28. marraskuuta 2016

RG7A2507-Edit-Edit
Olen sellainen kuvaaja, joka tarttuu kameraan mieluiten oikean fiiliksen koittaessa. Kun tulee se hetki, että ei voi olla tarttumatta kameraan, kuvista tulee itselleni kauneimpia. Tilanne on useimmiten sellainen, että setti (useimmiten elämä/arki) on valmiiksi täydellinen edessäni ja enää tarvitsee saada oma visio ikuistettua.

Alkuvuodesta taisin luvata itselleni, että treenaisin myös rakennettujen kuvien tekemistä. Sellaisia, joita lähden tekemään idean pohjalta ja luomaan muuten tyhjästä. Kai noita rakennettuja kuviakin on tullut kuvattua mutta ei kyllä läheskään siinä määrin, mitä olin ajatellut.
RG7A2545
Tänään testasin valon suuntaa ja vaaleaa pöytää kuvausalustana tulevia kuvauksia ajatellen ja pitkästä aikaa kokosin kasaan setin kotoa löytyvistä jutuista ihan vain harjoitusmielessä.
RG7A2512
Olisihan tälle pakko löytää lisää aikaa, settien kasaaminen on tosi kivaa ja koukuttavaa. Ja opettavaista!

Sain ikuistettua sellaisen kuvan, kuin ajattelinkin (kuva ylimpänä) ja muutaman eri kuvakulman vielä sen lisäksi. 
RG7A2547
En malta odottaa, että joskus saan vielä sellaisen tilan, jossa voi rakentaa settiä ilman, että se sekoittaa muuta elämää. No tämä nyt ei sekoittanut yhtään mitään mutta jotain isompaa settiä varten, jossa siirrellään huonekaluja, valoja yms, olisi mahtavaa, jos olisi tila, jossa saisi kehitellä vaikka monta päivää.
RG7A2536
Ja se homman alkuperäinen pointti toimii. Eli tulevia kuvauksia ajatellen, valon suunta ja alusta toimivat ainakin mulle :)

Kivaa viikon jatkoa teille, ihan kohta on jo joulukuu!!!

4 kommenttia:

 1. Taidokasta tunnelman luomista ja tallennusta! Inspiroivaa Anna! 💚 Tuija

  VastaaPoista
 2. Taidokasta asettelua,kaunista katseltavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villis! Asettelu ei ole koskaan ollut vahvin puoleni ja siksi kai kuvaankin mieluiten silloin, kun omaan silmään asettelu on jo sellaisenaan kaunis. Nyt olen oppinut, että asettelun tekeminen ottaa aikaa ja asioita pitää käännellä ja väännellä ennen, kuin homma toimii. Eli malttia matkaan, niin hyvä tulee :)

   Poista