21. maaliskuuta 2014

Omenavaniljaskonssit

Maidoton, munaton ja ilman kotimaisia viljoja resepti omenavaniljaskonsseihin, olkaa hyvät :) Tämä ton-ton-ton-resepti ei ole kuitenkaan mau-ton, joten saapi muutkin kokeilla, kuin ruokarajoitteiset. Alkuperäinen resepti on Risentan riisijauhopussin kyljessä mutta niinhän mun oli sitäkin muokattava, näin käy aina :D

Omenavaniljaskonssit 9 kpl


3,5dl riisijauhoja
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1tl psylliumia
0,5tl ksantaania
(0,5tl leivinjauhetta)
2rkl vaniljasokeria
75g huoneenlämpöistä voita/margariinia (Sunnuntailla on maidoton leivontamargariini)
1 iso omena kuutioina
2dl riisimaitoa (tai mitä tahansa sopivaa maitoa)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää huoneenlämpöinen margariini. Sekoita jauhot ja margariini murumaiseksi seokseksi ja lisää riisimaito sekä omenakuutiot. Nostele taikinasta leivinpaperille "leipäsiä" ja paista leipäset 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pinta ja pohja saavat hennon värin pintaan.

Suosittelen nauttimaan skonssit ison kahvi- tai teemukillisen kanssa. Makuelämystä saattaa vielä hivenen syventää se, että ottaa keittiöjakkaran tason ääreen, jossa skonssit lepäävät pellin päällä ja vetelee skonssit suoraan pelliltä. Ainakin meillä oli tällä tavoin pahuksen hyvää ;) Ja joku kiva hillo sopisi kyytipojaksi myös mainiosti!

Se on kuulkaa perjantai, eikä päivääkään liian aikaisin! Mukavaa viikonloppua.

Nämä skonssit loppuivat jo aikoja sitten, pitää ehkä leipasta vielä lisää :)

10 kommenttia:

  1. Nams mums - kauniit siniset kuvat! <3


    http://pienilintu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pieni Lintu, on näköjään osunut vähän paljonlaisesti sinistä samaan kuvaan ;)

      Poista
  2. Ihania kuvia, noita piti katsella useampaan kertaan :D itsekin leivoin skonsseja vähän aikaa sitten, tosin suolaisia sellaisia, katso täältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan skonssi, mitä herkkuja nuo sun suolaiset skonssit varmasti oli! Jos tämän hetken dieetti millään sallisi, niin leipoisin noita heti! Mutta sitä odotellessa, täytyy laittaa ajatus muhimaan muokata tuo oma resepti suolaiseksi :)

      Poista
  3. Oi miten nuo helmililjat on suloisia!

    Aika monta -tonia on saatu mahtumaan, tämä ohje täytyy pitää mielessä seuraavaan -ton kokkailuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mervi suosittelen pitämään tämän mielessä! Skonssit olivat yllättävän kuohkeita ja ei-mureneivaisia ollakseen pelkistä riisijauhoista.

      Poista