17. toukokuuta 2011

Tunnustus

Nyt täytyy tunnustaa yksi asia! Tiedättekö, kun joillain ihmisillä terassista ja pihasta tulee kesäaikaan olohuoneen jatke? No meillä ei ole käynyt näin... vaan toisin päin. Meidän perhe lähestulkoon asuu pihalla tällä hetkellä ja sisätiloista on muodostumassa luonteva puutarhan jatke:) Koskakohan olen viimeksi edes ottanut kuvia sisällä, saati laittanut niitä teidän nähtäväksi? Tänäänkään ei asiaan suurta muutosta ole luvassa! Kiitos, että jaksatte käydä täällä seuraamassa myös pihaelämää:)

Olenko muistanut kertoa, että kriikunapuut kukkivat jo?
Nurmikolla kasvaa voikukan, orvokkien, nurmikkoheinän ja lukuisten muiden pienten kasvien lisäksi tällainen hauska kasvi pienillä kellertävillä kukilla ja lehdillä, jotka keräävät sadevettä kuivan päivän varalle:)
Lupiinissa on jo kukkanuput. Oikealla ylhäällä lienee joku angervo? Voisiko tämä mysteerini oikealla alhaalla olla joku pioni?
Tämä kasvaa ison kuusen alla paikalla, joka on aika varjoisa ja todella kuiva. Mikähän tämä olisi?
Saunan nurkalla (vasemmalla) kasvaa paljon kuvattu tuomi ja vähän etäämmällä oikealla on joku valkokukkainen pensas.
Kukat ja kasvit ovat hyvä syy kuvata myös sisällä.  Toin joku aika sitten omenapuun oksia maljakkoon olohuoneen puutuolille. Puhkeamassa on valkoisia kukkia...nyt en vaan pihalta löydä enää valkokukkaista omenapuuta, ehkä se on kameleontti:) Kevätesikko on aika kestävä maljakossa. Nämä on poimittu jo ainakin viikko sitten.
Ja tosiaan... pihalla kuljetaan vielä auringon laskiessakin.

6 kommenttia:

 1. Puutarhanne on kyllä tosi nätti! Kaihoisin mielin katselen näitä upeita kuvia kun meidän piha on (toistaiseksi) pelkkää savea ja rakennusroipetta. Onneksi ensi viikolla saadaan kaivuri paikalle ja ruohonkasvatuspuuhat alkaa! Tuskin maltan odottaa, että voin istuttaa pari kirsikkapuuta ja pioneja :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Aniliini! Uskon, että teidänkin pihasta tulee vielä ihana paratiisi rakennussälän väistyttyä tieltä:) On varmasti ihanaa päästä suunnittelemaan pihaa ihan alusta itse. Minäkin haikailen kirsikkapuuta... voi toki olla, että joku näistä meidän reilusta 20 puusta onkin kirsikkapuu, eikä vain tiedetä sitä vielä. No onneksi mieheni lupasi, että kirsikkapuu istutetaan, jos sellaista ei mistään ilmaannu:)

  VastaaPoista
 3. Kuusen alla oleva kasvi ainakin näyttää minun mielestäni unikolta, en tosiaankaan paljon tunne kasveja. Saas nähdä tunnistinko oikein.

  VastaaPoista
 4. Ainakin nuput ovat tosiaan unikon nuppujen näköisiä. Selailin nettiä unikon osalta mutten saanut kyllä mitään tolkkua miltä lehtien pitäisi näyttää. No, eiköhän nuo nuput pian aukea, niin sitten ei tarvitse toivottavasti enää arvuutella:)

  VastaaPoista
 5. Lopultakin tuli kirjauduttua, kiitos meidän lasten.Olen kyllä mielenkiinnolla seurannut blogiasi ja ihastellut kuvia. Tuo kukka kuusen alla taitaa olla arovuokko. Sen nimi ei aina muistu mieleen ja siitä olenkin käyttänyt nimeä: "se jalostettu valkovuokko". Kasvi jonka lehdellä on vesihemi on poimulehti. Mielenkiintoista kesän odotusta.

  VastaaPoista
 6. On ne lapset sitten parhaita, kun auttavat äitiä hädässä:) Kiva, että kirjauduit ja kommentoit... ja tunnistit arovuokon ja poimulehden. Teidänkin puutarhassa varmaan tapahtuu paljon näin kesän korvalla:)

  VastaaPoista