8. tammikuuta 2013

Kuvien koko

Sain joku aika sitten pyynnön, että kuvat blogissa olisivat suurempia.

Tähän asti pystykuvat ovat olleet niin suuria, kuin ne näytölle 
kokonaisena mahtuvat.

Mitä sanotte, jos pystykuvat olisivatkin rinnakkain ja vaakakuvat entistä 
isompana, kuten nämä kuvat yllä? Verrattuna aikaisempiin postauksiin, 
kumpi vaihtoehto olisi mukavampi?

Kuvina viime kevään kukkivia puita <3

16 kommenttia:

 1. Kaunista ja selkeää, jotakuinkin noin yleensä itsekin laitan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuntuu kyllä ihan kivalta vaihtoehdolta :)

   Poista
 2. Kumpikin käy, tykkään tästä jossa pystyt on rinnakkain ja vaakakuva suurempi! Ja erityisesti tykkään näistä aurinkoisista kevätkuvista ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin keväisiin hetkiin ei ole enää kuin pari kuukautta <3

   Poista
 3. Minustakin kumpikin on hyvä, toisaalta, jos on oikein ihanat kuvat, klikkaan itse suuremmiksi kuten nuo omenapuukuvatkin ja ihailen koko näytöllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, klikkaamalla tosiaan näkee vielä hiukan suuremman kuvan :) Omppupuut <3

   Poista
 4. Ihailen kuviasi, oli sitten miten vain, mieluiten tietysti niin suurina kuin mahdollista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni :) Mua vähän mietityttää noiden pystykuvakollaasien kohdalla se, että kuva muokkautuu hiukan mittasuhteidensa puolesta kollaasiin laitettaessa. Yksittäin mutta vierekkäin laitettaessa niitä taas ei saa ihan näin suuriksi. Ja yksittäin laitettaessa kuvat eivät ole pystysuunnassa reunassa linjassa vaakakuvien kanssa:/ Tässäpä pähkinä purtavaksi ;)

   Poista
 5. Pidän rauhallisesta blogi-ilmeestäsi. Ehkäpä just yksittäiset kuvat, jopa pienet tekevät juuri sen.
  Päivitin just omaa blogiani reilun viikon reissukuvilla ja tulipa sillisalaatti kun kuvia on paljon ja rinnakkain.
  Kauniit kuvasi pääsevät oikeuksiin "vähemmästä enemmän"- periaatteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla oikeassa Siili! Yksittäiset kuvat ovat aika paljon rauhallisemman näköisiä ja itse tykkään siitä, että kaikki ovat samassa linjassa. Täytyy miettiä vielä, voisiko kaikkia hyviä ominaisuuksia hyödyntää vuorollaan, vaikka eri postauksissa hiukan eri tavalla :)

   Poista
 6. Minä tykkään noista rinnakkaisista kuvista kyllä. Nyt kun asiasta mainitset, niin tulinpa miettineeksi, että kuinka paljon nämä näkymät riippuvat näytöstä ja resoluutiosta. Meidän isolta näytöltä, jonka äärestä käyn kommentoimassa, nuo tämänkin postauksen kuvat ovat suurimmillaan (klikkaamattomina siis) vain noin 1 osa 3,5 osasta noin sormilla mitattuna. Sitten taas blogisi tekstikentän leveys on vain puolet ruudun tarjoamasta tilasta. Tässä kun katselee, niin monet blogit voisivat olla vaikka kuinka paljon suurempia ja runsaampia. Mutta jos pienennän ikkunan, mittasuhteet vaihtuvat paljon oikeamman oloisiksi, ja kuvasikin tuntuvat isommilta, vaikka eivät sitä olekaan.

  Nämä ovat aina jonkinlaisia kompromisesseja, koska toisen silmin ei niitä näe ja varsinkaan satojen muiden ihmisten silmin. Pitäisi varmaan tehdä ihan polli aiheesta ja selvittää, onko omaa blogia mahdoton katsella kuvien ollessa liian isoja tai muuta. Sitä kun ei vain näe itse.

  Kuvasi ovat kyllä harvinaisen kauniita ja niiden määrä on kuitenkin sen verran rajoitettu, että myös nuo rinnakkaiskuvat toimivat oikein mahtavasti ilman, että siitä tulisi sellainen olo, että on liikaa lähekkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia Anneli uusista näkökulmista kuvakysymykseen :) Harkitsen tässä nyt kovasti tuosta omasta pakkomielteestäni luopumista tuon kuvien linjauksen suhteen. Eiköhän tästä pian löydy joku kiva rytmittely kuva-asiaan :)

   Poista
 7. Mahtavaa, kyllä nyt kelpaa! :) Olisipa jo kuvien kaltaisia kelejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Petteri, sun kommenttia odottelinkin :) Täytyy vielä hakea sopivaa rytmiä noihin kuviin :)

   Poista
 8. Hmmm... ja mistähän tuo pyyntö tuli? Ehkäpä yhteisöstä jonne liityit? ;)

  Minä pidän blogisi nykyisestä ( siis siitä mitä se on tähän asti ollut ) ja ihastelen yleensä aamun ensimmäisenä juuri sinun blogiasi sen rauhallisuuden, positiivisuuden ja kauniiden kuvien vuoksi. Tällä on ollut kiva aloittaa uusi päivä!

  Kaikkea hyvää sinulle!

  t. vakiovieras

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka vakiovieras:) Pyyntö tuli yhdeltä lukijalta vuodenvaihteen postaukseen. Indiedays ei millään muotoa vaikuta blogini sisältöön tai ulkonäköön (paitsi tuo blogin yläreunassa oleva mainos, siihen en voi vaikuttaa), se saa olla ihan oman näköiseni joka tavalla :)

   Ihana kuulla, että tällä blogilla on kiva aloittaa päivä <3 Tuo rauhallisuus erityisesti kuvissa on mullekin hirmu tärkeä juttu, pitää vielä testailla eri vaihtoehtoja niin, että olen itsekin tyytyväinen ja tietysti lukijoiden mielipidettä on myös kiva kuulla ja mahdollisuuksien mukaan niitä toteuttaakin :)

   Kaikkea hyvää sinullekin!

   Poista