16. elokuuta 2011

Omppuhilloa

Nyt on ensimmäiset omenahillot ja soseet tehty Valkea kuulaasta ja aika herkkua tuli!

Tein ihan perushilloa:

1 kg omenaa
1 dl vettä
3 dl hillosokeria
1 kanelitanko
1/2 sitruunan mehu

Kuori ja paloittele omenat. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää omenat ja mausteet. Keitä kunnen omenat alkavat soseutua. Poista kanelitanko. Purkita kuuma hillo puhtaisiin kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Tein myös vaniljaomenasosetta:

1,5 kg omenaa
4 dl vettä
5 dl sokeria
1 vaniljatanko
1/2 tl askorbiinihappoa
säilöntäainetta

Keitä veden ja sokerin kanssa halkaistu vaniljatanko noin 5 minuutin ajan. Poista tanko ja kaavi sen siemenet kattilaan. Lohko pestyt omenat kuorineen kattilaan. Keitä kunnes omenat ovat pehmeitä (10 minuuttia). Soseuta sauvasekoittimella ja lisää askorbiinihappo pieneen vesitilkkaan liuenneena. Purkita kuumana tai jäähdytä ja pakasta. Sose ei säily jääkaapissa kuten hillo, joten säilyvyyttä voi parantaa säilöntäaineella.

Aika herkkuja tuli. Pikku-neiti juoksi juuri iltapuurolle kädet kattoon kohotettuna huutaen "jee, herkkuomppupuuroa!" Neiti saa pienen hillosilmän puuroon:)



Ekasta hillosetistä lähtien olen haaveillut letuista omppuhillon kera...ehkä viikonloppuna:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti