20. tammikuuta 2013

Olispa sunnuntai kaksi kertaa viikossa

Sunnuntait on vaan niin kivoja! Nukuttiin
pitkään, KAIKKI! Neiti heräsi vasta
kahdeksalta, ihan luksusta! Kun oltiin
vähän heräilty, niin neidin keittiöjakkara
sai uutta väriä pintaan.

Me tytöt laitettiin maalauspaja olohuoneen lattialle, kun isi tiskasi :)

Neidillä on suojavaatteina mun trikoopaita, jossa on
emännänkin jäljiltä muutama maalitahra. Hiukset pois
silmiltä ja niin se 3-vuotiaskin maalaa, kuin olisi tehnyt
sitä koko elämänsä <3 Syksyllä testattiin neidin
maalaustaitoja sisämaalauksessa ja nyt meni kyllä jo
tosi paljon paremmin! Pensselin niistäminenkin sujui
hienosti! Olen sitä mieltä, että lapsi oppii paljon näkemällä
mutta voi ihme miten taitavaksi oppii myös tekemällä :)

Neidin ja isännän yhteisenä projektina oli numeroiden teko.
Isäntä piirsi ja neiti leikkasi. Pitää vielä kysyä mihin nämä
ovat tulossa :)

Luvassa tänään vielä saunomista ja ehkä kaavojen
piirtämistä. Mukavaa sunnuntain jatkoa teillekin!

27 kommenttia:

 1. Onpas aika herkullisenvärinen jakkara! Ihan tekis mieli sutia omiin vastaavanlaisiin myös vähän jotakin kivempaa väriä.. Nyt toinen on valkoinen ja toinen vielä puunvärinen - boooring.

  Sunnuntait on kyllä tosi kivoja päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on sunnuntait kivoja päiviä! Just isännän kanssa mietittiin saunan lauteilla, miksi sunnuntait on erilaisia, kuin lauantait. Ja on lauantaitkin kivoja mutta kuitenkin vähän erilaisia :)Meillä on näitä herkkuvärejä useampi pieni maalipurkki, tällä samaisella on maalattu myös olohuoneessa oleva vanha naulakko ja keittiön vanha astiakaappi :) Nyt vaan sielläkin suti käteen ja jotain keväistä väriä jakkaran pintaan :)

   Poista
 2. Ihana kun teilläkin lapset pääsee mukaan harrastamaan, niin ne sitten aikuisenakin osaa kun saavat vanhempien kanssa opetella. Kauniin värinen tuli jakkarasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mirjami :) Meidän neiti on onneksi innoissaan tekemään kaikkea tällaista kotihommaa. Usein, kun kysyn, että mitä tehtäisiin, niin neiti tahtoo tiskata tai siivota :D Se on kyllä harvinaisen kätevää, kun voi tehdä kotityöt yhdessä, jää yhteisiin leikkeihinkin enemmän aikaa <3

   Poista
 3. Ihana blogi sinulla, ehdottomasti jäätävä lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 4. Ihanaa! Todella upeeta, että "uskallatte" lapsen maalata :) Kaikenlaiset kädentaidot karttuvat parhaiten itse tekemällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä neiti aloitti maalaustreenin pihakalusteilla ja täytyy sanoa, ettei siitä meinannut tulla mitään, kun neiti ei anatnut mun kastaa pensseliä eikä vielä hoksannut tuon niistämisen ideaa. Maalia on kyllä ihan joka paikassa. Maalattiin onneksi verstaan terassilla, joka myöhemmin kesällä meni joka tapauksessa purkuun, niin ei ollut niin väliä. Syksyllä sujui olohuoneen vanhan naulakon maalaus jo ihan ok ja nyt meni kyllä tosi hyvin :) Tekemällähän sitä oppii! Mä olen saanut ommella ompelukoneella jo joskus 5-vuotiaana, tein silloin itse barbille vaatteita :D

   Poista
 5. Tosi hyvänvärinen tuli jakkarasta - ihana karkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Peppi :) Kyllä meidän keittiö nyt aika karkki alkaa ollakin jo. Täytyy tehdä postausta lähipäivinä, kun siellä on vanha keittiön pöytäkin maalattu :) Tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 6. Ihanan värinen jakkara! <3 <3 Tekee mieli ottaa pensseli käteen ja maalata oma Bekvem samaan sävyyn! :) Ja suloinen apuri sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3 Siitä vaan, suti käteen ja maalaamaan :) Tää jakkara oli ennen tumman harmaa, näkyykin muuten tuon hiiripostauksen kuvassa :) Nyt sointuu kivasti keittiön astiakaappiin ja olohuoneen vanha naulakkokin on samaa maalia.

   Poista
 7. Niin herkullisen värinen jakkara!! :) Haluaisin itsekin jotain väriä meille, näin kevään kunniaksi! Ja ihanaa, kun pikkuneitikin on osallistunut maalausurakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti on kova tyttö maalaamaan :) Kyllä vähän lisäväriä on kevään kunniaksi saatava!

   Poista
 8. Ihana väri minunkin mielestä ja hurmaava apuri. Tänään maalasin pienen lokerikon vihreäksi, nyt voisin sutaista meidän samaiseen jakkaraan samat sävyt:) Nuo sun hiuspostaukset on muuten erittäin mielenkiintoisia, mulla on varmaan aika samanlainen hiustyyppi ja todellakin haluaisin päästä tästä kemikaalihärdellistä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jakkaraa maalaten sitten vaan :)

   Kemikaalihärdelli voikin olla aikamoinen tänä päivänä. Pysy kuulolla :)

   Poista
 9. Kivaa yhdessä tekemistä! Ja suloinen maalaustermi tuo niistäminen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Meillä on aina niistetty sudit / penselit :) Yhdessä tekeminen on parasta <3

   Poista
 10. Meillä vanhempi tytär on myös innokas maalari, tosin epäilen, että ensi kesänä pitää jo muutaman kerran motivoida seitsemänvuotiasta maalaamaan seinälautoja ennen naulaamista... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin taon nyt, kun rauta on kuuma :D Tiedän, että joskus se päivä tulee, että neiti sanoo "Ei mua äiti nyt kiinnosta!". Pieni motivointi on viimeistään silloin tarpeen :)

   Poista
 11. Ihanan värinen! Mulla on kanssa tarkoituksena hankkia jotain pastellista piristämään kevääksi..katsotaan mitä se sitten on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Musta tuntuu, että meillä on koko keittiö nyt niin pastellinen, että täytyy alkaa kohta maalaamaan mustalla :D

   Poista
 12. Väri on kaunis,juuri tuota sävyä olen mietiskellyt erääseen projektiin. Voitko paljastaa värikoodin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki A-R :) Väri on Tikkurilan V384 (Kanaali). Käytin sitä myös olohuoneen naulakossa: http://aamuomenatarhassa.blogspot.fi/2012/11/olohuoneen-uusi-viritys.html?m=1
   Käytin väriä myös keittiön astiakaapissa:
   http://aamuomenatarhassa.blogspot.fi/2012/06/kaapissa.html?m=1

   :)

   Poista
 13. Onko tuo väri enemmän vihreään taipuvainen kuin siniseen? Maalasin meillä myös samanlaisen jakkaran, mutta siitä enemmänkin vaaleansininen. Tuo teidän väri näyttää kyllä ihan täydelliseltä väriltä kevääseen :) sulla on kyllä muutenkin ihastuttava blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja ja tervetuloa lukijaksi :) Jakkara on aika lailla vihreä :)

   Poista