkoitus oli tehdä yhteinen projekti, molemmat saivat valita yhden kankaan ;) Tyttö valitsi ruusukuvioisen kankaan (rakastaa ruusuja yli kaiken), josta mulla on ollut ala-asteella hame koulun kevätjuhlassa. Mä valitsin kukkia myös, vanhasta retrolakanasta, jonka olen joskus ostanut kirppikseltä ihan kangastarpeiksi.
4K7A0954
Työnjako tälle yhteiselle projektille oli se, että mä tein ja tyttö katsoi vierestä. Tyttö halusi katsoa miten laukku tehdään, että osaa sitten seuraavaksi itse. Samalla tavalla olen itsekin lapsena opetellut, aika saman ikäisenäkin varmaan.

Niin me sitten vietettiin se kahdenkeskinen aika ompelukoneen ja ruusukankaan äärellä ja saatiin projekti jopa valmiiksi asti.

Nyt mietinkin, kun tuo tyttö on niin innostunut tästä ompelusta, niin pitäisikö seuraavalla kahdenkeskisellä ajalla keksiä taas joku projekti, vaikka hame tuosta ruusukankaasta :) Mikäs sen mukavampi tapa viettää kahdenkeskistä aikaa, kuin asia jonka äärellä molemmat viihtyy...ja samalla siirtyy osaaminenkin eteen päin. Äidiltä tyttärelle, tiedättehän. Juuri niin, kuin omassa lapsuudessanikin <3

13 kommenttia:

 1. Voi kuinka mukava ompeluhetki teillä kahdella. Tuollaiset ovat ihan parhaita hetkiä. Samaan tapaan minäkin olen sivusta seurannut ja perinne on jatkunut. Viimeksi meillä meinasi kyllä päästä ärräpäitä, kun tikki tökki niin maan perusteellisesti. Mukavaa meillä kuitenkin oli. Hyvää loppuviikkoa! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärräpäät kuuluvat omiin ompeluhetkiini myös ;) Onneksi tytön kanssa omakin pinna on pidempi, jaksaa kaikessa rauhassa tehdä, että toinen varmasti pysyy kärryillä :)

   Kiitos Tuija, hyvää loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Ihanaa,kun tyttönen jatkaa äidin jalanjälkiä...mikäs sen kivempaa...ihanan laukun olette tehneet☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä tekeminen on kyllä mukavaa :) Oikein kivaa ajanvietettä :)

   Poista
 3. Ihana postaus; kiitos tästä. Yhteiset hetket ovat tärkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on Anneli, niitä kaikista tärkeimpiä ja etenkin olla ihan vaan kahdestaankin välillä :)

   Poista
 4. Ihan parasta :) Kaunis lopputulos teidän kahdenkeskisellä ajalla ;)

  VastaaPoista
 5. Tai mitäs jos piirtäisit paperille ensin suoraa viivaa mitä pitkin hän voisi itse ommella. Sitten vähän mutkaa. Seuraavaksi ehkä kartongista ommellen joku juttu...

  Terkuin Mi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siis kyllä tyttö ommella osaa ja ompelee jo itse tyynyjä ja laukkuja :) Tämä olikin vähän hankalampi, kun oli kaavat ja rypytykset ja kaikki. Yleensä hän vaan leikkaan kankaasta palan ja alkaa tekemään :D

   Poista
  2. Ihanaa. On mahtava taito ja into tehdä. Minä olen myös tehnyt näitä kasseja smaisestakirjasta. Olen virkannut vain olkanauhan ja pieneen valkoiseen lakananpalaan kirjoittanut kassin omistajan nimen. Vitsit kun pystyisi laittamaan tähän kuvaa...hih. Mukavaa päivää. Täällä pohjanmaalla vielä tänään pitäisi olla aurinkoinen ja lämmin päivä.

   Mi

   Poista
  3. Tämä kassi on kyllä kivan helppo tehdä ja samaten koko kirja on kyllä niin kiva! Mahtava idea kirjoittaa kassin omistajan nimi erilliseen kangastilkkuun :)

   Poista