19. tammikuuta 2013

Tyvestä latvaan osa 1

Teitä olikin paljon, jotka olivat kiinnostuneita
luonnonkosmetiikasta hiustenhoidossa. Jaan
postauksen useampaan osaan, koska tuntuu,
että kerrottavaa olisi aika paljonkin. 

Kuvat on otettu aamulla, kuten aamutakista
voikin päätellä :). Hiukset on pesty edellisenä
iltana, annettu kuivua itsekseen ja aamulla vain
harjattu läpi.
Mun hiukset on hennot, pehmeät, liukkaat, ohuet ja aika suorat, siis aika tyypilliset suomalaiset hiukset. Onneksi hiuksia on aika paljon, mikä tosin tekee "kampauksesta" aika raskaan. Mulla on ollut pitkiä ja lyhyitä leikkauksia, lyhyissä olen viihtynyt aina vähän paremmin, koska pitkän tukan ainut vaihtoehto on ollut ponnari. Hiukset ovat aina avonaisena takkuuntuneet helposti ja olleet "ei minkään"-näköiset. Hiuksia on ollut vaikea saada kauniisti laitettua yrityksistä huolimatta.


Reilu vuosi sitten koin hiusherätyksen, kun sain ensimmäistä kertaa pitkiin hiuksiin hyvän leikkauksen, riittävän kerrostetun. Silloin hurahdin myös erilaisiin tökötteihin, tuuheuttavaan shompooseen ja -hoitoaineeseen. Vannoin hiuspuuterin nimeen, sillä sen kanssa sain hiuksista kuohkean näköiset ja jopa ponnari näytti kivalta ja letitkin onnistuivat. Erilaiset tökötit toivat mukanaan myös tarpeen syväpuhdistavaan shampooseen, sillä hiukset alkoivat tuntua pikku hiljaa vähän nahkeilta, siis siltä, että niissä oli hirmuinen kerros kaikkea mahdollista itse hiuksen päällä. Syväpuhdistavalla shampoolla sain taas nuo käsittelemättömän tuntuiset hiukset ja homma alkoi alusta. Olin todella tyytyväinen, hiusteni uusi elämä oli alkanut!

Vuoden vaihteessa siskoni suositteli mulle Flow kosmetiikan shampoopalaa ja nokkoshiushuuhdetta. Siskon ylistyspuheet luonnontuotteiden lupaamista vaikutuksista innostivat niin, että tilasin itselleni tuotteet kokeiluun. Pesin hiukseni syväpuhdistavalla shampoolla ennen, kuin aloin käyttää palashampoota, jotta saisin kaikki muotoilutuotejäämät hiuksistani pois. Shampoopala voi nimittäin jättää hiukset alkuun tahmeiksi ja halusin välttää sen. Testissä on ollut nyt kolmisen viikkoa olut-muna-shampoo, jonka luvataan tuovan hentoihin hiuksiin ryhtiä. Hoitoaineena olen käyttänyt nokkoshiushuuhdetta, joka toimii siis hoitoaineena ja lisäksi vähentää shampoopalapesun aloittamisesta johtuvaa hiusten tahmeutta. Kertaalleen olen hieronut latvoihin hitusen kookosöljyä hiusnaamion virkaa toimittamaan.

Kokemusta on taustalla aika lyhyt aika mutta voin vannoa, että jos tilanne pysyy samana, niin en näe omalla kohdallani mitään syytä vaihtaa takaisin kalliisiin kampaamoshampoisiin. Hiukseni eivät muuttuneet tahmeiksi edes alkuun, vaan ovat olleet kuohkeat ja kiiltävät alusta asti. Hiustenpesuväli on pidentynyt kahdesta päivästä viiteenkin päivään. Viidenkään päivän jälkeen hiukset eivät ole vielä sen näköiset, että ne olisi pakko pestä. Hiusten sähköisyys on vähentynyt kovista pakkasista huolimatta ja hiukset ovat laittamattakin sen näköiset, että kehtaan lähteä asioille :)  Tuntuu, että hiusten oma sävy (näkyy paremmin ensimmäisen kuvan alla olevasta linkistä) on syventynyt ja hiuksista on tullut jotenkin luontevammat, siis sellainen piikkisuoraisuus on kadonnut johonkin.

Ajattelin tehdä toisen postauksen ainakin hiusten muotoilusta näiden tuotteiden kanssa. Tässä nyt esimakua mun kokemuksista, sellaista hiusten tarinaa :) Toki tässä asiassa on taustalla myös luonto, mutta siitä sitten ehkä toisella kertaa. Mitä muuta haluaisitte tietää, kysykää ihmeessä? 

22 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä! Ja mielenkiintoiselta. :)

    Koetko sä, että olisi jotenkin työläämpää hoitaa hiuksia nyt? Itse olen superlaiska hiustenhoitaja ja yleensä menen kaavalla pesu illalla ja harjaus aamulla. :P En jaksa erityisesti laittaa hiuksia paitsi erikoistilanteissa. Onneksi oma tukkani on kohtalaisen paksu ja ilmava, joten kahden päivän pesuvälillä tämä onnistuu.

    Mua kyllä suoraan sanoen kiinnostaa myös, että minkä merkkistä ainetta käytät. ;)

    Kiva, kun jaksat jakaa kokemuksia aiheesta! Ja mukavaa lauantaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole millään tavalla työläämpää, sama pesu ja hoitoaine, kuin aikaisemminkin. Annan hiusten kuivua itsekseen ja harjaan vaan aamulla. Jos laitan hiuksia jotenkin (siitä seuraavassa osassa ;)), niin sekin on tosi helppoa ja taas aamuisin riittää vain harjaus. Sillä tavalla voisin sanoa, että on jopa helpompaa, että hiuksia ei tosiaan tarvitse pestä niin usein.

      Mulla on ollut käytössä Flow kosmetiikan olut-muna-shampoo ja nokkoshiushuuhde. Ja sitten vielä tuo kookosöljy latvoihin :) Flow kosmetiikka on suomalainen yritys, joiden tuotteita saa heidän omilta sivuilta ja lisäksi useilta jälleenmyyjiltä esim. Ruohonjuuresta.

      Kivaa lauantaita teillekin :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! :) Heti huomasinkin, kun tulin lukemaan vastausta, että olihan tuolla tuo merkki laitettu jo aiemminkin, sisälukutaito on vissiin vielä hiukan kehittymätön. :D

      Poista
    3. No höpsis kehittymättömälle sisälukutaidolle! Sun kommentin jälkeen tein siihen linkin, jotta erottuu paremmin...ei se siis mitenkään sieltä esiin pompsahtanutkaan silloin, kun sä olit lukemassa :)

      Poista
  2. Jee, tätä lisää! Kiinnostusta on, kokemusta ei. Luomushampoota- ja hoitoainetta joskus kokeilin, siitä ei ollut mulla mihinkään. Omat hiukseni ovat luonnonkiharat ja likaantuvat aika nopeasti värjäämättä ja luonnollinen sävy on ainakin tyvikasvua vasten "maantien- vaalea", siksi turvaudun väripurkkiin. Ihoni taas on sellainen, että ainoastaan kesllä voin käydä suihkussa joka päivä, silloinkin kuluu voidetta litrakaupalla, talvella joka toinen päiväkin on liikaa, iho kuivuu, kiristää, kutisee ja tulee ihottumaa. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, ihonikin voisi voida paremmin ja mieli tekisi kokeila, pysyisikö hiukset puhtaana ilman värjäystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Maija, että sulla on kiinnostusta tähän :) Mullakin oma sävy tuntui maantienharmaalta tyvikasvua vasten mutta ihan kiva väri sieltä lopulta paljastui :) Tuo kiinnostaisikin kovasti, että pysyisikö hiuksesi värjäämättä puhtaampana luonnon tuotteilla. jos testaat, niin tuu kertomaan mulle!

      Teen varmaan ihopostauksia erikseen, mutta sulle nyt muutama sananen. Mulla on atooppinen, tosi herkkä ja kuiva iho. Juuri samalla tavalla käyttäytyy mun iho suihkun jälkeen, mitä sä kuvailit. Tai kesällä on suht helppoa eikä juuri tarvitse rasvailla, kun joka toinen päivä käy suihkussa. Talvella onkin vähän hankalampaa, kun pitäisi rasvailla ja meillä on niin pirun kylmä, ettei tarkene :D Suihkun jälkeen vedetään kyllä vaatteet aika nopsaa päälle :) Olen ratkaissut ongelman sillä, että kuorin ihon suihkussa parin viikon välein kookosöljystä ja sokerista/suolasta/käytetyistä kahvinpuruista tehdyllä mössöllä. Tämän käsittelyn jälkeen ei tarvitse rasvailla useaan päivään. Palataan asiaan :)

      Poista
  3. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Itsellä käytössä ihan tavallinen kaupan shampoo (tosin valkkasin sellaisen, jossa on mahd. vähän mitään myrkkyjä) ja pesen hiukset joka aamu. Varsinkin otsatukka rasvoittuu päivän aikana ja tietty hiukset tottuu tiiviiseen pesutahtiin. Osin pesen kyllä senkin takia, että lyhyt tukkani on yön jäljiltä niin hullunkurisen näköinen eikä se oikene kuin pesemällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyhyen tukan kanssa tosiaan voi aamulla näyttää ihan miltä vain :) Omaan otsiksen rasvoittumiseen nämä uudet pesuaineet ovat auttaneet.

      Poista
  4. Täytyy kyllä itsekin testata. Kiitos, kun jaoit kokemuksesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman kokemuksen kautta voin kyllä lämpimästi suositella :)

      Poista
  5. Mä oon siis ihan myyty! Kiitos tästä postauksesta, tilaukseen lähtee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain Ira :) Toivottavasti toimii sulla yhtä hyvin!

      Poista
  6. Olen jo pitkään miettinyt, että mitä ihmettä teen tämän pääni kanssa, kun näin talvella pitäisi saada pesuväli vähintään kolmeen päivään, mutta hiukset rasvoittuvat niin nopeasti, että joka toinen päivä on pakko pestä. Varsinkin näin talvella ja kovilla pakkasila päänahkani kutiaa, toisinaan jopa niin paljon, että raavin sen veresnahalle. Hiuslaatuni on aika pitkälti juuri tuollainen, millaiseksi omasi kuvasit ja hiukseni lähes yhtä pitkät kuin sinulla, joten uskoisin, että nuo sinun käyttämäsi tuotteet sopisivat minunkin hiuksilleni! Kiitos Anna!
    Ps.Meille ostetaan muuten pesupähkinöitä heti kun nuo pyykinpesujauheet loppuvat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä Nanna :) Tuolla kyseisellä merkillä on erilaisia shampoopaloja erilaisille hiustyypeille ja hiuspohjan ongelmille, kannattaa käydä vaihtoehdot läpi, mikä sopisi sulle parhaiten. Harmittavaiselta kuulostaa tuo hiuspohjan kutiaminen mutta uskon, että nämä tuotteet voisivat olla ratkaisu tuohon ongelmaan, koska mitään ylimääräisiä kemikaaleja ei olla käytetty, vaan ainoastaan luonnon omia aineita. Kemikaalit ärsyttävät ainakin mun herkkää ihoa ja hiuspohjaa.

      Nokkoshiushuuhde oli mielestäni juuri rasvoittuvalle tukalle hyvä, sen tuoksu on kyllä aika voimakkaasti piparminttuinen.

      Tule kertomaan mulle, kuinka sujuu, jos lähdet testailemaan. Ja hei, huippujuttu tuo pesupähkinäasia! Teen tuossa kuun vaihteessa vielä postauksen pesupähkinöistä, kun käyttöä on kuukausi takana.

      Poista
  7. Kiitos vinkistä! Myös mulla on samanlainen hiustyyppi kuin sinulla. Täytyykin tutustua näihin tuotteisiin paremmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Marjaana :) Tutustu ihmeessä paremmin, mä ainakin tykkään tosi kovin!

      Poista
    2. Isäntä varmaan tokaisisi tähän, että "pitkätukkaisia on helppo jymäyttää", mutta alkoi asia kiinnostaa niin kovasti, että laitoin kanssa shamppoopalan ja nokkoshuuhteen tilaukseen. Itelle tilasin kuitenkin tuon blondishamppoon, kun värjäilen hiuksia. :) Olisi kiva löytää joku tuote, jolla saisi nämä maantienharmaat hiukset pidettyä vaaleana ilman värjäystä, tai ainakin ilman rajuja hiusvärejä.

      Poista
    3. Kiva, että kiinnostuin noin kovasti! Eivätkä tuotteet onneksi kalliita ole, jos ne eivät itsellä toimi. Mutta toivottavasti saat hyviä kokemuksia, tulet sitten kertomaan tänne!?

      Sinne isännälle terveisiä, että täällä isäntäkin pesee hiukset palashampoolla ;)

      Poista
  8. Kiitos vinkistä että näitä tuotteita saa myös Ruohonjuuresta, tätä on pakko testata!

    t.Erikas

    VastaaPoista
  9. Kiinnostava bloggaus. Kiitos tästä Flow kosmetiikka vinkistä. :)
    Minulla on ollut jo useamman vuoden käytössä vain luonnonkosmetiikkaa ja iho sekä hiukset kiittää. Ihan vasta neuvolassa terveydenhoitaja ihmetteli miten mulla voi olla niin hyväkuntoiset hiukset vaikka olen viimeisen kolmen vuoden aikana ollut joko raskaana tai imettänyt. Ja minulla on pitkät hiukset.
    Kun jätin tavis shampoon en saanut heti hiuksiani puhtaan näköisiksi. Mulla on todella voimakkaasti rasvoittuva päänahka joka on hormooneista johtuvaa eikä liiallisista pesuista. Olin varautunut siihen, että siirtyminen luomushampooseen ei tapahdu helposti, enkä antanut heti periksi. Pari kuukautta kesti kunnes päänahkani ja hiukseni tottuivat. Sen jälkeen hiukseni ovat olleet huomattavasti paremmassa kunnossa kuin tavis shamppoita käyttäessä. Pystyin jättämään hoitoaineiden käytönkin vähemmälle. Hiukseni ovat kiiltävät ja hyväkuntoisen näköiset eivätkä sähköisty enää ollenkaan kovilla pakkasillakaan. Minulla on käytössä Urtekramin shamppoot. Nyt otan varmasti kokeiluun nuo palashamppoot. Lasten hiuksia meillä ei olekkaan koskaan pesty muilla kuin palashamppoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saara kokemuksesi jakamisesta! Pidemmän päälle tuo hyvinvointi hiuksissa vielä kertaantuu juuri niin kuin sinullakin. Mulla lähtee myös seuraavan tilauksen yhteydessä lasten palashampoo tilaukseen :)

      Poista