3. kesäkuuta 2012

Sateisena viikonloppuna

Vihdoin meillä satoi eilen! Koko päivän ja ihan kaatamalla! Monenlaista askaretta ollaan koitettu keksiä sisällä, kun ei kaatosateessakaan kauaa viihdy. Ollaan aloitettu muun muassa kokoperheen mukava (?) yhteinen harrastus, nimittäin käsintiskaus! Meidän tiskari on temppuillut koko sen ajan, kun ollaan täällä asuttu ja nyt ei jakseta sitä enää. Käsitiskillä ajateltiin mennä keittiörempaan asti (siis vuosi!!!!)...tai sitten marssitaan jo ensi viikolla ostamaan uusi. Saa nähdä kuinka käy. Tosin koskaan meidän tiskipöytä ei ole ollut näin siisti, kuin nyt!

Täytyy nostaa hattua isännälle, joka valitsi (toki neidin avustuksella) neidin eiliset vaatteet :) Villasukat ovat muuten noin 25 vuotta vanhat! Ne on Aila-tädin mulle kutomat <3
Blogissa esittämästäni avoimesta kahvittelukutsusta (ja raparperipaistosta kans) huolimatta meille ei tullut KUKAAN! Ihan jouduttiin soittamaan mammalle ja pappalle sekä mummulle. Kahvin ja raperperipaistoksen lisäksi houkuteltiin pihasaunan löylyillä ;) No tulihan ne ;) 

Mamma ja pappa kiikuttivat mulle uuden projektin! Kiitos siitä! Ei tarvitse enää isännälle rutista sateisina päivinä neidin päikkäreiden aikaan, ettei ole mitään tekemistä ;) Tälle kaapille on jo suunnitelmat olemassa. Vielä en kerro mihin se tulee mutta sen voin kertoa, että jutun toteutumiselle on enemmän epäilijöitä, kuin siihen uskovia!

Niin..ja sisälle se oli saatava laitettavaksi...kun en ajatellut koko ajan ravata verstaalle sitä ihastelemaan ;) Ihan siis tuossa olkkarissa ajattelin rapsuttelun aloittaa.

Onhan siinä vähän laittamista...mutta kun...se on niin nätti!

Tänään, sateen jatkuessa, isäntä (!!!!!!) ehdotti kirpparirundia. Turvallisin mielin uskalsi moista ehdottaa, kun lompakot saatiin eilen tyhjennettyä aikalailla kaikesta käteisestä. Vaan eipä isukki tiennyt (kun ei ole kyseisellä kirppiksellä aikoihin käynyt) että siellä voi maksaa nykyään kortillakin ;) Neiti investoi kahteen uuteen (vanhaan) poniin. Ja löysin minäkin jotain mutta toinen kuivuu narulla ja toinen tiskikaapissa ;)

Olipa kiva viikonloppu sateesta huolimatta! Toivottavasti teilläkin oli!

23 kommenttia:

  1. Mukavia juttuja:) Tuo kaappi on todellakin kaunis ja villasukat on aina parhautta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Villasukat on kyllä niin tarpeen tällaisessa vanhassa talossa. Lauantaina kävi sellainen tuuli, että keittiön ikkunoista (tuplalasit ollaan jo poistettu) kävi vilpoinen tuuli sisään. Sai kyllä laittaa vaatetta päälle ja kaakeliuunia lämpiämään :)

      Poista
  2. Kiitos raparperipiirakasta,kahvista,pihasaunan pehmoisista löylyistä ja tietysti myös teidän mukavasta seurasta. Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellenne :) Oli mukavaa ja maton kanssa pohditaan, raaskitaanko viedä leikkimökkiin vai pidetäänkö sisällä neidin leikeissä. Lopun viikonlopun neiti kiikutti maton kaapin eteen ja järjesteli poneja ja kuvissa näkyviä nukkeja kaappiin, joka oli niiden kerrostalo ;) Sunnuntaina illalla neiti kyseli "Koska mä saan maalata äitin kanssa?" Ja tänään aamulla sanoi "Kyllä tuota kaappia nyt pitäisi alkaa rapsuttamaan". Lupasin, että tänään rapsutetaan yhdessä :)

      Poista
  3. Oi, mikä kaappiprojekti, on se kyllä kaunis ja varmasti siitä tulee vielä kauniimpi, kunhan pääset projektiin käsiksi. :) Aika kiva asuvalinta tyttärelle, sopii mainiosti. :) Mielenkiinnolla aina odotan meillä miehen asuvalintoja neidille, välillä osuu nappiin ja välillä taas vähemmän. Äidin mielestä siis. ;D

    Voi että nuo teidän lattiat on upeat! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin aivan ihastunut kaappiin ja meidän lattioihin myös <3

      Tämä vaatekerta on kyllä meidän isukin paras taidonnäyte ;D

      Poista
  4. Sulla on mielenkiintoinen projekti siellä.Teillä on niin ihanasti tilaa siellä kaikenlaisille töille.Täällä kerrostalossa ei oikeen oo mitään paikkaa mis rapsutella mitään. Mies haluis kovasti entisöidä kaikenmoisia juttuja.
    Maalattiin just meidän hallin iso kaappi harmaaksi.Onneks sen pysty tekemään ihan siinä paikanpäällä.
    Mä pidän todella usein pöytää siellä mutta harvoin mitään löydän.
    Mut jos löydän jotain ne onkin niin ihania juttuja et pitkäks aikaa löytyy iloa niistä:)Hyvä se että kortilla pystyy maksamaan.Mulla ei oo koskaa käteistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ihan mukavasti mahtuu projekteja toteuttamaan. Harmi, ettei teillä ole rapsuttelupaikkaa :( Onneksi joitain juttuja pystyy tekemään siinä paikanpäällä.

      Mullakin on ollut pöytä tuolla kirppiksellä ja taas kesällä pitäisi laittaa useammaksi viikoksi, on jo laatikoissa tavaraa valmiina lähtemään :) Tuolta kirppikseltä löydän aika usein jotain todella ihanaa, nyt olen kyllä käynyt aika harvakseltaan.

      Hei, muistanko mä oikein, että te asutte siis tämän saman kylän keskustassa? Olen monesti miettinyt, että missä :)

      Poista
  5. Ihana kaappi ja hauskan mallinen. Tosta saisi jopa hienon "yläkaapin" vaikka keittiöön. Mielenkiinnolla odotan mihin se tulee =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aika persoonallinen kaappi. Kovasti väriä mietin. Rapsuttelun edetessä on ilmennyt, että vaaleankeltaisen lisäksi kaappi on ollut beige ja luonnonvalkoinen. Vanhaa olisi kiva kunnioittaa mutta katsotaan minkä värinen tuosta sitten tulee (ja mihin;)) :)

      Poista
  6. Sun kuvia saa sitten aina vaan ihailla...
    IHANA kaappi, tee äkkiä valmiiksi että nähdään mihin se tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos KoivukujanRiikka :) Kaappi on työn alla...jatkoa seuraa ;)

      Poista
  7. Prisman apteekkia vastapäätä vanha kerrostalo eli kukkakaupan ( Ellan kukka) on samas kerrostalossa ja pk dion.Helmen talossa:) Tää kerrostalo on ensimmäinen kerrostalo jota on alettu rakentamaan 30-luvulla tänne.
    Eli ei lähempänä keskustaa voi enää asua;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, no nyt tiedän tarkalleen:) Se onkin kaunis talo ja ei tosiaan enempää keskustassa voi asua!

      Poista
  8. Joo mulla on tosi pitkä matka marimekkoon shoppaileen!Onnex siis ei ole rahaa millä shoppailla;)Kyllä mekin omakotitalosta haaveillaan mut mun työpaikka on 5min kävely matkan päässä tässä keskustassa. Ja kaikki on lähellä.Mulla kun ei oo korttia.Mun mies on asunut aina siellä missä tekin se takia sinne päin varmaan joskus muutetaan.Mut nyt asutaan tässä,Ei voi miettii mitään asioita kun oon kotiäitinä.

    VastaaPoista
  9. Piti viel sanoo et mä en niinkään tykkää tästä talon ulkoasusta mutta meillä on nyt jo niin iso yhtiövastike etten vähään aikaan halua julkisivu remppaa tähän.Tähän taloon on nyt kaikki putkirempat tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo sulla tosiaan Marimekkoon pitkä matka ;)

      Työmatkan pituus (tai lyhyys) on kyllä tärkeä asia. Mä ajelen noin puoli tuntia suuntaansa töihin mutta onneksi olen suunnitellut työviikon niin, että vain kahtena päivänä on ajot ajettavana.

      Kaikki sitten aikanaan...onneksi tässä välissä voi haaveilla <3

      Poista
  10. Heips täältä Seinäjoen Vaakunasasta. Niin vain ajat muuttuvat, tuskin nykylangoilla sukat kestävät äidiltä tyttärelle? Mielnkiinnolla seuraan tuon piirongin ehostusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Aila! Vai Seinäjoella tällä kertaa.

      Sukat on muuten niin lempisukat tällä hetkellä :) Ja kaappi on jo työn alla...pitänee kuvata tekovaiheitakin, ettei odottavan aika kävisi niin pitkäksi ;)

      Poista
  11. Heh, Seinäjoeltapa on tämäkin kommentoija ;) Jonkun toisen blogin kautta eksyin tänne. Aivan ihana tuo kaappi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia! Olet tervetullut eksymään tänne uudestaankin ;)

      Poista