15. toukokuuta 2011

Makua elämään

Kylvin lempiyrttieni siemeniä jo hyvissä ajoin... melkein kaikista ruukuista nousikin alkuun pienen pieniä vihreitä alkuja. Kuinkas siinä kävikään? Juuri niin kuin kaikkina muinakin keväinä, kaikki alut kuolivat! Jo ainakin viitenä peräkkäisenä vuotena olen yrttejä istuttanut ja viime vuosi oli ainut, kun jotakin (basilikaa, timjamia ja sitruunamelissaa) jäi henkiin niin pitkäksi aikaa, että niistä saatiin makua ruokapöytään. Lukuisista vastoinkäymisistä huolimatta jaksan joka kevät yrittää uudestaan, jos vaikka joskus hoksaisin mitä teen väärin:).


Onneksi erilaisia yrttitaimia saa myös torilta! Kävin loppuviikosta ostamassa erään luomupuutarhan valikoimista kanelibasilikaa, piparminttua, suklaaminttua, rosmariinia, sitruunatimjamia, oreganoa ja kirsikkatomaattia. Sitruunatimjami ei kyllä valitettavasti ollut SITRUUNAtimjami, vaan ihan tavallinen timjami:( Istutin yrtit vähän suurempiin astioihin ja laitoin vihervitriiniin asumaan. 


Vihervitriinissä on nyt väliaikaiset viritelmät tasoina, kunnes saan jotakin parempaa tilalle. Siellä on siis kaksi pikku pöytää, toinen lainassa pikku-neidin leikkimökistä ja toinen pitkäaikaislainassa mummun parvekkeelta:) Pysyvätkin viritelmät ovat työn alla.

Edessä oregano,takana timjami ja basilika.
Tässä tämä petkuhuiputus "sitruuna"timjami.
Ylhäällä suklaaminttu ja alhaalla piparminttu. Ne maistuvat jälkiruuissa ja erilaisissa juomissa.
Tomaatti muutti kuistin kaapista löytyneeseen puulaatikkoon ja verstaan vintiltä löytyi  peltinen kastelukannu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti