17. helmikuuta 2015

Harjoittelua

Kävin eilen illalla testailemassa vaarin vanhaa 28mm objektiivia järvellä. 

Treeniajankohta ei ehkä ollut paras mahdollinen, kun hämärä vaihtui pimeäksi hyvin nopeaan. En nähnyt kunnolla tarkentaa, enkä myöskään kameran ruudusta oliko otos onnistunut. 

Pitää siis treenata seuraavaksi hiukan valoisampaan aikaan, niin ehtii vähän samalla ymmärtää objektiivin saloja, nyt vain räpsin menemään ja toivoin tarkennuksen olevan sinne päin.


Tänään taas sain harvinaisen mahdollisuuden kuvata isosiskoa. Tyttö oli kuvaustuulella, kun tulin Helsingistä korupajalta, joten räpsin menemään, kun harvinainen mahdollisuus tuli vastaan. 

Tällä kertaa kuvasin omalla 50mm objektiivilla, jossa automaattitarkennuskin toimii :) Ja oli se kyllä tarpeen, näiden tyttöjen kanssa ei kauheasti mitään valosuuntia ja muita ehdi miettiä, tarkennuksesta puhumattakaan ;)

Ihan malliainesta tässä tytössä olisi mun kuvaustreeniin! Toivottavasti jatkossa innostuu useamminkin malliksi :)

Ja vielä vinkkaus viimeiseksi ;)

Kivaa viikon jatkoa teille!

Yesterday I took few minutes of training with old 28mm lens at the beach. It was getting darker and darker and I could barely see where the focus was and just hoped it would be where I wanted it. Next time I will definitely take this lens with me in daylight!

Today happened something quite rare when big sister wanted to model for me. I knew I would have probably just few minutes before she gets bored, so I took my 50mm lens and started shooting. Photographing people is the thing I really want to learn, so hopefully she will get exited soon again :)

Have a nice week!

16 kommenttia:

 1. Ihana malli sinulla! Katse on läsnäoleva ja aidosti oma itsensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana <3 Voi, kun tyttö nyt vaan innostuisi tästä, niin saisin treenata tätä ihan kunnolla!

   Poista
 2. Ihana Isosisko<3 Halaus täältä.

  VastaaPoista
 3. Hei!

  On pitkä aika siitä kun viimeksi kommentoin. Lukemassa käyn ahkerasti. Onnea uuden opiskelun aloitukseen! Aavistelinkin, että valokuvauksesta on kyse.

  Itse osallistuin viime vuonna kansalaisopiston järjestämälle muutaman viikonlopun valokuvauskurssille. Uutta tietoa ja intoa tuli paljon. Joskus olisi kiva päästä jatkamaan.

  Ihan huikean kauniita nuo maisemakuvat. Ihana värimaailma ja tunnelma!

  Sinulla on kauniit tyttäret. Isompi on kovasti tullut isoksi tytöksi. Ihania poseerauksia. :)

  Ihanaa kevään odotusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun nyt kommentoit Laara <3 Aaavistelit ihan oikein valokuvauksen suhteen :) Siitä on kyllä tullut tosi rakas harrastus ja toivon kovasti oppivani uutta. Onneksi valokuvaus on sellainen aihe, jota oppii tekemällä...vaikka opetus ja kurssit antavatkin kieltämättä vähän vauhtia ja suuntaa harjoitteluun.

   Ihana kuulla, että pidät noista maisemakuvista, pidän niistä itsekin kovin :)

   Kiitos samoin, ihanaa kevään odotusta sinullekin <3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Nalle <3 Kuvia toivottavasti tulee lisää jatkossa, kun tällaista treeniä kaipaisin todella paljon! Ja kaunis kiitos ystävänpäiväkortista <3

   Poista
 5. Kaunis malli-tyttönen ja kauniit kuvat! Ihan mielenkiinnosta kyselen, miten olet valaissut kuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisu on mulle vielä täysi mysteeri kuten henkilökuvaus muutenkin, mutta molempia koitin tässäkin harjoitella. Kahdessa ekassa kuvassa valona on vain ikkunasta tuleva luonnonvalo kuvan vasemmasta laidasta, myös kuvaajan takana on ikkuna mutta ei ihan lähellä. Kahdessa viimeisessä kuvassa mulla on lisävalona lamppu ikkunan luona mutta se nyt ei ehkä ole paras paikka lisävalolle...tai oikeasti en edes tiedä :D Lamppuna mulla on lähinnä luonnonvaloa oleva lamppu, joka löytyi lähirautakaupasta, kuitenkin luonnonvaloa hiukan keltaisempi...ei siis paras vaihtoehto sekään :P

   Poista
 6. Todella kauniita kuvia ja suloinen tyttönen :)

  VastaaPoista
 7. All your photos are beautiful. I love your portraits too!

  VastaaPoista