21. kesäkuuta 2011

Testailua

Käytiin Pikku-neidin kanssa eilen mamman ja pappaan luona kylässä ja siellä oli myös siskoni perheineen ja veljeni... ja kaikki muutkin, jotka siellä aina ovat:) Siskoni mies on tosi näppärä kameran kanssa ja ohjeisti minulle muutamia perusjuttuja kamerastani. Tähän asti olen siis käyttänyt hyvin pitkälti automaattiasetusta ja hyvästä kamerasta saisi varmaan vielä enemmän irti, kun osaisi käyttää sitä sen ansaitsemalla tavalla. Opin kolme asiaa: aukon säätäminen, valotusaika ja ISO-herkkyyden säätö... vai mitä ne nyt olikaan. 


Olen vähän hidas oppimaan tällaisia täysin uusia termejä, niiden sisällöstä puhumattakaan ja kolme uutta juttua taitaa olla vähän liikaa. Kotiin päästyämme en oikein muistanut mistä oli kyse, joten hölmönä otin tarkastelun alle valokuvauskirjan. Menin entistä enemmän sekaisin. 


Tänään sitten aloin testailla eri ominaisuuksia Pikku-neidin päikkäreiden aikana ja johan alkoi aivot toimimaan. Olen kai NIIIIIN käytännön ihminen, opin VAIN tekemällä:) No, tärkeintä kai, että oppii jotakin joskus jotenkin:)


Niin, ja reissu mamman ja pappan luona oli tosi kiva. Pikku-neidillä oli kiva kaveri koko päivän ja minä pääsin siskoni perheen kanssa rauhassa kiertämään paikkakunnan parhaat kirpparit läpi. Muutamia löytöjäkin osui kohdalle, mutta niistä sitten joskus myöhemmin.


Tässä muutama harjoituskuva:


Eri säädöillä voi saada aikaan tosi erikoisiakin versioita samasta kohteesta. Ruusupensas on alkanut kukkia verstaan edessä.

Samat olosuhteet, ihan eri fiilis.

Sisäkuvissakin valon määrää pystyy "huijaamaan" säätöjen kanssa. Kuva on olohuoneesta perhevalokuvakokoelmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti