28. tammikuuta 2012

Valokuvaus osa 2 (osa yksi löytyy joulukuun lopusta)

Olen hankkinut muutaman uuden valokuvausvälineen. Tärkeimpänä jalusta, jonka ansiosta pystyy ottamaan kuvia huomattavasti pidemmällä valotusajalla. 

Toisena hankintana loittorengas, jonka kanssa pääsee TODELLA lähelle kohdetta!
Kuvauskohteena tulppanit. Apuvälineinä käytetty sekä jalustaa, että loittorengasta.

Canonilla on käsittääkseni kaksi erilaista loittorengasta (jotka sopivat kameraani). Omani on niistä se pienempi, toisella pääsisi vielä lähemmäs kohdetta.
Loittorenkaalla saa vain lähikuvia.

Voi olla, että puutarhassa otetaan jokunen lähikuva tulevana kesänä :)

6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia saat nyt napsia ja me niistä nauttia :)
  Mäkin mietin aamulla uutta kameraa, kun Anttila mainosti tämän päivän lehdessä Canon EOS 1100D digijärjestelmäkamera 18-55 IS-objektiivilla 349,- (norm. 649,-. Alennus tuntuu kovalta, en ole kyllä seurannut yhtään niiden hintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Eija! Minäkään en ole kameroiden hintoja seurannut mutta kuulostaa tosiaan reilulta alennukselta! Tuo jalusta on ollut nyt aika ahkerassa käytössä ja se toimii todella hyvin ainakin sisätiloissa. Loittorenkaalla ei kyllä tule päivittäin kuvattua mutta sillä taas saa muuten mukavasti jotakin uutta kuviin ilman, että pitää sijoittaa kalliiseen objektiiviin :)

   Poista
 2. Suloiset lähitulppaanit! Jalusta onkin todella tärkeä väline, mun pitääkin muistaa laittaa se autoon, sillä se lojuu eteisen nurkassa eikä ole ikinä paikalla silloin kun sitä tarvitsisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Saila! Itse vasta teen tuttavuutta jalustan kanssa, mutta olen nyt jo vakuuttunut sen tärkeydestä :)

   Poista
 3. Vau! Upeita kuvia! En olekaan koskaan kuullut loittorenkaasta, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi! Minäkin vasta vuoden vaihteessa törmäsin kyseiseen tuotteeseen, kun mietin mitä hankkisin joulupukin antamalla kamera-avustuksella :) Loittorengas asetetaan kameran rungon ja objektiivin väliin ja sillä pääsee käytännössä lähes kiinni kohteeseen, tietysti kohteesta riippuen (mutta ainakin tulppaania voi kuvata melkein linssi terälehdissä).

   Poista