24. tammikuuta 2013

DIY liesijakkara

Sisko vinkkasi jo loppusyksystä nähneensä jossain jakkaraan maalatut keittolevyt. Sellaiset maalattiinkin silloin heti neidin keittiöjakkaraan ja neiti halusi levyt tähän vihreäksi maalattuun jakkaraankin :) Piirsin rinkulat ensin lasien, mukien ja pienten lautasten avulla kohdilleen ja sitten vaan pienellä sudilla maalaamaan :)
Neiti keittelee tässä monenlaista soppaa silloin,
kun omat kokkaukset on kiinnostavampia,
kuin äidin :)
Keittiön pöytäkin on saanut keltaisen pinnan
niin, kuin joku aika sitten suunnittelinkin. Kohta
alkaa olla niin pastellista, että vähän ällöttää :D

Ja nyt, kun keittiöstä tuli puhe...tultiin isännän
kanssa muutama viikko sitten järkiimme saunan
lauteilla ja päätimme, että se -joskus tässä elämässä-
tapahtuva keittiö- ja suihkuremontti, joka piti
tehdä tulevana kesänä, saa siirtyä ainakin vuodella
eteen päin! Huh, onneksi on sauna! Muuten
me oltais kesällä varmaan aika poikki vauva- ja
remonttiarjen pyörittämisestä!

Mua alkoi tänään ahdistaa sotkuisuus meidän kodissa (rajattu siis kuvista pois) ehkä kauniin ilman takia tai sitten vain nousin aamulla väärällä jalalla. Ihan hyvään saumaan se ahdistus kyllä tulikin, nimittäin ensi viikon lopulla meillä tapahtuu jotain jännää ja koti saisi olla villakoiravapaa :)

Kohta me tytöt laitetaan makkarasoppa liedelle, siis ihan oikealle liedelle :)

19 kommenttia:

 1. Mun pitää aina tasapainotella pastellisävyjen kanssa. Ne on ihania, mutta aika pienikin pilkahdus on mulle tarpeeksi. Kevään lähestyessä aina tekisi mieli laittaa kotiin enemmän vaaleanpunaista, mutta onneksi minulla on joitain vaaleanpunaisia vuodevaateita, jotka voi ottaa nyt käyttöön ja siirtää sitten taas välillä kaappiin piiloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on turha yrittää tasapainotella :D Rakastan sinisiä ja vihreitä sävyjä, pidän aika hailakoista väreistä ja mieluiten murrettuna...tuloksena on jokseenkin pastellinen sisustus :) Ne ovat mun mielestä lisäksi aina parhaimmillaan, keväällä tuovat valoa, kesällä ovat pehmeitä, syksyllä raikkaita ja talvella ihanan viileitä...Jotain tummempiakin värejä olisi kyllä kiva oppia käyttämään :)

   Poista
 2. Aivan ihana tuo jakkaran väri. Mitä maalia se onkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikkurilan V384 (Kanaali) on tuo sävy. Meillä on sitä muutamassa muussakin kalusteessa, keittiön astiakaapissa ja olohuoneen vanhassa naulakossa :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Mun mielestä myös :) Neiti saa tähän mahdutettua myös teekattauksen, monipuolinen siis myös ;)

   Poista
 4. Tosi kiva idea! :)
  Ja varmaan ihan fiksua siirtää remppaa eteenpäin vauvavuodelta! Meillä rempattiin aktiivisesti vauvavuoden eka puolisko ja olihan se aika rankkaa. Joskin yhden kanssa tavallaan helmpompi kuin olisi ollut vaikkapa vuotta myöhemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olikin rankka vauvavuosi rempatessa. Vauvavuosi on varmaan joka tapauksessa rankka ja sitten pyörii vielä tuo neljävuotias jaloissa, jolle aika on muutenkin elämää mullistavaa. Eikä tuo meidän pikku-neiti vauvana nukkunut kuin 30-45 minuutin pätkiä (sairautensa vuoksi)...pitänee varautua samaan toistamiseen. Huh, vähän kauhistuttaa!

   Poista
 5. Komppaan Jenniä. Jos voisin valita, ehkä nauttisimme vauvasta hieman täysipainoisemmin kun remontoisimme. Mutta kun on kesken, on loppuun saatettava- ja sitten nautitaan :)
  Mekin siirsimme suunniteltua olohuoneremppaa vuodella.

  Niin ja kiva jakkara! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se, jotkut asiat vaan pitää hoitaa loppuun asti. Onneksi meillä ei ole mitään pakotetta aloittaa remppaa tänä kesänä. Eikä ihan hirveästi houkuttele keittiön, suihkun ja ajoittain juoksevan veden puuttuminen vauvapyykin keskellä :)

   Poista
 6. Näppärä idea :)
  Muistan kun omat tyttäreni olivat pieniä niin leikimökin pikkuinen hella oli ahkerassa käytössä. Ja usein ihan muualla kuin leikkimökissä..

  VastaaPoista
 7. Kiitos saunanlauteiden armollisuuden. Oman elämäni pitäisi-listan kanssa olen opetellut paljon armollisuusharjoituksia.
  Paljon on saatu aikaan ja paljon on siirtynyt tuonnemmaksi.
  Mutta nyt sain uuden kivan idean pitäsi-listaani, tuo liesi ajatus oli todella mainio.
  Olisi yksi vanha lypysjakkarakin, jonka voisi maalata... Kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaksi listaa :) Pitäisi-lista ja haluan-lista :) Haluan-listalla on useimmiten pieniä juttuja, jotka eivät vaadi sen kummempaa ponnistelua...pitäisi-listalla taas on niitä juttuja, kun olisi pakko tehdä jossain vaiheessa. Sen olen päättänyt, että joka päivä on pystyttävä tekemään jotain mitä haluaa ja toivon, että pitäisi-listan jutut muuttuisivat vähitellen toiselle listalle ;)

   Lypsyjakkara olisikin tähän ihan täydellinen!

   Poista
 8. Ihastelen taas näitä värejä! Jakkaran takana vasemmalla oleva lilahtava (olen hieman värisokea) hyllykkö... olisiko sen värikoodi muistissa. Kiitokset taas inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Nalle :) Hyllykkö on hieman lilahtava sininen. Muistan, että etsin siihen laventelin sävyä :) Se on Tikkurilan S430 (suitsuke).

   Poista
  2. Kiitokset! Ja ihanaa sunnuntaita

   Poista
 9. Niin upeasti hehkuvat ja valoa heijastavat värit...

  VastaaPoista