27. syyskuuta 2011

Daaliat

Istutin keväällä esikasvatetut daalian taimet verstaan edustalle alkukesästä pakkasöiden mentyä tietämättä yhtään, miten ne tulevat pärjäämään. Paikka on melko suojainen tuulelta ja myös sateelta ja lisäksi auringossa lähes koko päivän. Hyvin ovat viihtyneet ja nyt mietinkin, että laitanko ne ensi keväänä samaan paikkaan? Alunperin suunnittelin laittavani seinustalle jotakin vanhaa ja kestävää ruusua, kuten tornionlaaksonruusua. Toisaalta verstaan terassia on tarkoitus jossakin vaiheessa kunnostaa ja vähän laajentaa, joten daaliat olisi helppo siirtää tarvittaessa tieltä pois. 

Daaliat on siitä kivoja, että niiden kukinta keskittyy loppukesään, jolloin ainakaan meidän pihalla ei kukkijoita enää juurikaan ole. Ensimmäinen kukka puhkesi heinäkuun puolessa välissä.

Daaliat eivät kestä pakkasia ja juurakkokin pitäisi muistaa nostaa maasta ennen, kuin ne paleltuvat.  Ajattelin varastoida juurakot paperikassissa pimeässä kellarissa.
Ne ovat myös hyviä leikkokukkia ja näyttävät maljakossa kauniilta ainakin viikon. Ne ovatkin kaunistaneet huushollia ensimmäisestä kukasta lähtien koko kesän ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti