1. helmikuuta 2015

Inspiraatiota

Olen ollut koko viikonlopun mielettömässä inspiraation puuskassa. Tai se alkoi eilen illalla saunan ja omenasiiderin jälkeen ;) Tiskasin astioita keittiössä ja muut olivat olohuoneessa. Hihkaisin pariinkin otteeseen miehen käymään keittiössä kuulemassa mun nerokkaita ajatuksia. Muutama huikea resepti-idea siis :) 

Tuntuivat ne vielä aamullakin hyviltä ideoilta ja oikeastaan sama meno jatkui, vaikka siiderin vaikutus oli ainakin loppunut jo monia tunteja sitten ;) Join aamukahvia ja selasin siemenluetteloa ja ihmettelin, miten ihmeessä saisin kaiken haluamani mahtumaan kasvilavoihin ja yrttipenkkiin. Sitten valo taas syttyi! Yrttipenkin laajentamiseen ei tarvitse edes tehdä yhtään uutta istutusaluetta, riittää että viimeistelen viime vuonna kesken jääneen istutusalueen ja tuon uudet yrtit siihen. Kasvilavatilannetta en vielä ratkaissut mutta katsotaan, jos siihenkin jotain keksisin.

Yksi asian on kuitenkin päätetty jo varmuudella! Isosiskon omaa kukkapenkkiä pitää laajentaa :D Tämä päätös tuleekin sitten korkealta taholta :) Kukkapenkki on tuossa penkistä katsottuna oikealla kohdassa, josta törröttää muutama pensaan oksa hangesta.

Lumi sai taas puiden latvukset korostumaan niin kauniisti. Etualalla on tietysti omenapuita, ehkä noin kolme metrisiä. Niiden takana on kirsikkapuita. Juu, aika korkealta pitäisi kirsikat saada poimittua!!!! 

Puutarhamietteitä siis tänään :) Joko teillä on kevään istutukset mielessä?

Pikkusiskon sanoja lainatakseni "Koikka!" (Siis "moikka", se kuului tätäkin kuvaa ottaessa ja sitten leikkimökin ovi läimähti kiinni :D)

I have been so inspired this weekend! Many great recipes have just popped in mind and I also have many plans for our kitchen garden. Have you already been thinking about gardening?

See you :) 

12 kommenttia:

 1. ohhhhhh! I was just thinking about my garden this morning!There already has buds on the trees but no snow at all...:(
  Your children have a lovely house. Have you made it?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I think we have to wait about 2 months and then we can really talk about spring and garden without snow. But this year I will be ready with my plans :) I bet you get spring a lot earlier?

   My father made this house for girls last autumn. They already like to play there and I can´t wait for the summer, I´m sure they will love playing there and probably i´ll get more time doing gardening :)

   Poista
 2. Kuulostaa huippukivalta tuo inspiraation virta! Talven saat näyttämään satumaiselta. ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana leikkimökki. Mun kevät alkoi tapanina ja puutarhakausi viikko sitten ensimmäisillä kylvöillä. Nyt on ekat taimet jo koulittukin! Joo, inspistä on ilmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mullakin alkaa kevät heti joulun jälkeen, viimeistään tammikuun ekana :) Mutta puutarhakausi on startattu vasta haaveilulla, suunnittelulla ja siemenluettelon selaamisella mutta kivaa sekin on :) Ihanaa inspiksen jatkoa sulle Satu!

   Poista
 4. Puutarhajutut pyörivät jo kovasti ajatuksissa. Vitsit miten ihana leikkimökki! Ja miten topakka emäntä siellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, mun isä rakensi mökin meidän talon väreissä :) Sellaisen keinun mä kyllä vielä haluaisin, jollaisen sun isä on rakentanut, sen punaisen (oliko se punainen?)! Emäntä on topakka juu, siitä ei mihinkään pääse :D Kivoja puutarha-ajatuksia sulle <3

   Poista
 5. Meillä on kans kaiveltiin viimeviikolla puutarhasuunnittelutyökalut esille! En malttais oottaa että lumet alkaa sulamaan ja päästäis pystyttämään meidän uusi kasvihuone, johon on pohjat tuolla nurkalla jo valmiina! :) Ihanaa kevään odottelua sinne koko sakille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että Suvi!!!! Nyt olen vähän kade tuosta kasvihuoneesta!!! En yhtään ihmettele, ettet malttaisi odottaa. Olis mullakin malttamisessa tekemistä vastaavassa tilanteessa :D Kiitos, ihanaa kevään odottelua myös sinne! :)

   Poista
 6. On teidän tytöillä kyllä ihana leikkimökki, kuin pienempi versio talostanne! Meillä ei olla vielä istutuksia ja muita kevätjuttuja mietitty, nautittu vaan lumisista maisemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Isäni on mökin tytöille rakentanut ja värit on tosiaan samat, kuin talossa :) Täälläkin väistyi nyt hetkeksi kevätmietteet sivuun, kun saatiin viimein ihan kunnolla lunta. I-H-A-N-A-A :) Kivaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista