![]() |
Ja nyt! Ne ovat tässä! Mun ensimmäiset 100% ruisleivät! Olen niin iloinen! |
![]() |
Jos leipä on syötävää, niin laitan ohjeen muistiin tännekin! Toivottavasti on syötävää, nimittäin kohta olis valmiina SEITSEMÄN reikäleipää tuolla keittiössä! |
![]() |
Ja nyt! Ne ovat tässä! Mun ensimmäiset 100% ruisleivät! Olen niin iloinen! |
![]() |
Jos leipä on syötävää, niin laitan ohjeen muistiin tännekin! Toivottavasti on syötävää, nimittäin kohta olis valmiina SEITSEMÄN reikäleipää tuolla keittiössä! |
Oi oi, kuulostaa ja näyttää herkulliselta, kerrohan miltä maistuu! :)
VastaaPoistaSiis tuli ihan järkyttävän hyvää!!!!! NAM! :)
Poistanami nami..itse paistan mummon juuresta sellasia isoja ja pyöreitä ruisleipiä leivinuunilla muutamia kertoja vuodessa.
VastaaPoistaOis ihanaa, jos olis tuollainen perintöjuuri, kuin sulla! Ja leivinuunia odotan myös, kuin kuuta nousevaa...sellainen varmaan toteutetaan meille keittiöremontin yhteydessä...ja muutenkin isommasta uunista haaveilen...
PoistaTätä pitäisi kyllä uskaltaa kokeilla ihan itse. Tuntuu vaan niin vaikealta se juuren teko ja kaikki. Varmasti kuitenkin onnistuisi kun paneutuisi hommaan. Toivottavasti saamme sinun ohjeen pian!
VastaaPoistaTuli niin hyvää leipää, että kirjoitan mahdollisimman pian ohjeen tänne muistiin. Suurpiirteisiä ohjeita löytyi netistä vaikka kuinka paljon mutta enhän mä kohta itsekään muista, mistä sävelsin mitäkin kohtaa :D Mutta siis laitan tarkempaa ohjetta tulemaan mahdollisimman pian!
PoistaOih, varmasti ihanaa tuoreena voilla voideltuna!
VastaaPoistaJuu, niin oli! :)
PoistaMitä enemmän teet sitä ruisleipää, niin sitä paremmaksi se muuttuu kun juuri senkus paranee..Oletko tehnyt saaristolaisleipää sekin ihan älyttömän hyvää ja maku paranee vaan vanhetessaan..
VastaaPoistaMinä teen myös paljon leipää itse..on myös hapatettua vehnäleipääkin olemassa muistaakseni kirjastosta saattaisi löytyä kirja "kotona tuoksuu leipä"..en muista kirjoittajaa, mutta voisi varmaan löytyä..Siis oikeasti leivän tekokin on taitolaji..ja kun paljon teen kuten sinäkin tulee jo tottumuksesta se taikinan oikea sitkeys käsi..joka tunnistaa taikinansitkon sopivuuden..siis leivän tuoksu on jotain niin ihanaa ja kun voi sulaa päälle niiiiiinnn hyvää ja ainakin tietää mitä syö kun tekee itse..minusta on myös hyvä lisä sämpylöille ne seessamin siemenet..tykkään myös näkkäristä, jossa on seessaminsiemeniä..Minulla oli ennen kun asuin maalla niin leivinuuni, joten sitäkin kautta leivän teko on tuttua mutta kun tuli ero, niin ei ole enää leivinuunia..mutta sähköuuni on ollut hyvä..ajattelin sitä arinaa sähköuuniin tekee leivästä vielä parempaa ja pitsoista sun muista herkuista..
Iloisia hetkiä sinulle leipomisen parissa :)
Kiitos Hannele! :) Iloisia hetkiä luvassa tosiaan, kun tuo juuri vielä tuosta kehittyy :) Saaristolaisleipää meillä tehdään montaakin sorttia, sämpylöinä tuoreomenamehuun, saaristolaislimppuna piimään tehtynä ja olutlimppuna tummaan olueen tehtynä. Kuuluvat meillä lähinnä juhlahetkiin :) Ja näkkäriäkin olen tehnyt, sekin on aivan mahdottoman maukasta. Montaa on siis jo testattu mutta vieläkään en oikein ole päässyt tuohon "taitoon" sisälle, välillä onnistuu ja välillä ei...mutta kyllä se tästä kehittyy se jauhopeukalo, taitaa mulla vaatia useamman vuoden :)
PoistaTäytyykin kirjastosta katsoa, josko löytyis jotain hyvää (ja vanhaa) opusta :)
Oi kun kuulostaa hyvältä :-) Nam!
VastaaPoista:)
PoistaMaistuu varmaan niin hyvälle!
VastaaPoistaMäki aina välillä haaveilen, että vielä joskus otan meidän leivinuunista ite tehdyn ruisleivän. (ja näillä leipomistaidoilla saattaa pysyä haaveena vielä pitkään..:D)
Haaveita pitää olla Jonna :) Leivinuunissa paistettu olisi varmaan vielä parempaa, kuin sähköuunissa!
PoistaVarmasti hyvää ja itsetehtyä ei voita mikään, täällä myös tehdään paljon itse ja kaikki katoaa parempiin suihin.
VastaaPoistaMeillä kanssa kaikki katoaa johonkin :) Leivotaan yleensä kerran tai kaksi kertaa viikossa leipää, kun ei sitä niin hirveästi muuten syödä. Eikä kauppareissunkaan syynä ole ikinä leivän loppuminen :)
Poista