13. kesäkuuta 2011

Kuopio

Me oltiin viikonloppu sukuloimassa Kuopiossa. Lähdettiin perjantaina suoraan töistä ja hoidosta reissuun ja palattiin eilen illalla sopivasti iltapuurolle. Reissu meni mukavasti ja ilmakin oli mitä mahtavin. 

Pikku-neiti oli jo pitkään odottanut, että mennään Kuopioon, vaikkei hänellä tainnut olla aavistustakaan mikä sellainen Kuopio on. Perille pääsyn seuraavana aamuna, kun lähdettiin kävelylle, niin neiti hoki "nyt mennään Kuopioon". Eikä oikein missään vaiheessa ymmärtänyt, että siellä ollaan jo:) Myös ajomatkalla kotiin, hän vielä hoki tuota samaa lausetta:)

Kuopiossa on kauniin vehreitä puistoja ja välimatkat paikasta toiseen ovat melko lyhyitä. Kävellessä onkin mukava ihailla puistoalueita.

Tuomiokirkkoa ympäröi myös iso puisto ja kävelykatumaisia kujia on paljon.

Kaupungissa on säästetty paljon vanhoja rakennuksia ja ne antavat vaihtelevan ja mielenkiintoisen katukuvan uudempien rakennusten lomassa.

Tämä on kaiketi vanha tehdasrakennus?

Käytiin ihanassa Kahvila Kanelissa, joka sijaitsee kauppatorin kupeessa. Sisustus ja esillepano oli ihanan persoonallinen ja kakkuvalikoima herkullinen. Jäälatte maistui aivan taivaalliselta kuumana päivänä. Tänne suunnataan varmasti uudestaankin seuraavalla Kuopio-visiitillä! 
Meidän hotelli oli rannalla ja molempina aamuina käytiin uimassa. Ihan kuin olisi ollut etelässä, vaikka oltiinkin kotoa pohjoisemmassa. Pikku-neiti on kyllä aikamoinen vesipeto:)

Ja mikäs siinä oli mamin paistatellessa päivää, kun mummu kahlasi pikku-neidin kanssa rannassa:) Hellemekko oli todella tarpeen, muut vaatteet jäivät kassin pohjalle käyttämättöminä. Musta mekko on Lindexistä ja ruskea nahkavyö Hennes&Mauritsista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti