4. syyskuuta 2011

Sunnuntailounas

Tänään kokeiltiin uutta reseptiä, joka osoittautui todella herkulliseksi! Resepti on Yhteishyvä Ruoka-vihkosesta ja on seuraavanlainen:


Uunipunajuuret:
600g punajuuria
1/2 dl öljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl kuivattua rosmariinia
ripaus mustapippuria

Kuori ja lohko punajuuret ja siirrä ne uunivuokaan. Lisää öljy, hunaja, rosmariini ja mustapippuri. Pyörittele punajuuria niin, että makuaineet leviävät tasaisesti. Kypsennä 225-asteisessa uunin keskitasolla 45 minuuttia tai kunnes punajuureet pehmenevät. Tarjoa kapristen, fetajuuston ja tuoreen tillin kanssa.

Meillä syödään aika paljon uunissa valmistettuja juureksia tai kasviksia. Punajuurten kanssa oli perussetti uunijuureksia: porkkanaa, perunaa ja palsternakkaa ruohosipulilla, suolalla ja öljyllä maustettuna. Punajuurten kanssa muuten se fetajuusto oli taivaallisen hyvä ja Pikku-neitikin söi hyvällä ruokahalulla.

Oliiviöljyä meidän keittiössä kuluu PALJON! Tämä merkki ei varmasti ole laadukkainta mahdollista, mutta se on meidän makunystyröille sopivan makuista ja sitä saa myös kolmen litran kanisterissa.
Jälkkäriksi naapurilta saatuja pieniä päärynöitä.

Kun lounas oli uunissa kypsymässä, siirryimme  perheen voimin pihalle. Pikku-neiti siirsi kesäkeittiönsä alapihalle, sillä äiti ja isi poimivat siellä omppuja. Neiti kokkasi pihlajanmarjasoppaa:)
Kaiken kokkaamisen keskellä, pitää välillä päästä halimaan:)
Yön aikana pudonneet omput kerättiin pois.

Pihan varjoisempi puoli on sopivasti sammaloitunut, joten pudokkaat eivät juuri kolhuja saa:)

Nämä punaiset (mitä lie) omput ovat jo hieman ylikypsiä mutta maukkaita toki! 

Syksy näkyy, kuuluu ja tuoksuu:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti