5. toukokuuta 2011

Ihana aurinko

Olen ollut pari päivää ihan koomassa, kun on ollut kylmää ja harmaata! Ulkoilu ei ole kiinnostanut lainkaan ja koska sisäprojektejakaan ei ole tällä hetkellä kesken, niin en ole osannut tehdä mitään... edes kirjoittaa blogia. Luojan kiitos, että tänään taas aurinko paistaa!

Muutaman päivän tauon jälkeen pihalla on tapahtunut monenlaista. Ensinnäkin meidän pihalle on muuttanut sepelkyyhky, joka on nyt muutaman päivän odottanut minua töistä orapihla-aitakaivausten vierellä. Se istuu mielellään tontilla olevan kuusen alaoksilla tai tontin toisessa reunassa sijaitsevan koivukaksikon oksilla. Se on todella kaunis ja antoi ottaa itsestään muutaman kuvankin.
Kaivoin saunan seinustalle tulevasta daaliapenkistä vuohenputkikasvustot pois ja odottelen ilmojen lämpenemistä daalioiden ulos istuttamista varten. Ne alkavat olla esikasvatusruukuissaan jo tukalan ahtaasti. Juuristoa ja muuta rikkakasvia tuli kottikärryllinen!
Kaivon edustalle kaivoin penkkiä naapurin rouvalta saamilleni kieloille, jotka ovat jotain jättikieloja ja kasvavat kuulemma polven korkuisiksi. Ne olivat pari päivää oman onnensa nojassa pihalla, saa nähdä virkistyvätkö vielä.

Saunan ikkunan alla kasvaa tällaista... muistelisin, että tässä oli keltainen todella korkea kasvusto, mahdollisesti tarhapiiskua? Tästä irtoisi nyt hyvin pari taimeakin, haluaako joku?
Saunan toisesta päädystä löytyi keväällä yksi ylläri-kukkapenkki. Nyt siinä kasvaa narsisseja ja pieni pensas... ja muutakin puskee mullasta. Taustalla mm. kylpyamme, joka on jäänyt joskus pihalle.
Omenapuissa alkaa tapahtua.

Vasemmalla olevassa kuvassa lupiinin vieressä on jonkunlainen akileija. Oikealla ylhaallä taitaa olla valkoinen syysleimu ja oikealla alhaalla on kevätkaihonkukan vieressä seuraava mysteeri (tuo punainen pienokainen siis).
Tältä näyttää vaahteran nuput ennen ja jälkeen puhkeamisen.

2 kommenttia:

  1. Hei, tuo kasvihuone/ lasivitriini on isompi kuin mitä alun perin kuvittelinkaan. Hieno on, kyllä emännän kelpaa yrttejä kasvatella. Mielenkiintoisia nuo luontohavintosi. Innolla seuraan mitä uutta aina on löytynyt. Tuo sepelkyyhky tunnetaan paremmin täällä meillä päin nimellä pulu. Jään mielenkiinnolla seuraamaan uusia havaintojanne, hyvää viikonvaihdetta. -Aila-

    VastaaPoista
  2. Hyvää viikonloppua myös Ailalle:)

    VastaaPoista