15. helmikuuta 2015

Pehmeää

Kaksi ensimmäistä opiskelupäivää on nyt takana ja olen superinnoissani! En ole koskaan ennen tuntenut näin voimakkaasti kuuluvani johonkin ryhmään tai porukkaan. Ympärillä oli paljon luovia ihmisiä ja olin todellakin, kuin kotonani.

Kerron koulusta varmasti myöhemmin mutta sen voin jo nyt kertoa, että valokuvauksesta on kyse :)

Mulla on ollut jo pidemmän aikaa kaksi kappaletta vaarin vanhoja objektiiveja mutta ne eivät ole sopineet uuteen kamerarunkooni, tai niin olen luullut. Eilen innostuin taas kaivamaan ne esiin ja mies sai kuin saikin ne adapterirenkaan kanssa toimimaan uudessa rungossa. Laitoin mummulle heti viestiä, etä jos vielä jotain vanhoja kuvausvälineitä löytyy, niin haluaisin niitä nähdä. Tänään mummu kiikuttikin mulle vielä yhden objektiivin, vaarin vanhan kamerarungon ja mummun isän vanhan kameran. Objektiiveja on nyt 50mm (kuvat on otettu sillä), 135mm ja 28mm, eli sain samalla myös kaipaamani laajakulman valikoimaan! 

Objektiiveissa ei toimi automaattitarkennus, joten kuvaaminen on jonkun verran vaivalloisempaa mutta eipä se haittaa :) Aika pehmeitä kuvia eikö?

First days in my new school are over and I can´t tell you how excited I am! I will tell you more about this school later but now I can tell you that it´s about photography.

I´m so happy that my husband´s father and his mothers father have been interested in photography. I have two old cameras and three old lenses, 50mm, 135mm and 28mm. These photos I took with my camera with 50mm old lens. Quite soft pictures, or what do you think?

16 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma kuvissa, utuinen ja lempeä. Voin uskoa, että olet innoissasi ja sulaudut hyvin joukkoon! Olet jo nyt niin taitava kuvaamaan ja tallentamaan hetkiä ja erilaisia tunnelmia.

  VastaaPoista
 2. vanha kamera näyttää hyvältä !!! niin hauskaa ja rakkautta terveisiä Angie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielen Dank Angie! It´s nice to photograph with old equipment :) Have a nice week!

   Poista
 3. Olisipa todella hauska päästä joskus kokeilemaan vanhoja kuvausvälineitä! Ja opiskelemaan valokuvausta..! Nämä ovat kyllä kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Valokuvaus on kyllä hieno oma maailmansa!

   Poista
 4. Hienot tunnelmakuvat! Haluaisinpa itsekin oppia lisää valokuvaamisesta ja odotankin että paikkakunnallemme tulisi kansalaisopistoon joku valokuvauskurssi ensi syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Luulisin, että kansalaisopistoissa olisi valokuvausta tarjolla. Toivottavasti pääset kurssille syksyllä :)

   Poista
 5. Teit varmasti mummunkin onnelliseksi. Ihan parasta kun saa tehdä sitä mitä rakastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin mä menin ihan sekaisin noista "uusista" hienouksista :D Kävin jo kaupasta hakemassa filmiäkin, kun tuo toinen kamera on sellainen perinteinen järkkäri...toiseen en vielä ehtinyt enempää tutustua...

   Poista
 6. Hyvältä näyttää ! mahtia että sais ne toimimaan! terkuin: koulukaveri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :D Tuon 50mm kanssa tuntuu sujuvan aika mutkattomasti, kun muutenkin kuvaan 50mm paljon. Nuo kaksi muuta vaativat kyllä harjoittelua...paljon... :D

   Poista
 7. I'm not that surprised. You have a gift for photo!

  VastaaPoista
 8. Kaunis, pehmeä piirto näissä. Olen onnellinen, että olet niin selkeästi löytänyt itsesi ja paikkasi, valokuvien maailma tuntuu tulevan sinulle niin luonnostaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihan selkeä ero tuossa pehmeydessä, kun vertaa uuteen linssiin!? Tietysti tällaisen saa varmasti photoshopattua mutta eihän se ole enää sama.

   Kiitos kannustuksesta ja tuesta jälleen <3 Aivan ihanaa, kun kerta toisensa jälkeen jaksat kannustaa! Olet ihana <3

   Poista