4. tammikuuta 2013

Nuts

En ole varmaan vuosiin tehnyt lupauksia
uuden vuoden kunniaksi. Miksi? Koska
en ole koskaan oppinut lupaamaan sellaista,
minkä olisin saanut pidettyä/toteutettua. Nyt
tuli luvatuksi jotain sellaista, josta olen
kirjaimellisesti ihan pähkinöinä!

Lupasin huomioida meidän arkisissa
asioissa entistä enemmän luontoa ja mitä meidän
perhe voisi tehdä sen hyvinnoinnin eteen.
Enkä nyt tarkoita mitään peruskierrätystä,
koska se on meillä hallussa jokseenkin hyvin.
Tarkoituksena on pureutua meidän
kulutustottumuksiin ja selvittää arjen
askareisiin soveltuvia ekologisempia
toimintatapoja. 

Härkää on otettu jo sarvista ja ensimmäisenä
oikeana tekona sen "pitäisi"-päivittelyn
sijaan meidän pyykit pestään luonnolle
mukavammalla tavalla, nimittäin pesupähkinöillä!
Kyseessä ei ole mikään uusi juttu, vaan
oikeastaan järjettömän vanha juttu, joka
siirtyi nyt myös meidän taloudessa käyttöön.
Pesupähkinät ovat hellävaraisia sekä
ympäristölle, tekstiileille että iholle sillä
ne ovat puhtaasti luonnontuote.

Ihan hirmu hyvä mieli on tullut jo tästä
ensimmäisestä asiasta luonnon hyväksi <3

Miten on, kiinnostaako teitä kuulla
jatkossakin meidän perheen ajatuksista ja
pienistä teoista luonnon hyväksi? Vai jaanko
nämä asiat jatkossakin samoihin asioihin
hurahtaneen siskoni kanssa :D ?

20 kommenttia:

 1. Olen kuulolla. :D

  t. hurahtanut sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvatenkin :D Blogin välityksellä tai puhelimitse, kumpikin käy ;)

   Poista
 2. Itseäni kiinnostaisi pesupähkinäkokemukset eli lähteekö vaatteet puhtaiksi (kun teillä on suunnilleen saman ikäinen tyttökin, meillä ainakin sappisaippuaa kuluu tahrojenpoistoon...). Ja muutenkin kiinnostaa vastaavat jutut. :)

  Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useamman koneellisen perusteella perustahrat lähtee pesupäkinöillä. Vaikeampiin tahroihin, kuten tomaattikastiketta neidin paidalla, käytän sappisaippuaa. Eli ainakaan tomaatti ei irtoa pelkillä pähkinöillä.

   Pyykistä tulee ihanan pehmeää ja tuoksuksi tipautan yhden tipan eteeristä öljyä huuhteluainelokeroon. Voisin tehdä tästä samaisesta aiheesta vielä toisen postauksen, kunhan ollaan päästy alkuun ja saatu pähkinöillä pestyjä vaatteita käyttöön asti :)

   Mukavaa viikonloppua teillekin <3

   Poista
 3. Kiinnostaa kyllä. Kuten kaunis blogisi muutenkin.

  VastaaPoista
 4. Kiinnostaa kovasti! Samoja asioita pohdin täällä minäkin. Kerro ihmeessä sitten oletko tyytyväinen pesupähkinöiden käyttöön.

  VastaaPoista
 5. Minusta on hienoa, että ihmiset miettivät miten voisivat itse parantaa maailmaa omilla kulutustottumuksillaan :) Itse olen käyttänyt jo muutaman vuoden pesupähkinöitä ja olen erittäin tyytyväinen niihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista möhönasu! Mä uskon, että omia tottumuksiaan muuttamalla voi tehdä paljon...jos vaikka joku muukin muuttaisi omiaan :) Kiva kuulla, että sulla on ollut hyviä kokemuksia.

   Poista
 6. Mäkin käytin jossain vaiheessa pesupähkinöitä. Käytin sen paketillisen, joka riittää hirmupitkään. Todettuani, etteivät mun likaiset työvaatteet tahtoneet oikein peseytyä niillä (tai liekö sitten syynä se, etteivät pyykit "haise puhtaalle") siirryin taas tavalliseen pesuaineeseen. Nyt kun ei oo enää sitä niin ruumiillista työtä ja multaisten kasvien kanssa pelaamista, voiskin taas ostaa pähkinöitä.

  Ekologisempaa vuotta siis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että sun työssä voi olla hankala saada vaatteet taas puhtaaksi! Sappisaippua on meillä käytössä yksittäisiin tahroihin ja tuoksuvaa pyykistä olen saanut tipalla eteeristä öljyä huuhteluainelokeroon, lakanoille laventelia ja muille vaatteille raikasta piparminttua :)

   Poista
 7. Ehdottomasti kiinnostaa kuulla lisää. Mulla ovat nuo pesupähkinät kokeilematta. Olen hieman epäröinyt pesutehon vuoksi. Siis lähtevätkö tahrat ja treenivaatteiden hiki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää tulossa siis myöhemmin :) Tämän lyhen kokeilun jälkeen voin sanoa, että meidän sellaiset peruslikaiset vaatteet puhdistuvat hyvin. Vaikeat tahrat, kuten tomaattikastike, ei lähtenyt pelkillä pähkinöillä, vaan vaati sappisaippuaa tahranpoistoon. Uskoisin, että treenivaatteiden hikikin lähtisi, ainakin meidän lumitöissä/pihatöissä hikoillut vaatteet ovat olleet puhtaita pesuun jälkeen. Kerron lisää, kun kokemus vähän karttuu :)

   Poista
 8. Hieno uudenvuodenlupaus! Kiinnostaa kuulla ja uutena lukijana; blogisi on ihana!:) Itselläni samantyylisiä kokemuksia noista pesupähkinöistä, olen tykännyt mutta joihinkin tahroihin ei ole tehonnut. Mutta on riittänyt tehot treenivaatteiden pesuun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kokemustesi jakamisesta! Toivon, että meilläkin tästä tulee pitkäaikainen pesutapa :)

   Poista
 9. Mä pesin aika kauan pelkästään pesupähkinöillä vaatteet kunnes mies alkas sanomaan, että vaatteet haisee tunkkaiselle pesunkin jälkeen. Ehkä jos sillon tällöin pesisi..en tiedä.. Mutta meillä jäi pähkinöiden käyttö kyllä. Nyt palattu Lumme-pesuaineisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika näyttää, kuinka meidän pyykkämisen käy :)

   Poista
 10. Voi sappisaippua sentään... Minä käytin sitä esikoisen kanssa vauvapyykin tahrojen poistoon. Kunnes kerran unohdin pestä yhden harson heti saippuoinnin jälkeen. Sappisaippua teki harsoon pari komeaa reikää.

  Mutta kysymykseesi liittyen, kaikenlaiset pienet keinot, joilla parantaa omaa kulutustaan ovat aina tervetulleita! Meillä isoin panostus tällä hetkellä taitaa olla nuorimmaisen kestovaipatus (samoin kuin esikoisen aikanaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi sappisaippua, tosiaan! Meilläkin on kestovaipparumbat edessä vauvan kanssa, se on kyllä luonnon kannalta iso vaippavuori vähemmän.

   Poista