15. tammikuuta 2012

Projektia pukkaa

Meillä on menossa aika monta projektia, osa jo työn alla ja osa vasta suunnitteilla. Parhaillaan meillä tehdään ilmaisia purkutöitä, jos nyt ilmaisia purkutöitä on olemassakaan.
Purkutöissä paikat näyttää aina vähän epäsiisteiltä mutta onneksi talossa on muutama kulma, jota voi katsella, jos haluaa unohtaa purkutyöt. Keittiön pieni ruokapöytä tuoleineen ja vanhoine lipastoineen ovat ainakin mun silmiin katseenkestäviä :)

Tässä näkyy suunnittelun alla oleva tila, nimittäin tuon oven takana on meidän suihku! Siinä oli ennen kaakelihella, mutta se on purettu suihkun tieltä pois siinä vaiheessa, kun taloon on tuotu peseytymistilat sisälle. Suihku on tarkoitus joskus vetää matalaksi ja rakentaa kaakelihella uudestaan. Tämä tarkoittanee sitä, että suihkulle pitäisi keksiä uusi paikka ja miettiä koko keittiö uudestaan (muun muassa tiskikone ja tiskiallas ovat suihkun vastaisella seinällä). Ei siis ihan pikku juttu. Suunnittelutyöt siis käynnissä, toteutus jossain kaukaisessa tulevaisuudessa (kun ollaan voitettu lotossa)!

2 kommenttia:

 1. Ou, juu, kuulostaa kovin tutulta sekä tuo monien projektien keskellä eläminen että lotossa voittamisen toive (ai niin, sitä varten pitäisikin ensin lotota! En ikinä muista).
  Tsemppiä sinne kaiken keskelle. Tuo taito osata nähdä kauneus niissä pienissä valmiissa (tai tilapäisesti kauniissa) paikoissa onkin niin tärkeää.
  Minuun iski muutaman vuoden stressattuani ihmeellinen rentous. Se tunne, että tästä pitäisi joskus saada valmista, vaihtui tunteeseen, että tämä talojen kunnostus on harrastukseni. Ehkä se on jonkinlaista itsesuojelua, kun jatkuvaa rempan ja keskeneräisyyden keskellä ei muuten jaksa? Ja mietin myös, onkohan se vaarallista, sillä ehkä en saakaan enää mitään aikaiseksi kun rentoilen liikaa?
  Mutta toistaiseksi olen huomannut, että saankin enemmän aikaan, kun ryhtyminen ei enää ole pakollista vaan harrastus eli kivaa! Ihmeellistä, psykologialla on todella valtava vaikutus, enkä ollenkaan ollut niin fiksu että olisin itse pyrkinyt muuttamaan ajattelutapaani, vaan siihen on vain jotenkin ajautunut, hienoa kylläkin.
  Toivottavasti tajusit mitä tarkoitan, nää on abstrakteja asioita eikä kovin helposti puettavissa sanoiksi, tai edes tiedostettavissa että osaisi näistä kovin järkevästi puhua.

  VastaaPoista
 2. Saila: Ymmärrän kyllä sataprosenttisesti mitä tarkoitat. Täytyy sanoa, että on aika uskomatonta miten tajusit jostain rivien välistä mun ajatukset ihan täysin!

  Meidän edellinen koti me saatiin "valmiiksi" ja sitten ei enää haluttukaan asua siellä. Vanha talo teettää säännöllisesti pieniä tai suurempia töitä, joten on ehkä vähän epärealistista ajatella, että valmista joskus tulisi. Se pikku hiljaa projektien keskellä eläminen taitaa tätä nykyä olla meidän elämäntapa ja ihan kyllä tykätään siitä:)

  Meilläkin otetaan aika rennosti ja juurikin sillä "tehdään kun halutaan"-asenteella. Sen vuoksi meillä onkin niin monta projektia kesken;) Välillä haluaa tehdä yhtä ja sitten taas toista, kyllä suurin osa projekteista omalla painollaan valmistuu.

  VastaaPoista