27. elokuuta 2014

Saarekkeesta oikealle

Saarekkeen toisella puolella on tiskipiste ja toisella puolella keittiön suurin säilytyskaluste, vanha täyspuinen kaappi sekä jääkaappipakastin. Kaappi kätkee sisäänsä muun muassa mikron ja kaikki kuiva-aineet sekä säilykkeet. Myös harvemmin käytössä olevat pienkoneet, kuten leivänpaahdin, sähkövatkain, jäätelökone jne, mahtuvat kaappiin.

Lupasin kertoa muutaman sanan keittiön suunnittelun lähtökohdista. Kaiken pointtina oli siis kaakelihellan palautus. Hellan, uunin ja tiskipisteen lisäksi emme halunneet muita kiinteitä kalusteita, vaan keittiöstä haluttiin tehdä tarvittaessa helposti muokattava. Kyllähän kaikki tietävät, miten nopeasti omenatarhan emäntä laittaa huoneen hyrskyn myrskyn inspiraation iskiessä :D Myös omenatarhan isäntä tietää tämän ja senkin, ettei emännän päätä käännetä ihan helposti. Fiksuinta siis tehdä keittiöstä muokattava :D 

Saarekkeen vasemmalla puolella tiskipiste ja oikealla kaappi. Tässä kohtaa vähän harmittaa tämä ainokainen 50mm objektiivi. Nyt voisi laajakulmalle olla käyttöä! Toiseen suuntaan kuvatessa taidankin avata ikkunan ja mennä ulkopuolelle kuvaamaan ;)

Meille tällainen muunneltavuus sopii paremmin, kuin hyvin. Mutta mitä mieltä te olette, voiko onnistunut keittiö olla jotain muuta, kuin perinteistä kiinteää ylä- ja alakaappia?

22 kommenttia:

 1. Tottakai voi olla, itse olisin oikein iloinen keittiöstä jota voisin muokata vähintään muutaman kerran vuodessa mieleisekseen, vaihtelu virkistää vaikkei edes olisi mitään varsinaisesti vialla.
  Niin ja muuten upeat rinnakkain kaappi ja jää-viileä, jotka molemmat todella hienot jo yksistäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan Ninnu ihan samoilla linjoilla, vaihtelu virkistää. Pienikin muutos kalusteiden sijoittelussa voi tuoda ihan eri fiiliksen. Kiitos, pidän itsekin kaapin ja jää-viileän yhdistelmästä kovasti :)

   Poista
 2. Mun mielestä muunneltavuus on hyvä juttu. Vasta nyt käytön myötä on itse havainnut, mikä toimii omassa keittiössä ja mikä ei. Kiinteitä kaappeja ei kuitenkaan noin vaan siirrellä. Oon myös aika vaihtelunhaluinen, joten senkään puolesta muunneltava keittiö ei olisi huono juttu. Mielestäni teidän keittiö näyttää aivan ihanalta ja Omenatarhaan vallan sopivalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaana, kiva kuulla :) Niin se tosiaan on, että käytön myötä sitä vasta huomaa, mikä toimii ja mikä ei. Olen niin tyytyväinen, että tehtiin remppa vasta nyt neljän vuoden talossa asumisen jälkeen! Heti alkuun tuloksesta olisi tullut ihan toisenlainen, sata kertaa huonompi!

   Poista
 3. Todella tyylikäs tuo jääkaappipakastin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taisit Jannika pitää myös siitä meidän liedestä? Ne ovat samaa sarjaa SMEGiltä.

   Poista
 4. Meillä on keittiö samaan tyyliin. Kiinteät kalusteet on vain altaalla, uunilla ja tiskikoneella. Niissäkin on itsetehty pääty ja peitelevy. Kaikki muut kalusteet on vanhoja irtokaappeja, ja todellakin tykkään! Sopii vanhaan taloon ja meidän tyyliin täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä Katja! Mun pitääkin tulla teillä käymään ja katsomaan, miltä näyttää...ainkin ihania pelargoneja sulla näyttää olevan :)

   Poista
 5. No kyllä voi! Ja sehän on todella nerokasta, itselle ei tullut omaamme rempatessa moinen mieleenkään. Meillä molemmat miehen kanssa tykätään rymsteerata, joten tuollainen muunneltavuus olis loistava juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kun liikkuvia osia löytyy, niin voi kaikessa rauhassa testailla eli järjestyksiä ja löytää mieleisensä, vaikka remontti olisikin jo takana päin :)

   Poista
 6. Aivan ihana keittiö! :) Eikös esim. jossain Italiassa keittiöt ole vähän tuohon tyyliin, että pääasiassa irtokalusteita, kun pitää voida ottaa keittiö muutossa mukaan, eli siellä ei samalla tavalla ole tällaisia meikäläisiä kiinteitä keittiöitä.

  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! En tiedä, en ole Italiassa käynyt :) Mutta tuo tuli kyllä itsellekin mieleen, että mitä sitten jos me joskus muutetaan, otetaanko me koko keittiö mukaan!? Saarekkeesta en ehkä ainakaan voi luopua, apua! No, ehkä voin jättää tämän ajatuksen taka-alalle, kun ei olla muuttamassa :D

   Poista
 7. Kivalta näyttää! Muunneltavuus on ollut meidänkin keittiön johtotähtenä vieläpä samasta syystä kuin teillä. Kurkistapa blogiini! Yläkaapittomuus on toiminut hienosti ja puuliesi on keittiömme sydän. Onnellisia kokkaushetkiä teillekin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Hienolta näyttää teilläkin, puuhella erityisesti ihanaihana! :)

   Poista
 8. Oi vitsit miten upeita mustat kodinkoneet keittiössä ovatkaan. Vaude! :)

  VastaaPoista
 9. Pitkästä aikaa lueskelemassa ja ihastelemassa :) Mekin saimme juuri kesäkuussa keittiömme valmiiksi. Kyllä se oli kaikki sen arvoista! Nimittäin vuosien odottelu. Ja niin ne hyvät ajatukset kypsyvät, kuin viini! Ihania kuvia ja aivan ihastuttavan kaunis lopputulos sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin nyt hurjan kaunis keittiö! Sitä kyllä ihmettelen, että miten se valmistui niin nopeaan? Vai olikohan se niin, ettei teillä tarvinnut vaihtaa vesipisteiden paikkaa jne? Meillä on siis vieläkin kesken ja pahasti, esim. sähköt, maalailuista ja listoista puhumattakaan! Meillä tosin rakennettiin suihkulle samalla kokonaan uusi huone, kaikki vesiputket ja viemärit uusittiin ja jokainen vesipistekin vaihtoi paikkaa...pitkälle on päästy mutta voi kun sitä hommaa riittää...

   Poista
 10. Hienolta näyttää ja juuri Omenatarhaan sopivalta, kuten joku jo mainitsikin. Tuo saareke ja uusi hella ovat mun suuret suosikit, ehkä molemmat siksi, että sellaisia ei meidän mökkiin saa. Siellä on 50-luvun peltikuorta jo olemassa ja saavat jäädäkin, ja saarekkeelle ei niin kapeassa tilassa ole paikkaa. Niin ja unohdin kokonaan sen maailman ihanimman astiakaapin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ihana kuulla, että tykkäät :) Teidän mökki kuulostaa ihanalta!

   Poista