26. lokakuuta 2011

Valoa ja väriä

Nyt on tainnut käydä niin, että olen ehkä vähäsen vain hurahtanut retroiluun (onneksi ihan vähäsen vain;)). Eilen piipahdin lähikirpparilla ja rahanmenoa se taas tiesi. Löysin vanhan punaisen lampun 3 eurolla ja iloisena kannoin sen kainalossa kotiin. Se halvatun lamppu ei sitten toiminut! No ilta sujuikin vikkelään purkamalla lamppu atomeiksi ja säätämällä sisälle uudempi TOIMIVA lamppusysteemi. 
Nyt lamppu valaisee keittiön tiskipöytää. Jos joku nyt kiinnitti huomionsa takaseinän halkeamaan, niin selityksenä sille on muurin ja seinän liitoskohta.

Kiinnitin lampun ruuvaamalla sen hyllyssä olevaan pystylevyyn. Isäntä taas repii täällä hiuksiaan, kun otin hyllyssä olevan puisen lokerikon verstaasta keittiöön. Verstaassa siinä säilyi kuulemma niin näppärästi pienet ruuvit ja muut vastaavat. Mun mielestä niitä voi hyvin säilyttää ihan missä vaan muuallakin!

Puulokerikko ei ollut ainoa verstaan kokema menetys, sillä iso puulaatikko on ihan täydellisen kokoinen tiskikaapin päälle!  Tässäkin säilytettiin jotain turhaa sälää, niitä jotain juttuja, joita verstaassa säilytetään;)
Se siitä lamppuasiasta. Pikku-neiti on kaivanut lelulaatikosta uudeksi lemppariksi viime jouluna lahjaksi saadun puisen junan. Kyydissä on poni ja perää pitää muumipeikko. Juna kolisee kivasti lautalattialla.
Kivaa telkkari-iltaa! Tänään tulee Greyn anatomia, jes jes. 

2 kommenttia:

  1. Tuo valaisin on todennäköisesti 70-luvulta, koska meillä on ollut aivan samanlainen koululaisvalaisimena kyseisenä aikana, mutta väri oli tumman ruskea ja siinä oli pöytäkiinnitys. Niitä on varmaan ollut silloin myös keltaisia.Keltainen, punainen ja tummanruskea sen ajan hittivärejä, ah vieläkin niin trendikkäitä ja hienoja.

    VastaaPoista
  2. Muistelen kyllä tällaisen nähneeni lapsuudessa yhdessä jos toisessakin paikassa:) Tässäkin oli pöytäkiinnitys, mutta pöytäosaa ei ollut lainkaan myynnissä. Sen vuoksi piti kehitellä joku muu kiinnitysysteemi. Kirkkaan vihreä lähes vastaava lamppu olisi myös ollut tarjolla ja kaksi vähän erilaista metallista kirkkaan keltaista lamppua. Hienoja olivat nekin, mutta eivät sopisi meille. Aina voisi tietysti maalata, mutta ei tuollaisia upeita retrovärejä raaski peittää:)

    VastaaPoista