8. kesäkuuta 2011

Clematis

Kärhöt taitavat olla kotipuutarhureiden uusin villitys... tai ainakin niitä alkaa olla ihan tavallisissa puutarhamyymälöissä saatavilla. Itsekin sain kärhön äitienpäivänä ja nyt se on avannut ensimmäisen kukkansa. Nyt, kun se ainakin toistaiseksi on hengissä ja jopa kukkii, niin voisin kirjoittaa ylös ohjeet, joiden mukaan sen istutin.


Kärhö tarvitsee syvän istutuskuopan, vähintään 60cm syvä ja leveä, sillä varren tyven tulee jäädä 10-20cm mullan alle. Juurenniska ympäröidään hiekalla. Kuoppa täytetään lannoitetulla mullalla mutta juurten alle ja niitä lähimmäksi laitetaan lannoittamatonta multaa. Juurien suojaksi kannattaa istuttaa jokin varjostava kasvi, sillä juuret tarvitsevat varjoa ja kukat valoa. Aikamoista kikkailua... toivottavasti se kannatti:)

Minun kärhöni on Pink Fantasy ja kukka on vajaa 10cm halkaisijaltaan. Istutin sen kasvamaan terassin tolppaa vasten riipputuolien vierelle. Toivon, että se menestyisi ja verhoisi terassin kaiteen ja riipputuolien ympäristön.

Juurelle istutin muualta pihalta siirrettyjä akileijoja, jotka eivät kyllä vielä varjosta kärhön juuristoa.
Meidän pihalta löytyy näköjään ei-toivottuja vieraita. Tämä on liljakukko, jonka sain kiinni nakertamasta valkoisen liljani lehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti