13. lokakuuta 2011

Terapian tarpeessa

Viikko sitten saimme tiedon, joka veti jalat alta ja pusersi ilmat pihalle. Tieto toi tullessaan tarpeen purkaa, pureksia ja käsitellä se jollain tavalla. Itselleni parhaana terapiana toimii joku hullu projekti, joka ei tulisi ikinä mieleenkään ilman vakavasti otettavaa sekoamispistettä. Sellaiset projektit toimivat mulla, joissa ei tarvitse juuri päätä vaivata...samalla, kun suorittaa fyysisesti jonkun sortin järjestelyä, pystyy saamaan myös päänsä ja ajatuksensa edes jollain tapaa kursittua kasaan. Terapiana toimi noin minuutissa kyhätty suunnitelma keittiön päivittämiseksi. Tai oikeastaan en ole ollenkaan varma, että oliko mulla jotakin suunnitelmaa. 


Projekti alkoi niin nopeasti, etten muistanut ajatellakaan ennen-kuvaa, joten kaivoin kyseisen kuvan vuoden ensimmäisiltä kuukausilta, jossa nyt näkyy edes hiukan mitä ennen oli. Kohteeksi joutui siis keittiön "ei niin mairittelevan"-näköinen jääkaappi- ja astiakaappinurkkaus. 
Edellisessä kuvassa olevan astiakaapin päällä oli lasiovinen pikkuvitriini. Astiakaappi oli iso ja kolho ja ehkä 70-luvulta olevaa ihan perus lastulevyä. Eli ei ehkä juuri se mun unelmien täyttymys astioiden säilytyspaikaksi. Iso hylly sai siis lähteä.
Jääkaappi siirtyi nurkkaan ison kaapin paikalle ja ison kaapin tilalle tuotiin Pikku-neidin huoneesta anastettu vaatelipasto, jonka päälle laitettiin ison kaapin päällä ollut pikkuvitriini ja kolme avohyllyä.
Hyllyillä säilytetään päivittäisessä käytössä olevia astioita se määrä mitä muutamassa päivässä käytetään.
Hylly, joka pitelee kahvikuppeja on tietysti kaikkein tärkein.
Keittiöjakkara sopii sutjakasti lipaston viereen. Jakkaran takana on kori, johon kerätään paperinkeräykseen menevät lehdet suoraan lukemisen jälkeen. Aikaisemmin meillä oli vastaavaan tarkoitukseen kannellinen kori, mutta se ei toiminut kovinkaan hyvin, sillä lehdet kasaantuivat aina kannen päälle.
Mikä sitten on tuo härpäke, joka roikkuu hyllyjen vieressä? No se on vanhan talon "ilmastointijärjestelmä"! Jos ruoka alkaa käryttää uunissa, niin ei tarvitse muuta kuin rytkäistä kanaverkosta tehdystä sydämestä luukku auki.
Pikkuvitriinissä säilytetään astioita, joita ei tarvita päivittäisessä käytössä.
Mitään muuta ei tarvinnut hankkia, kuin hyllyt ja niiden kannattimet. Maalasin hyllyt jämämaalilla.
Projektin aikana keittiöstä tuli aika lailla mieluisampi ja pää on taas jollain lailla kasassa. Nyt vain toivotaan, että selvitään hengissä ja keskikokoisella säikähdyksellä! Eikä tarvitse hätääntyä, Pikku-neidin vaatteet saivat sijaislipaston ompeluhuoneesta:)

8 kommenttia:

 1. Hieno tuli taas, täällä ihmetellään että missä välissä tämä kaikki on oikein tapahtunut.Heti on fiilis enemmän sitä mitä se on varmaan ollut silloin aikoja sitten.Tsemppiä sinne ja mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tuula tsempistä. Tämä on tapahtunut viime viikon torstai-illasta lähtien ja lauantaina taisi jo olla vanha kaappi tyhjänä olkkarin nurkassa (missä se on muuten vieläkin, koska me ei tiedetä sen kohtaloa vielä) ja lipasto, vitriini harteillaan, täytettynä. Eilen kävin hakemassa hyllylevyt ja kannattimet sekä maalasin hyllyt kertaalleen. Ja tänään olen laittanut hyllyt paikkaansa ja järjestellyt tavarat. Tuohon nyt jäi monta päivää väliinkin, kun ollut mitään tekemistä;)

  VastaaPoista
 3. Onpas teillä vallan kaunis koti! Olen moneen otteeseen ihaillut. Persoonallinen ja kodikas ja ihanan valoisa. Hyvä maku sulla! :)

  Aivan valloittava tuo tuuletusluukku! =)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anonyymi! Tuuletusluukku on myös mun mielestä huippuhieno ;) Tervetuloa jatkossakin vierailulle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, varmasti tulen! :)

  VastaaPoista
 6. Löytyipä täältä aivan ihana blogi! Meni heti suosikkeihin. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Simm! Ihan huippua, että löysit tänne! Tervetuloa:)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva ja käytännöllinen eikä lainkaan persoonaton :) mutta ehkä meidän seinälle liian massiivinen? koska ruokapöytä itsessään on jo niin iso, samoin sohva aika huomiota herättävä niin kaipaisin jonkun kivan/hauskan mutta simppelin ratkaisun seinälle :) kiitos kuitenkin vinkistä;)

  VastaaPoista