11. joulukuuta 2011

Nro 11. testing testing

Joulun aikaan kuuluu erilaisten reseptien testaus. Erityisen tarkan testauksen alla on ollut torttutaikina ja vihdoin voittaja on selvinnyt! 

Joulutortut:

3 dl kermaa
300 g voita
6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata rasva ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon leivinjauhe ja vehnäjauhot ja kaada joukkoon jäähtynyt sula rasva. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä muutama tunti jääkaapissa. 

Jos haluat tortuista lehteviä, ne kannattaa kaulita muutamaan kertaan isoksi levyksi ja taitella kolminkerroin kaulinnan välissä. Laitoin taikinan vielä noin 15 minuutiksi jääkaappiin ennen leipomista.

Kaulitsin taikinan aika ohueksi ja taikinapyörällä tein neliön muotoisia ruutuja. Ruutuja tuli 42, joista 4 valmistin ihan valmiiksi asti omatekoisen luumumarmeladin maustamana ja loput laitoin sellaisenaan leivinpaperin välissä pakkaseen odottamaan herkkutarvetta. 

Paistoin torttuja 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Maisteluraatiin kuului minä, mieheni, Pikku-neiti ja mummu. Tuloksena yksimielinen hyväksyntä taikinalle :) Raadin mielestä taikina oli maukas ja sopivan lehtevä ilman, että puolet taikinasta rapisee lautaselle.

Voi olla, että ennen joulua täytyy tehdä vielä toinen taikina, sillä jouluunhan on vielä monen monta yötä ja pakastimen torttuvalmius on enää 38 ;)

4 kommenttia:

  1. Kermaa ja voita,uskon hyvään makuun maistamatta. Nykyään itse tulee kyllä tehtyä torttuja ainoastaan valmistaikinasta sen nopeuden ja helppouden vuoksi.

    VastaaPoista
  2. Tuula: Valmistaikina on totta kai nopeampi ja helpompi. Tämäkin tuli kyllä aika näppärästi yleiskoneella. Tein taikinan eilen illalla, kun neiti kävi unille ja leipomisen tänään neidin päikkäreillä. Ja kun se keittiössä häärääminen on niin mukavaa, niin mikäs siinä. Ja, kun uuni oli jo valmiiksi lämmitetty, niin tein nopeasti välipalasämpylöitäkin :) Niihinkin maisteluraati oli tyytyväinen ;)

    Saat maistaa torttuja sitten Jouluna :)

    VastaaPoista
  3. Ihania leipomuskuvia :) Kivaa tortunmaistelua sinne!

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Kiitos :) Kivaa on :)

    VastaaPoista