17. lokakuuta 2011

Pitäis, pitäis, pitäis...

Onko kukaan huomannut, että nykyajan ihmisten arjesta on tullut aikamoista suorittamista? Pitäis käydä töissä ja kaupassa ja hoitaa arjen askareet...ja telkkarista tulis kiva ohjelma mikä pitäis katsoa ja pitäis harrastaa jotakin hyödyllistä. Siis mitä, eikö nämä ole niitä juttuja mitä SAA tehdä? Mua ottaa jotenkin hirveästi päähän tämä ajattelutapa mitä nykypäivänä viljellään ihan joka paikassa! 

Tiedän kyllä, että töissä tosiaan pitää käydä ja monia muitakin asioita pitää tehdä...mutta entä sitten ne asiat, joita HALUAA tehdä (jep jep, olen ehkä hieman lapsellinen!)? Olen huomannut, että lähipiirissäkin moni ihminen on tässä hullun myllyssä unohtanut nauttia asioista ja tekemisestä. Jos aina vain ajatellaan, että "hoidan tämän nyt alta pois ja tallennan digiboksille sen kivan ohjelman, jota oikeasti haluaisin katsoa" ja viikon päästä muistaa, että "voihan himputti, se ohjelmakin on siellä digiboksilla ja se pitäisi katsoa", niin sen katsominen ei ehkä olekaan enää sitä mitä haluaisi tehdä. 

Tämä saattaa johtaa aika mielenkiintoisiin aikataulutusjärjestelyihin. Työviikko aikataulutetaan totta kai, jotta oikeasti pakolliset asiat tulee tehtyä. Mutta myös vapaat aikataulutetaan, jotta ehtii tehdä kaikki ne asiat, joita oikeasti haluaisi tehdä. Sitten, kun arki tai vapaat eivät onnistukaan suunnitellusti, niin iskeekin kauhea harmitus, kun ei ollutkaan niin hauskaa, kun oli suunnitellut. Ja eiköhän se surullisen kuuluisa lomastressikin kuulu tähän sarjaan?


Olen huomannut myös toisen asian, joka mielestäni liittyy samaiseen ilmiöön. Ihmiset eivät osaa enää toimia hetkessä, vaan eletään joko aikaisemmin tapahtuneissa hetkissä "kyllä silloin aikaisemmin vain..." tai jossain mahdollisessa tulevaisuudessa "kyllä minä sitten kun...". Mitenkäs sitten käy sen hetken, jossa olet juuri nyt? No...se taitaa salakavalasti livahtaa ohi ilman, että huomaatkaan.


Ai niin ja vielä se on pakko sanoa, että kavereita on ihan mahdotonta tavata, saati saada kaikkia koolle saman katon alle. Melkein puoli vuotta etukäteen pitää lyödä päivä lukkoon, jotta kaikille onnistuu. No se on taas meille vähän hankalaa, kun yritetään elää hetki, päivä tai viikko kerrallaan. Meille sopisi niin paljon paremmin "onko teillä jotakin tulevana viikonloppuna"-systeemi. Onko muilla vastaavia ongelmia? 

Jokohan tuli purettua tätä riittävästi? No joka tapauksessa, meidän perheessä on sääntö, että jokainen saa tehdä joka päivä jotakin mitä HALUAA!

Lauantai-iltana hieman ennen kymmentä halusin lähteä kellariin penkomaan vanhoja kannettomia lasipurnukoita...

...ja järjestellä niihin kaikkea tarpeellista,

kuten puulastat!

Ja tänään halusin ottaa niistä kuvia!
Ja saa mun kanssa olla eri mieltä:) Nyt meen kysymään, mitä isäntä haluaa tehdä!

4 kommenttia:

 1. Tää on niin totta!
  Varsinkin kavereita tuntuu oleva tosi vaikea saada yhtä aikaa koolle,
  mäkin tykkään sopia juttuja suht lyhyen ajan päähän.
  Kaverit on sellanen asia mille mä haluan löytää aina aikaa!Joka viikko treffaan ainakin pari kaveria!:)
  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 2. Minä tunnustan myös tallentavani mukavia ohjelmia digiboxiin ja pikku hiljaa alkavat katsomattomat ohjelmat stressata. Nytkin on monia mukavia sisustusohjelmia näkemättä. Vuorokauteen "pitäisi" saada lisätunteja, jolloin voisin niitä katsella hyvällä omalla tunnolla.
  Mukavaa viikon alkua sinne

  VastaaPoista
 3. Tää on kyllä niin totta. Mä yritän viimeiseen asti vältellä sopimasta vapaapäiville tai viikkojen päähän jotain menoja, koska yleensä, kun tulee se hetki, että pitäis lähteä niin ei enää teekään mieli- Ja sillon se muuttuu haluamisesta pitämiseksi.

  VastaaPoista
 4. En näköjään ole yksin näiden ajatusten kanssa:)

  Niina: Kavereita on tosiaan hankala saada koolle. Itse huomaan, että muiden lapsiperheiden kanssa aikojen sovittaminen on aika helppoa, koska kaikilla on suurin piirtein samat aikataulut arjessa kuten iltapuurot jne., joista on kiva pitää kiinni kaikkien hyvinvoinnin ja mukavuuden vuoksi:)

  Tuula: Onneksi telkkarista ei juuri nyt tule oikein mitään kiinnostavaa, joten meillä telkkari on yleensä päällä vain taustalla. Kovin intensiivisesti ei siis juuri nyt seurailla mitään sarjaa. Huomenna jo tulee siihen muutos, koska taitaa alkaa mun lempparisarja Greyn anatomia:)

  Tiina: Olen sun kanssa ihan samaa mieltä. Hassua, että ihan innolla odotettu asia saattaa muuttua ei niin kivaksi, jos ei olekaan oikeanlainen fiilis. Vapaapäiviin pitää ehdottomasti jättää aikaa toimettomuudelle, jolloin voi vain olla tai sitten tehdä jotain mielekästä:)

  Kivaa viikon jatkoa:)

  VastaaPoista