9. joulukuuta 2011

Nro 9. Punaista ja vanhaa

Jotain punaista on (näköjään) pakko laittaa esille, kun joulu kohta jo kolkuttaa. Ruokailuhuoneen sohvalla on punainen täkki, jonka olen saanut lapsena isäni äidin äidiltä. Paras ja rakkain täkki ikinä!
Täkki on toiselta puolelta kiiltävä ja vilpoinen ja toiselta puolelta pehmeä ja lämpöinen :) Rautasänky kaiketi kuuluu talon alkuperäiskalusteisiin.

Lisää punaista tuovat tietysti talviomenat, joita vielä piisaa muutama korillinen. Omenat ovat vanhassa lasikulhossa, joka on minulle kulkeutunut isäni lapsuudenkodista. Tietääkö joku sukulainen tarkemmin kulhon tarinaa?

Sydäntä lämmittää vanhat esineet, joilla on tarina ja historia. Mahtavaa ajatella, että jo edesmenneet isovanhemmat ovat käyttäneet samoja esineitä <3 
Tunnelmallista alkavaa viikonloppua kaikille! Meillä pyryttää lunta :)

5 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan näköstä <3 Täällä on ihan järkyttävä lumimyräkkä! Mutta saadaanpahan ainakin sitä kauan kaivattua valkoisuutta oikeen urakalla nyt :) Lämpöistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. On kyl tosi ihanan näköstä! Pelkillä punaisilla omenoilla saa joulutunnelmaa, vaikkei muuta punaista laittaiskaan esille.

  VastaaPoista
 3. Tiina: Kiitos kovasti <3 Meilläkin tuuli tuivertaa ja lumi pöllyää. Isäntä saa lähteä kohta lumitöihin :)

  Heidi: Kiitti! Meillä luotetaan nyt kynttilöiden ja punaisten omenoiden lumoon joulutunnelman tuojina :)

  VastaaPoista
 4. Ei tainnut isäsi äidin äiti arvata, miten suuresti arvostat punaista täkkiä.Ne vanhat esineet tuovat tähän elämään juuri niitä tärkeitä muistoja lapsuudesta ja edesmenneistä isovanhemmista.Täälläkin pyryttää taivaan täydeltä.

  VastaaPoista
 5. Tuula: Ei varmasti arvannut. Yhtään en muista minkä ikäisenä olen täkin saanut ja missä tilanteessa mutta tulen aina muistamaan keneltä se on :) Jep, lumitöitä luvassa!

  VastaaPoista