6. tammikuuta 2013

Jumppaputki

Siis vauvan, ei mun. Oma jumppaminen
(siis mikä?) on aika minimissä! Tämä niiiiin
hehkeä (nyt saa nauraa) mami on ollut jo
reilut 2 kuukautta sairaslomalla supistusten
takia, joten mistään varsinaisesta jumppaamisesta
nyt ei ehkä kannata puhua! Mutta vauva
pistelee menemään sellaista humppaa ja
joogaa, että pitelen melkeinpä kyljistä kiinni,
ettei tule pieni kantapää ulos asti :D  
Tähän asti vauva on liikuskellut enimmäkseen
silloin, kun itse olen aloillani. Sanoisin, että
se on nyt muuttunut! Juu, kyllä hän liikkuu,
kun olen paikallani. Tuntuu, että hän liikkuu
myös, kun touhuan jotain...siis koko ajan.
Hyvä, että virtaa riittää :) 
Mamilla taas on vähän nuutunut olo ja loputon
nälkä. Siis sellainen näläntunne, joka ei lähde
syömällä. Kokeiltu on! Ollaan sitten pienessä
nälässä koko ajan, ei siinä mitään. Tänään
yritin ammentaa energiaa vihreästä ja pieni
happihyppelykin tuntui helpottavan
nuutunutta fiilistä. Reilun kilometrin kävelylenkki
aamupäivällä takana ja nyt huokailen tässä
sohvan nurkassa josko kestosupistus meinaisi
vähän laantua. 
Tällainen päivä tänään, rv 25.

20 kommenttia:

 1. Aivan ihania raikkaita kuvia! <3 Ja toivotaan, että pikkuinen ei ihan riehaannu, vaan viihtyy vielä piiiitkään yksiössään! <3

  VastaaPoista
 2. Huh, koetahan jaksaa! Kuulostaa ihan hurjalta tuo meno ja että sellaista joutuu kärsimään monta kuukautta, huh :-D Tai siis, sanon näin kun en ole koskaan potenut pienintäkään vauvakuumetta ja ajatus raskaudesta ja synnytyksestä on kauhistuttanut syvästi niin nuoresta lähtien kun asiasta jotakin tajusin. Ehkä tämä avaa vähän ensimmäisiä lauseita, toivottavasti kukaan ei nyt loukaantunut.
  Hyviä vointeja, sulla taisi muistaakseni olla nyt viimeiset viikot meneillään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mitähän mä Saila nyt sulle vastaisin? Aloitetaan vaikka siitä, että mä en ainakaan loukkaannu. Mulla ei ensimmäinen eikä nykyinenkään raskaus ole olleet millään tavalla kivoja, helppoja tai nautinnollisia. Tai sanotaan näin, että se on tietysti ollut ihanaa, mitä on tulossa (siis vauva) mutta kaikki se odottamiseen liittyvä fyysiseltä näkökulmalta on ollut aikamoisen hankalaa. Harmi, ettei biologisia lapsia voi saada ilman odotusta ja synnytystä. Jotkut kuulemma nauttivat tästä mutta mä odotan aika kovin, että ollaan lähellä laskettua aikaa ja tämä homma saavuttaa sen seuraavan vaiheen :)

   Kiitos vointien toivotuksista :) Viimeiset viikot ovat lähempänä tuota huhtikuun loppua. Huhtikuun puolelle, jos tässä päästään, niin olen NIIN onnellinen (yksi keskonen on nimittäin tähän maailmaan jo saatettu). Nyt mennään siis sellaisilla viikoilla, että jos synnytys käynnistyy ja kaikki keinot otetaan käyttöön, on vauvalla mahdollisuuksia selvitä. Tänään on onneksi vain (toivottavasti) normaalia huonompi päivä ja huomenna on helpompaa :)

   Poista
 3. Vauvan liikkeitä on kyllä ihana seurailla, mutta aikamoisen hurjalta kuulostaa se, että jo pari kuukautta olet ollut saikulla ja vasta rv 25 menossa! Kyllä siinä varmasti monenlaista käy mielessä, kun toivoo, että pieni siellä masussa jaksaisi vielä tovin olla. Kovasti jaksuja sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3 Onneksi tilanne on nyt huomattavasti parempi, kuin töissä käydessä. Esikoisen odotus oli aika samanlaista, silloin jäin tosin vasta näillä viikoilla töistä pois. Aika suurella todennäköisyydellä keskosta odotetaan nytkin, joten on otettava rauhallisesti senkin vuoksi, ettei synnytys käynnisty yhtään aikaisemmin, kuin se sitten omia aikojaan käynnistyy.

   Poista
 4. Uh,muistan hyvin nuo vauvan liikkeet :) Ihanaa aikaa kuitenkin vaikkei kaikki niin mukavalle tunnukkaan <3 Meidän kuopuskin on jo viisi vuotias...nyt tää rupes muisteleen... Halit sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikkeet onkin aivan ihania, olivat miten napakoita tahansa <3 Noista supistuksista ei voi sanoa samaa :) Kiitos haleista <3 Muistelot jatkukoon :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Muutamia kertoja elämässä -aikoja ja -hetkiä :)

   Poista
 6. mahtavia kuvia, nam! onnellista odotusta ♥

  VastaaPoista
 7. Ihanan vihreää, jo pelkistä kuvista saa kaivattua kevätenergiaa!

  Ja hyviä vointeja sekä rauhallisempaa menoa sinne. Mulla oli molemmat raskaudet aikas supistusherkkiä, ensimmäisen kohdalla kai luulin sen kuuluvan asiaan enkä osannut hidastaa tahtia. Sitten sitä makoiltiinkin pakkolevossa sairaalassa ja pyöriteltiin peukaloita, kun edes ruokailemaan ei saanut poistua. Hoitaja käski nauttia, kun sain ruokailun ajaksi nousta istumaan sängyssäni...

  Nauti nyt kuitenkin vauvan kuperkeikoista, myös niistä kiperistä kylkipotkuista:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanelia ja kardemummaa vertaistuesta <3 Mäkään en osannut esikoisen kanssa varoa riittävästi, vaikka olinkin pitkään sairaslomalla silloinkin. Vuodelepoon en joutunut mutta synnytys käynnistyi 6viikkoa etuajassa. Kuulostaa hurjalta tuo vuodelepo, yhden sellaisen raskauden olen seurannut lähietäisyydeltä, ei ole helppoa ei. Meille ennuste, kaikki tilanteen ulottuvuudet huomioiden, on se, että keskosta odotellaan nytkin. Mutta mä salaa toivon, että päästäisiin viikolle 36 tai jopa pidemmälle :) 36 olisi jo mun unelmien täyttymys.

   Lupaan nauttia näistä kuperkeikoista ja potkuista ihan joka suuntaan <3 Saattavat kuitenkin olla mulle lajissaan viimeisiä, aika näyttää :)

   Poista
 8. Ennenaikaiset supistelut ovat kyllä ikäviä. Itsekin olin esikoista odottaessani raskauden puolesta välistä saakka sairaslomalla. Kotona olokaan ei kyllä yhtään vähentänyt supisteluja, mutta poika pysyi onneksi silti mahassa yli lasketun ajan. Minulla nyt rv 28 ja supisteluja on onneksi vähemmän kuin edellisessä raskaudessa. Jaksan vielä hyvin juosta tuon touhutaaperon perässä kotona. :) Vauva kyllä jumppaa myös mahassa tosi paljon. Toivottavasti teidän vauva malttaa pysyä masussa vielä pitkän aikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi supistelut eivät sulla aihettaneet ennenaikaista synnytystä! Mulla on kotona olo helpottanut ihan älyttömästi! Toivottavasti tämä iisisti ottaminen lykkäisi sitä h-hetkeä vielä piiiiitkälle :)

   Ihanaa odotusta sinulle <3

   Poista