20. tammikuuta 2012

Äiti ja tytär

Olohuoneen nurkassa on jo viikonpäivät seisonut kaksi vanhaa ikkunaa. Kannoin ne verstaan vintiltä sisään, koska olen suunnitellut niiden hyödyntämistä. Verstaan vintillä on viitisentoista ylimääräistä ikkunaa, jotka eivät kuulu mihinkään.
Ihan heti ei ole valmista tulossa, koska maalipinta hilseille jonkin verran. Näyttäisi ikkunoissa olevan vanhat puutapit naulojen virkaa toimittamassa :)

Myös kitti hiukan hilseilee ja helat ovat ruosteessa.
Mutta siis asiaan. Viikon ovat tosiaan tuossa seisoneet, eikä Pikku-neiti ole kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Eilen illalla hän kuitenkin kysyi "Tehetäänkö äiti noista ikkunoista ovet?" 


Niinhän olin ajatellut. Niistä tulee ovet vaatekaappiin, johon tulee tanko henkaria vaativille vaatteille. Vaatesäilytyssysteemit ovat kokemassa makuuhuoneessa melkoisen muutoksen (siitä myöhemmin) ja vaatetangolle olisi tarvetta. Samoilla linjoilla tuntuu äidin ja tyttären ajatukset kulkevan ;)


Ihan nopsaa projekti ei etene, koska isäntä lupautui ensin kunnostamaan ikkunat ja sen jälkeen minun olisi tarkoitus väsätä kasaan jonkun sortin kaappi, johon ovet kiinnitetään. 

4 kommenttia:

 1. Aika hauskaa, että oli ihan sama ajatus :-)
  Eihän noita kovasti tarvitse kunnostaakaan kun tulevat sisäkäyttöön... Maalipintahan on tosi hyvä (riittää sisälle), mutta kitti kieltämättä lohkeillut rumaksi. Tästä voikin vetää sen johtopäätöksen, etten juuri sisäkalusteita kunnostele, olen vain hangannut ja pyyhkinyt ne puhtaiksi - jotenkin nautin tuosta vähän lohkeilleesta ja kuluneesta pinnasta.
  Puutapit on parhaat, mulla on nyt katajatappien veisto edessä kun hain uusia ikkinoiden osia puusepältä korvaamaan muutaman vanhan, joiden alapuite oli laho. Puuseppä sanoi, että nykyisin ei katajaisia tappeja myydä, vaan mäntyisiä, mutta katajahan on vahvempaa puuta. No katajaahan saarissa riittää! Puu kumminkin elää toisen puulajin kanssa samalla tavalla kosteuden- ja lämpötilanvaihteluissa, toisin kuin metalli, siksi se on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin naulat.

  VastaaPoista
 2. Saila: Sama ajatus ja sama tapa ajatella, asioita voi helposti muokata alkuperäisestä tarkoituksestaan muuhunkin :)

  Minäkin tykkään kyllä kuluneesta pinnasta, täytyy vielä tarkemmin katsoa minkä verran maalia hilseilee, että vaatiiko pokat oikeasti pientä rapsutusta kummempaa. Isäntä on näissä asioissa vähän tarkempi, kuin minä (tai ainakin mitä ikkunoihin tulee). Täytyy vielä miettiä asiaa ennen kuin luovutan ne isännälle laitettavaksi ;)

  Puutapit oli kyllä iloinen yllätys. Metalli ruostuu kuitenkin aikaa myöten puhki ja naulasta ei jää jäljelle kantaa kummempaa. Puutapit kunniaan!

  VastaaPoista
 3. Tulinpahan vastavierailulle ja kyllä sulla on varmaan oikea aarreaitta kerran niin paljon ikkunoita löytyy :)) mullakin odottaa pari pokaa kaapin valmistumista, mutta milloin lie niitä kerkeää tekemään!:)

  VastaaPoista
 4. Jasmiina: Kiva, kun tulit :) Verstaan vintti on oikea aarreaitta...sinne on kerääntynyt vuosien varrella monenlaista. Ikkunoitakin näyttää olevan jopa naapuritaloon täydellisesti sointuvia!

  VastaaPoista