9. lokakuuta 2014

Raaka ruusunmarjaleivos

Vieläkö pihasta löytyy kauniin punaisia ruusunmarjoja? Jos löytyy, niin suosittelen lämpimästi poimimaan muutaman ja maistamaan tätä todellista C-vitamiinin täyttämää, iloa ja reippautta pirskahtelevaa marjaa. Ja voihan siitä leipoa vaikka ruusunmarjaisen raakaleivoksen!

Kahden leivoksen kokoinen ohje löytyy Novelle.fistä, tämän linkin takaa. Täytyy vielä itsekin käydä hakemassa muutamat marjat pakkaseen, ihan vaan siltä varalta, jos talvella kaipaa C-vitamiinia noin niin kuin leivosmuodossa ;)

9 kommenttia:

  1. Näyttää herkulta, meillä ei jostain syystä ruusut tehnyt marjoja tänä vuonna juuri yhtään, mutta kiva olisi kokeilla tätä kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistat sitten ensi vuonna Niina! Ruusunmarjoja voi kerätä jo elokuusta lähtien. Ovat kyllä aika herkkua :)

      Poista
  2. Näyttää niin herkulta, että täytyy kokeilla. Onneksi ruusut teki marjoja jonkun verran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että resepti menee testiin! Tule sitten kertomaan miltä maistui :)

      Poista
  3. NAM :) tykkään ruusunmarjosta kyllä, mutten koskaan ole kokeillut niitä leivonnaisiin.. Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ihmeessä kokeilla! Ainakin tähän raakaleivontaan se tuntuu sopivan varsin mainiosti! Mukavaa alkavaa viikkoa :)

      Poista
  4. Pidän ruusunmarjojen mausta, mutta en ole koskaan itse niitä käyttänyt mihinkään. Meillä on pihassa juhannusruusuja, voiko niiden marjoja käyttää leivontaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kaikki ruusunmarjat ovat syötäviä, joten kannattaa kokeilla. Tee joku pieni testierä ensin :) Tulethan sitten kertomaan kokeiluista Suvi!?

      Poista
    2. On mennyt niin huonoksi marjat jo, ettei tänä syksynä noista enää mitään tule :( Ehkä ensi vuonna sitten :)

      Poista