16. tammikuuta 2013

Luonto hiuksissa

Olen hirmu innostunut nyt luonnonkosmetiikasta.
Lähinnä tuon vuoden vaihteessa tekemäni
lupauksen
vuoksi mutta myös pitääkseni
hyvää huolta itsestäni.

Kaikki oikeastaan alkoi jo reilu neljä vuotta
sitten, jolloin odotin pikku-neitiä ja lopetin
hiusten värjäämisen ihan vaan sen vuoksi, etten
tiennyt mitä se pitkällä aikavälillä aiheuttaisi
itselleni. Pienenä kimmokkeena taisi olla myös
se, että kuulin jo edesmenneen mammani
saaneen lapsuudessa DDT:tä hiuksiinsa,
oliko se nyt täiden karkoittamiseksi. Se ei
kuulostanut mitenkään turvalliselta keinolta ja
aloin miettiä, mitä kaikkea "myrkkyä" omaan
päähäni lataan. Tällä värjäämättömyyslinjalla
jatkettiin tämän vuoden alkuun asti, jolloin
innostuin luonnon tarjoamista vaihtoehdoista
hiusten päivittäisessä hoidossa.

Luonnonkosmetiikan testaus on alkanut
hiuksista ja levinnyt vähän jo ihonkin
puolelle :)

Ajattelinkin nyt kysyä teiltä lukijoilta,
kiinnostaako teitä mahdollisesti
harvakseltaan tulevat postaukset ja
kokemukset tällaisesta aiheesta?

P.S. Kokemuksia pesupähkinöistä tulossa
kuun vaihteessa! Hyvin on sujunut tähän
asti :)

26 kommenttia:

  1. Minua kiinnostaa kovasti aihe! Itse en hiuksia ole värjännyt, kun olen luonnostaan tummahiuksinen, mutta saa nähdä koska on "pakko" alkaa värjäilemään harmaita pois näkyvistä. :D Muutenkin luonnonkosmetiikka kiinnostaa. :) Hyvinvoivan näköiset hiukset sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Jenni, että aihe kiinnostaa! Mä elän toivossa, että mun hiukset harmaantuvat ihanan mummomaisen valkoiseksi aikanaan :D

      Poista
  2. Ehdottomasti ja istuu hyvin myös blogisi henkeen. Mielenkiinnolla odotellaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Adelheid! Ja mukava kuulla, että sun mielestä aihe istuu blogin henkeen...sen vuoksi kyselenkin, kun nuo kauneusasiat eivät ole olleet mun ykkösjuttu :)

      Poista
  3. Kyllä ehdottomasti kiinnostaa! Etenkin kun hiuksesi on noin tajuttoman hyvinvoivan näköiset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liv :) Alan tässä jo pohdiskella sopivaa juttua teille tiedon- ja käyttökokemuksenjanoisille :)

      Poista
  4. Tämä ekokaupan täti muistuttaa, jos et jo tiennyt, että kone pitää muistaa puhdistaa säännöllisesti pesupähkinöitä käyttäessä. Alkaa muuten pidemmällä käytöllä keräämään sellaista inhaa ruskeaa lietettä koneeseen. Eli 90 astetta ja jotain rajumpaa pesuainetta sekaan.

    Ja toki, aihe kiinnostaa muakin sattuneista syistä. Uusia ekomerkkejä tulee jatkuvasti markkinoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rouva Vadelma muistutuksesta :) Puhdistin jo kertaalleen koneen sitruunahapolla, jonka jälkeen se alkoi omituisesti haista (ei siis haissut ennen puhdistusta)...en tiedä mistä johtui, mutta onneksi haju lähti tosiaan tuolla 90 asteen pesulla!

      Uusia ekomerkkejä tuleekin varmasti jatkuvasti markkinoille, mua kiinnostaa eniten suomalaiset merkit. Katsotaan mitä saan asian kanssa aikaiseksi :)

      Poista
  5. Minuakin kiinnostaisi tämä aihe kovasti! Itse käytän kasvojen hoidossa luonnonkosmetiikkaa ja siirtymä hiustenhoidossa luonnontuotteisiin olisi juuri nyt ajankohtainen. Itsekin vaaleahiuksisena mielelläni kuulisin, miten hiuksesi ovat noin kauniin ja hyvinvoivan näköiset:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että kiinnostusta löytyy :) Pitääkin alkaa pohtia sopivaa aloituspostausta tähän asiaan :)

      Poista
  6. Olisi tosi kiinnostavaa jatkossakin lukea luonnonkosmetiikkaan ja vähän ekompiin kodin puhdistusaineisiin liittyviä postauksia. Itsekin aina testailen uusia tuotteita, mutta olisi kiva kuulla käyttökokemuksia, niin tietää mitä tuotteita suosia jatkossa.

    Rekisteröidyin vasta nyt blogisi lukijaksi, vaikka olenkin jo pidemmän aikaa tätä seurannut. Ihania kuvia ja tunnelmia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että rekisteröidyit Anne <3

      Täytyy keräillä käyttökokemuksia pikku hiljaa :)

      Poista
  7. Kiinnostaa :) Itsekin koin ekoherätyksen saatuani vauvan ja aloin silloin käyttämään itse luonnonkosmetiikkaa sekä kasvoille että hiuksiin ja koko perheen shampoot ja pesuaineet uusittiin samoin tein. Sen jälkeen aloin kestovaipattaa ja kestoilla itsekin. Kotona meillä myös korostui halu kierrättää paremmin ja karsia kulutusta kaikin puolin. ostimme kompostorin. Elämäntapa on jatkunut vaikka olenkin armollinen itselleni enkä ole 100% ehdoton missään asiassa. Ihailen ihmisiä jotka ovat eivätkä tingi ekologisuudesta tippaakaan, itse en siihen aina kykene.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienolta kuulostaa kertomasi Rinotinto! Meillä on menossa vastaavanlainen mullistus :) JOnkun aikaa jo hiljalleen kehittynyt mutta nyt käynnissä ihan vimmattu tiedonhalu asiasta ja tietysti myös niitä pieniä/suurempia tekoja asian etenemiseksi.

      Vinkkaa ihmeessä myöhemminkin omista kokemuksistasi!

      Poista
  8. Hienon suunnan olet valinnut :) Itse olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa läpi elämäni,ja hyväksi on osoittanut! Kuulen mielelläni kokeiluistasi ja kokemuksistasi!

    http://pikkukauris.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iinuli ja tervetuloa lukijaksi :) Kokemukset ovat tähän mennessä vain hyviä, laitan niitä jakoon, kunhan kokeilut ovat vähän pidemmällä :)

      Poista
  9. Ehdottomasti aihe kiinnostaa! Odotan innolla jatkoa! :)

    VastaaPoista
  10. Kiinnostaa! Käytän mielelläni mahdollisimman ekologisia tuotteita ja on kiva lukea kokemuksia ja vinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Pömpeli, postausta tulossa piakkoin :)

      Poista
  11. Kiinnosta! Oletko nyt värjännyt/sävyttänyt hiuksia jollain luonnon tuotteella? Kiinnostaa nimittäin tuo väri asia erityisesti,omaan luonnostaan todella perus maantienharmaat hiukset ja lyhyitä hiuksia "joutuu" värjään aika tiuhaan jos ei halua juurikasvun loistavan harmauttaan. ;) Karrikoidusti noin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole värjännyt tai sävyttänyt nyt neljään vuoteen lainkaan. Tosin tuo uusi shampoo, jota olen nyt käyttänyt on kyllä mun mielestä syventänyt omaa sävyä. Ja musta tuntuu, että mun maantieharmaa hius on muokkautunut nyt neljän vuoden kesäauringossa ihan kivan vaaleaksi harmaan sijaan, jota se ennen oli :) Pysy kuulolla A-R :)

      Poista
  12. Moikka!
    En oo ite kokeillu luonnon kosmetiikkaa kun en oikein kosmetiikkaa käytä. Viime vuonna kun olin raskaana niin alkukeväästä kiinnostuin lisää kuitenkin kaikesta muusta luontoon liittyvästä.JOtenkin tuli semmonen olo kun oli raskaana että haluaa kaiken puhtaana ja mnaturellina. Itteni myös:D Hiuksetkin sai kulua omaan väriin takas. Kokeilin raakaravintoa jne. :D mutta siis niin pesupähkinätkin löysin. Oon ollut niihin tosi tyytyväinen. Kesällä oikeesti kun pesee niillä vaatteet ja saa kuivattaa raikkaassa ulkoilmassa niistä tulee niin raikkaat ja puhtaat. Se oli hassua. Mutta tosiaan sen alku kaksi kuukautta kun oli pahoinvointia ja kävin kaupoissa meinasin oksentaa aina pesuaine hyllyjen välissä. Sitten syksymmällä oli ainut ehkä pikkunen mikä niissä harmitti kun miehellä on paljon valkosia t-paitoja niin ei ihan kaikki ne pahimmat tahrat lähteny.
    Sulla on tosi fressi blogi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin aloitin nyt noista hiuksien aineista :) Pikku hiljaa saa homma levitä meikkipussin puolelle.

      Mä olen myös ollut pesupähkinöihin tosi tyytyväinen ja toistaiseksi kaikki tahratkin on lähteneet.

      Ihana kuulla, kuinka muillakin nuo luontoasiat ovat tulleet entistä tärkeämmiksi <3

      Poista
  13. Minun ihoni on ollut aina ongelmallinen, koska ns perusvoiteet ja meikit, hiustuotteet jne, ovat olleet epäsopivia. En ole tuota tosin tiennyt vaan luulin vain aineiden olevan vääriä ja koetin monia erilaisia juttuja.
    Sitten lainasin kirjastosta eko-elämä-kirjoja, koskien puhdasta ruokaa, ihon ja hiusten hoitoa.
    Löysin iholleni öljyt. Ihan perus rypsi ja oliivi ovat kova sana kuivalle kropalle. Ruusuöljy taas hipiälle. Manteli, seesami ja kookos ok.
    Olen käyttänyt nykyään nimeltään Flow-sarjan tuotteita, öljyjä, voiteita, hiussaippuaa, mm.
    Nyt sekä kropan ja hiusten pesemiseen on loistava juttu ystäväni kautta löytämäni Neem-saippua. Toimii melkeinpä paremmin, kuin Flow'n saippuat ja samalla saapi koko mimmi puhtoisen olon. Flow on silti ihan hyvä ja hoitoaineena onkin Flown kehäkukka-hoitis.
    Jos sävytän hiuksiani, henna toimii, koska olen pisamakasa. Hennan "myrkyllisyydestä" on puhuttu, mutta minä ajattelen, että "hiekkaa, mitä hiekkaa", tällä kohtaa.
    Luonnonmukainen systeemi, syötynä ja pinnalle siveltynä, minulle paras. Ei mitenkään ahtaalla aate-, vaan käytännön tasolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana-eukko kokemuksesi jakamisesta ja monista uusista vinkeistä tuotteiden suhteen. Flowta olen käyttänyt jonkin verran mutta tuo Neem- saippua alkoi nyt myös kiinnostamaan!

      Poista