7. syyskuuta 2011

< 20

Meillä on laskenut lämpötila taas alle 20 asteen, mikä vaatii muutamia toimenpiteitä! Keittiössä toki on lämpimämpää, koska siellä on säilömisen vuoksi koko ajan hella tai uuni päällä, mutta makkareissa on ihanan vilpoista...meillä aletaan taas nukkua sikeästi:)

Sisäikkunat on taas laitettu paikoilleen. Koko kesä ollaan oltu vain yksinkertaisilla ikkunoilla tuuletuksen helpottamiseksi...kaikissa sisäikkunoissa ei nimittäin ole saranoita, vaan ne pysyvät paikoillaan ihan ihme virityksillä. Vähän myöhemmin tilkitään ikkunanraot villalla ja liimapaperilla, niin saadaan "turha" veto pois...vanhassa talossahan on pakko vetää, muuten se ei voi hyvin:) Viime vuonna kyseinen toimepide tehtiin muistaakseni vasta lokakuun puolella ja ihan joka ikkunaa ei taidettu edes tiivistää.

Vanhoissa taloissa on ihan älytön määrä ovia! Kuistin ja eteisen välisistä kahdesta ovesta ulommainen on ollut koko kesän auki ja nyt se vihdoin vedettiin kiinni lämmön (jos sitä nyt lämmöksi voi kutsua;)) karkaamisen estämiseksi. Myös eteisen ja ruokailuhuoneen ovea tullaan pitämään taas suljettuna, sillä eteinen ja siitä alkava portaikko ovat talon kylmin osa, kun ilmat viilenee.
Myös lattianraoista vetää ihan hyvin, joten reinot on kaivettava taas villasukkien ohella käyttöön. Lattioiden alla alapohjassa on kyllä asianmukaiset tervapaperit vetoa estämässä, mutta siitä huolimatta vanhoissa taloissa nyt vaan vetää! Joten, jos suunnittelet vierailua meille, pakkaa mukaan villasukat ja villapaita:) Vieraat nimittäin hytisivät viime syksynä, talvena ja keväänä aika lailla. Itse olemme tietysti kylmyyteen tottuneet ja hikoilemme tuskissamme normaalilämpöisissä kyläpaikoissa:)
Jos on vilpoista sisällä, niin on myöskin ulkona! Huivi kaulaan ja takki niskaan aamulla töihin lähtiessä!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin tutulta nämä lämpötilajutut ja vedot! Aamulla kun heräsin niin oli aika vilposta, +18 sisällä. Lakanat on vielä kesän jäljiltä käytössä, mutta taitaa olla aika kaivaa ne peitot esiin.
  Ollaan ainoastaan kerran lämmitetty kakluunia tänä syksynä, tarvii kyllä laittaa illalla pesällinen... Leivinuunia ja puuhellaakin pitäisi ruveta pikkuhiljaa käyttämään.

  Kiva blogi sulla, taidanpa alkaa ahkeraksi lukijaksi :)

  -Heidi

  VastaaPoista
 2. Ihan huippua, että tulit lukijaksi:) Tervetuloa! Meidän kakluuni on myös ollut kerran tulilla mutta ei mene aikaakaan, kun sen saa lämmittää joka ilta. Voi, kun meilläkin olisi leinvinuuni ja puuhella! Puuhella on purettu aikoinaan suihkun tieltä, mutta se olisi tarkoitus rakentaa uudestaan, jos joskus tässä elämässä siirretään suihku kokonaan toiseen tilaan (suunnitteilla ehkä viiden vuoden sisällä).

  Täällä muuten kaivataan noita puutarhavinkkejä aika usein, joten ihan vapaasti levitä tietämystäsi tännekin päin;)

  VastaaPoista
 3. Heippa! Heidin blogista luin kommenttisi ja tulin kurkkaamaan. Taisinpa jäädä ihan koukkuun tähän :) Ahmin monta sivullista töissä luppoajalla ja jatkan selailua illan mittaan :) Talonne vaikuttaa sisältä ja ulkoa varsin hurmaavalta, samoin kaunis puutarhanne. Kivaa viikonloppua sulle :)

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa myös sinulle Tiina:) Jatka vain blogin ahmimista, kyllä luppoaika (varsinkin töissä) täytyy hyödyntää;) Kivaa viikonloppua myös sulle:)

  VastaaPoista