23. elokuuta 2014

Kaakelihellan nurkka

On ihan pakko välillä näyttää jotakin keskeneräistäkin, sillä en vaan voi odottaa hetkeäkään, että saan nämä kuvat teille nähtäväksi! Meidän kaakelihella on muurauksen osalta valmis! Eikö ole aivan ihana?
Emme saaneet illalla silmiämme irti tästä neljän vuoden haaveilun toteutumisesta. Pakko sanoa, että tähän mennessä paras hetki koko rempassa. Peittoaa sisällä tiskaamisen riemunkin sata-nolla :D 

Hiukan olisi hommaa vielä luvassa. Lattian voisi maalata, eikö? Uunien edustalle on myös tulossa peltinen kipinäsuoja lattiaan. Ja sähköuuniin olisi kiva saada kiinteä asennus sähkölle, päästäisiin viimeisestäkin jatkojohdosta eroon!

Huuva puuttuu myöskin. Hormiseinän olen maalannut kahdesti Country French-maalilla (maali saatu blogin kautta), sävyllä Salvia. Pidän tosi paljon sävystä ja parasta siinä on se, että se on lähes identtinen siihen sävyyn, joka löytyi hormiseinustasta puretun suihkuhuoneen alta. Hormiseinä imaisi aika reippaasti maalia (kaksi pakettia) ja kolmas pussi on vielä hankittava, jotta saan yhden kerroksen vielä koko seinälle. Katon voisi maalata myös.

Uunin suhteen tarvitsee enää malttaa noin kuukauden päivät sen kuivumista ennen, kuin voidaan ottaa se hiljalleen käyttöön. Sillä välin onkin hyvää aikaa puhdistaa uunin valurautaisia osia ruosteesta.
Ja ihan vain muistelun vuoksi verrataan tätä päivää kesäkuun puoleen väliin. On täällä jotain aikaankin saatu :)

34 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis!! <3 Keittiö on muutenkin tosi upea... meillä menossa keittiöremppa parhaillaan, joten näitä kuvia on ilo katsella ja imeä inspiraatiota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri <3 Ihmettelin, että mikä keittiöremppa, eikö se ollut vaan lattia mutta kävin kurkkaamassa tuoreimmat kuulumiset ja sieltähän se selvisi :D Tsemppiä teille ja kivoja ratkaisuja!

   Poista
 2. Puuhella, siinä vain on jotain <3 Kaunis kaakeloituna ja minusta kätevää kun sähköhella on ihan liki, toista hellaa voi käyttää laskutasona kun toisella laittaa ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis mä rakastan tuota hellaa nyt jo, vaikka se on nyt vain silmänilona :) Ja näin puolentoista vuorokauden jälkeen voin yhtyä tuohon, että on kätevä laskutaso, kun toisella kokkailee! En tarvitsekaan enää viittä kättä, kun laitan lapsille ruokaa lautasille :)

   Poista
 3. Aivan mahtava,meilläkin puuhella talvella varsinkin ihan jokapäivä käytössä...mutta mitenkäs sähköhella kestää tuon puisen kuumuuden? teija t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kovasti odotetaan tuota puuhellan valkiaa talviaamuisin <3 Meidän ajatus on, että sähköhella kestää puuhellan vieressä ihan hyvin. Aika usein ne kai sijoitetaan vierekkäin, niin sopivat saman huuvan alle jne. Eikä puuhellaan ole tarkoitus kuumaksi lämmittääkään, vaan lämpimäksi. Me uskotaan ja toivotaan, ettei ongelmia tule :)

   Poista
 4. Oih! Keittiönne on aivan huikean kodikas! Puuhellassa on tunnelmaa, kyllä nyt kelpaa istua ja ihailla.

  Lasu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lasu! Eilen ja tänään on kyllä istuttu ja ihailtu oikein ajan kanssa. Kai me kohta tuohon kaunokaiseen totutaan ja saadaan taas jotain tehtyäkin :D

   Poista
 5. Kyllä on hieno! Uskon, että ilahduttaa kovasti.

  Hei, kysymys tuosta liedestä: Missä kaasupullo on? Vai onko teillä maakaasu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Lisbet, kiva kuulla että pidät :)

   Meillä on kaasupullo asennettuna kuistin kiinteässä kaapissa, josta kaasu kulkee kupariputkea pitkin alapohjassa. Tuossa viimeisessä kuvassa näkyykin, että putki nousee kaakelin nurkalta ylös. Kaasupullossa itsessään on sulku, samoin kupariputken toisessa päässä, uunin liittymässä. Ja varapullo on piharakennuksessa. :)

   Poista
 6. Upea liesi! Ihana päästä tuolla lämmittämään kun syksyn aamut kylmenee. Kiva kun laitat näitä kuvia, vaikka vimpan päälle valmista ei olisikaan. Minäkään en malttanut olla postaamatta leikkimökin kuvia, vaikkei ihan valmista olekaan :) Hurja muutos on teillä lähtökohtaan verrattuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mun oli pakko laittaa kuvat, kun ei yhtään tiedetä milloin huuva ja muut saadaan niin, että tämä nurkka olisi oikeasti valmis :) En vaan malttanut odottaa :D Ja sitten, kun vertasin tuohon kesäkuun kuvaan, niin tulikin ihan tosi hyvä fiilis laittaa nämä tämän päivän kuvat :)

   Poista
 7. Oi, mäkin pääsen tänä talvena lämmittämään omaa puuhellaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa Jannika :) En malta odottaa, että saadaan kuukauden kuluttua alkaa tuota käyttämään. Pieni leivinuuni...oih, tämä on puuhellarakkautta <3

   Poista
 8. Tuo uuniluukku ja räppänät on niin kauniit, silmä lepää<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan, onko mun silmä levännyt tuossa ;) Leivinuunin luukku ja oikeastaan kaikki muukin on tietysti vanhaa <3

   Poista
 9. Ihania molemmat, puuhella ja varsinkin tuo sähkö/kaasuhella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annuli, molemmat ovat meillekin hurjan mieluisia :) Sähköuuni/kaasuhella on ollut meillä muutamia kuukausia ja se tuntuu kyllä tähän meidän keittiöön ihan oikealta ratkaisulta.

   Poista
 10. Onpa kaunis! Aina ihmettelen,miksi jollain ei ole puuhellaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta Kesäpäivä! Ja mä ihmettelen aina, miksi niitä on 60-70-lukujen aikana purettu niin paljon!

   Poista
 11. Kaunis on, ja tosi samanlainen kuin meillä, tuollainen puuhellan ja leivinuunin välimuoto, kaikista käytönnöllisin. Juuri tänään lausahdin ekaa kertaa, että voispa jo alkaa poltteleen taas. Onnea ihanalle uunille ja jaksua ensitulien odotteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karo-Liina! Kävinkin teidän keittiötä aikaisemmin katselemassa, ai teillä oli myös tällainen leivinuunisysteemi!? Meillä ei ole lainkaan käyttökokemuksia tällaisesta, pitää varmaan tulla vinkkejä hakemaan sulta :)

   Poista
 12. Näyttääpäs tosi upealta :)

  VastaaPoista
 13. Melkein kuulen puiden ritisevän puuhellassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kuulen minäkin (ei muuten helpota käyttöönoton odottelua :D)!

   Poista