Tänään kokeiltiin uutta reseptiä, joka osoittautui todella herkulliseksi! Resepti on Yhteishyvä Ruoka-vihkosesta ja on seuraavanlainen:
Uunipunajuuret:
600g punajuuria
1/2 dl öljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl kuivattua rosmariinia
ripaus mustapippuria
Kuori ja lohko punajuuret ja siirrä ne uunivuokaan. Lisää öljy, hunaja, rosmariini ja mustapippuri. Pyörittele punajuuria niin, että makuaineet leviävät tasaisesti. Kypsennä 225-asteisessa uunin keskitasolla 45 minuuttia tai kunnes punajuureet pehmenevät. Tarjoa kapristen, fetajuuston ja tuoreen tillin kanssa.
|
Meillä syödään aika paljon uunissa valmistettuja juureksia tai kasviksia. Punajuurten kanssa oli perussetti uunijuureksia: porkkanaa, perunaa ja palsternakkaa ruohosipulilla, suolalla ja öljyllä maustettuna. Punajuurten kanssa muuten se fetajuusto oli taivaallisen hyvä ja Pikku-neitikin söi hyvällä ruokahalulla. |
|
Oliiviöljyä meidän keittiössä kuluu PALJON! Tämä merkki ei varmasti ole laadukkainta mahdollista, mutta se on meidän makunystyröille sopivan makuista ja sitä saa myös kolmen litran kanisterissa. |
|
Jälkkäriksi naapurilta saatuja pieniä päärynöitä. |
|
Kun lounas oli uunissa kypsymässä, siirryimme perheen voimin pihalle. Pikku-neiti siirsi kesäkeittiönsä alapihalle, sillä äiti ja isi poimivat siellä omppuja. Neiti kokkasi pihlajanmarjasoppaa:) |
|
Kaiken kokkaamisen keskellä, pitää välillä päästä halimaan:) |
|
Yön aikana pudonneet omput kerättiin pois. |
|
Pihan varjoisempi puoli on sopivasti sammaloitunut, joten pudokkaat eivät juuri kolhuja saa:) |
|
Nämä punaiset (mitä lie) omput ovat jo hieman ylikypsiä mutta maukkaita toki! |
|
Syksy näkyy, kuuluu ja tuoksuu:) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti