21. joulukuuta 2011

Nro 21. Jouluyllätys

Tänään me kohtasimme ihanan yllätyksen, joka ei varsinaisesti liity jouluun, mutta sattui sopivasti joulun alla. Tapasimme herran, joka poikkesi kotikulmillaan. Kyseiset kulmat ovat nyt meidän kotikulmat! Saimme tutustua 85-vuotiaaseen herttaiseen mieheen, joka on asunut talossamme yli kolme vuosikymmentä elämästään. Saimme paljon kaivattua tietoa talon historiasta, jota vain tällä miehellä on. Kuulimme myös miehen henkilökohtaisia muistoja oman perheen kanssa talossamme.

Mies kysyi lähes huolissaan, olemmeko purkaneet vanhan kakluunin olohuoneesta ja toimiihan sauna vielä? Me taas kyselimme asioita, joita olemme reilun vuoden tässä miettineet ja paljon muutakin. Kutsuimme hänet myös sisälle ja tiedämme nyt muun muassa, missä keittiön puuhella on ennen ollut ja mitä ratkaisuja mies on tehnyt. Herra on itse rakentanut esimerkiksi keittiön pienen astiavitriinin. Hän tunnisti myös vanhempiensa vanhan punotun arkun, jonka olen kantanut verstaan vintiltä talteen.

Enpä olisi ikinä uskonut, miten 85-vuotias tuntematon mies voi tehdä minut näin onnelliseksi. Ja mekin taisimme tehdä hänet onnelliseksi antamalla mahdollisuuden palata muistoissaan vuosikymmenien taakse.

Aivan uskomaton tunne!

Kuusessa on jo valot, koristeet saavat odottaa useampaa koristelijaa :)

Ihanaa iltaa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Meidänkin pihaan tupsahti noin 5 vuotta sitten tuntemattomia ihmisiä, joista sitten eräs vanha rouvashenkilö alkoi kertomaan että hän on asunut tässä talossa pienenä. Hän kertoi mm sota-ajasta ja miten he piiloutuivat kellariin, joka sijaitsi keittiössä. Kellaria ei ole enää olemassa. Oli tosi mielenkiintoista kuulla juttuja talosta ja ihmisistä, jotka ovat asuneet tällä mäellä.

  VastaaPoista
 2. Tiina ja Heidi: Meillä on kyllä todella onnekas olo, että saatiin hänet tavata. Pikku-neitikin piti herrasta niin kovin, että vielä herran lähtiessä pyysi "tule vaari minun kanssa leikkimään". Siis mahdottoman herttainen mies <3

  VastaaPoista
 3. Upea tarina, upea kokemus. Joulurauhaa ja siunausta sinne kaikille, uusille ja vanhoille!

  VastaaPoista
 4. Nyt on melkein vuosi vierähtänyt tästä vaikuttavasta tapaamisesta... vieläköhän ko. vaari on elossa..?

  VastaaPoista
 5. Mervi: On vaari vielä elossa ja muutama kerta ollaan tavattu tuon vuoden takaisen jälkeen. Hän käy säännöllisesti naapurissa kylässä ja usein vaihdetaan pari sanaa pihalla :) Eiköhän taas tuossa joulun alla törmätä, täytyy taas huikata hänet sisälle muisteloihin <3

  VastaaPoista