7. kesäkuuta 2011

Lasikuistin kukoistus

Jo pari kuukautta sitten tilasin lasikuistille vanhoja pelargonilajikkeita Pukin puutarhalta. Nyt ne ovat viimein saapuneet ja lasikuistin kukkapöytä saa jotakin kannateltavaa. Puutarha sijaitsee Perniössä ja taimet voi tilata postin kuljettamana tai hakea paikan päältä. Meidän taimet tuli postin kyydillä ja olivat ihan hyvässä kunnossa näillä helteillä pahvilaatikossa oleskelusta huolimatta. 


Pelargonit ovat tietysti puutarhalta tilatessa vähän kalliimpia, kuin esimerkiksi rautakaupasta ostettuna. Tarkoitukseni on kuitenkin saada ne säilymään hengissä talven yli vierashuoneessa ja saada niistä iloa moniksi vuosiksi. Talvetuspaikan pitäisi olla viileä, alle kymmenen astetta ja silti valoisa... ja meidän vierashuone, joka on talvella kylmillään (paitsi jos on vieraita, niin saatetaan laittaa patterit päälle;)), täyttää kriteerit täydellisesti.

Tilasin puutarhalta neljä erilaista kasvia ja aikaisemmin ostin eurolla halpahallista kaksi yksilöä, kun en malttanut odottaa tilattuja. Esittelen lajeja tarkemmin, kunhan kukkivat runsaammin:)

Pionit ovat teevadin kokoisia ja tuoksuvat hunajalta. Pionien aikaan ei millään malttaisi käydä sisällä, saati nukkua... niitä olisi niin kiva vain ihastella ja tuoksutella:)
Ai niin, on puutarhassa yksi tylsäkin homma... kyllä luit aivan oikein TYLSÄ HOMMA... nimittäin kasvien kastelu. Näillä helteillä vastaistutetut taimet ovat aika kovilla. Jos ne selviävät ensi kesään, niin pärjäävät jo varmasti paremmin omillaan niukemmallikin kastelulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti