3. toukokuuta 2011

Vihervitriini

Muutama kuukausi sitten äidiltäni tuli sähköpostiin kuva Kekkilän vihervitriinistä, joka on varmasti tämän kevään puutarhan hittituote. Kuvan mukana tuli kysymys: "haluatko tällaisen, jos iskä rakentaa?"! Vastaus "KYLLÄ!!!!" lähti varmaan alta sekunnin takaisin. Sellainen olisi ihana!


Isäni alkoi tuumasta toimeen ja on kaiketi käyttänyt monta iltaa paperin, kynän ja viivottimen kanssa, kun on mittaillut vitriiniä sopivaksi. Tarkoitus oli rakentaa vitriini vanhempieni naapurin omakotitalon vanhoista ikkunoista, jotka ovat vuosia sitten päätyneet vanhempieni nurkkiin pyörimään. Niistä on vuosien saatossa rakennettu muistaakseni kolme huvimajaa ja nyt sitten vihervitriini. Vitriini on tehty samaan tyyliin kuin yllä mainittu vitriini, mutta se on kooltaan vähän isompi, sillä niistä laseista otettiin kaikki hyöty irti ja niistä nyt irtosi vähän isompikin.


Vitriini löysi tiensä meidän terassille viikonloppuna mamman ja pappan vierailun yhteydessä ja nyt pitäisikin miettiä, mitä sinne laitetaan sisälle. Ajattelin, että toisen oven taakse voisi jättää vapaan tilan esimerkiksi tomaatille tai muulle korkealle/köynnöstävälle kasville. Toisen oven taakse voisi laittaa muutaman hyllyn pienempiä ruukkuja varten.


Hyllyasiaa olen nyt pohtinut monelta kantilta. Olisi hyvä, jos hyllyt olisi helppo pitää puhtaina, sillä multaa ja vettä saattaa välillä vähän roiskua. Olisi myös hyvä, jos ilma ja valo pääsisivät vapaasti kulkemaan niiden läpi. Jonkun sortin ritilähyllyt olisivat siis ihan hyvä vaihtoehto ja mieleeni tuli heti uuniritilät, mutta niitä ei oikein missään myydä ilman sitä uunia! Mietintä on vielä tämän suhteen vähän kesken, mutta koko ajan päässä raksuttaa... odottelen vaan sen lampun syttymistä:)
Vitriini on terassilla, johon paistaa aurinko puolesta päivästä iltaan asti (paitsi kuvausajankohtana).
Pohjalle pitäisi myös tehdä joku alusta, joka nostaisi pohjaa  vähän ylemmäs.
Kehikon yläkulmissa on yksityiskohtina järeät koristeet. 

6 kommenttia:

 1. Ihailin vitriiniä vanhempiesi luona! Sinulla on käsistään kätevä isä ja erinomaisesti lapsia hoitava äiti ;)

  Mukava käydä kurkkimassa kaunista blogiasi!

  Terveisin, kaimasi Halikosta

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anna! Kyllä mammalta ja pappalta mainitsemasi asiat luistaa ja tietysti monet muutkin:)

  Tervetuloa kurkkimaan ja kommentoimaan blogia jatkossakin:)

  VastaaPoista
 3. Heippa! Mitä loppujen lopuksi kehittelit hyllyiksi? Meillä on samanlainen rakenteilla vanhoista ikkunoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Laitoin vitriinin sisään omilla jaloillaan seisovan ritilämetallihyllykön (alin hylly ikkunan alatason korkeudella), joka vie noin puolet pohja-alasta. Toiselle puolelle rakensin tason ikkunan alatason korkeudelle. Hyllyillä oli viime kesänä yrttejä ruukuissa ja tasolla kasvoi korkeammaksi kasvavaa tomaattia ja chiliä. Meillä vitriini on aika paahteisella paikalla ja yrteillä oli vähän liiankin lämmin. Tänä kesänä ajattelinkin rakentaa ikkunan alatason korkeudelle koko pohja-alan kattavan tason ja kasvatuksessa olisi vain tomaattia ja chiliä. Yrteille ajattelin vähän vähemmän läkähdyttävää paikkaa jossain muualla.

   Tässä osoitteessa on kuva, josta saa ehkä vähän tukea mun selityksille: http://aamuomenatarhassa.blogspot.com/2011/05/vihervitriini-osa-2.html

   Poista
 4. Kiitos! Näyttääpä tyylikkäältä tuo sinun vitriinisi, pitäisi itsekin kerätä vähän säilyketölkkejä vastaisen varalle.

  Saas nähdä mitä me kehitellään hyllyiksi, löytyyköhän mitään yhtä persoonallisen ja kiva näköistä.. :)

  VastaaPoista
 5. Miten kaunis tuo onkaan!

  VastaaPoista