15. kesäkuuta 2011

Ennen ukkosmyrskyä

Johan oli myrsky! Hetki sitten meidän nurkilla ukkosti ja satoi ihan kaatamalla. Rakeitakin tuli ja piti lähteä oikein porukalla yläkertaan kuuntelemaan, miltä rakeet kuullostavat peltikattoa vasten...enää ei voinut puhua ropinasta, vaan ennemminkin kolinasta. 

Onneksi kävin kameran kanssa kuikuilemassa pihalla hetkeä aikaisemmin. Pari iltaa onkin kulunut ihan vaan sisätiloissa, koska on ollut niin märkää ja hämärää. Sateet olivat tehneet kyllä ihmeitä... monet kukat kiittivät runsaalla kukinnalla.
Tämä on jokin iiris eli kurjenmiekka. Se kasvaa ns. "edustuspenkistä", josta on suunnitteilla tehdä pionipenkki. Nyt siinä on muutama pioni ja miljoona lupiinia. Iiris toki saa pitää paikkansa mutta lupiinit saavat väistyä.

Kompostorin vieressä oleva pensas on lähtenyt hurjaan kasvuun ja kukkiakin näköjään on. Leikkasin pensasta aika rajusti syksyllä kompostorin tieltä pois ja ilmeisesti se piti siitä. Kukka on siitä hauska, että siinä on neljä terälehteä. Ei kyllä aavistustakaan mikä se on?

Noin puolitoista metriä korkea pensasruusu kukkii valkoisin kukin. Yritin selvittää mistä ruususta on kyse, mutta vaihtoehtoja on jokunen ja kaikki näyttää mielestäni samalta:) Pitänee perehtyä vähän tarkemmin.

Verstaan takana on ihanan vehreä ja hämärä vaahterakatto. Siellä ei tule juuri käytyä, koska luulin, ettei siellä ole mitään. Näköjään kuitenkin on... ainakin vaahterakatto:)

Tästä ylläripenkistä otin joskus aikaisemminkin kuvan (kuva löytyy otsikolla "Ihana aurinko", jolloin toukokuun alussa penkissä kukki keltainen narsissi). Kukat näyttävät liljoilta ja tuoksuvat todella voimakkaasti.

Ai miten niin meidän nurmikon on vallannut kaunokainen? On tämä ehkä kauniimpi vaihtoehto kuin voikukka ja näköjään kestää hyvin alasleikkauksen:)
Sisällä on nyt hengailtu pari iltaa huonojen säiden takia ja pikku hiljaa tekisi mieli puuhata jotakin... voisin vaikka tarttua maalipensseliin ja jatkaa portaikon seinien maalausta, joka jäi syksyllä kesken. Jään odottelemaan inspiraatiota:)

2 kommenttia:

  1. Tuo kompostin vieressä oleva pensas on kaiketi jasmike :) Ehkäpä pihajasmike? Ja aivan ihana hurmikko teillä <3

    - Hansu

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hansu kommentista ja tunnistuksesta:) Ihanaa, kun joku tietää heti mistä kasvista on kyse! Täytyykin tutustua jasmikkeisiin vähän paremmin.

    Nurmikon suhteen olin alkuun aika kauhuissani, kun siinä on kaikkea muuta, kuin nurmikkoa. Nyt olen huomannut, että se on parhaimmillaan, kun sen antaa rehottaa:) Sehän tarkoittaa vähemmän hommaa.

    VastaaPoista