10. kesäkuuta 2012

Sohvalla

Nää hullut kävivät eilen ostamassa uuden sohvan! Ikean Ektorp on ollut jo jonkun aikaa kiikarissa ja peräkärry kun oli käytössä, niin nää kävi sellaisen hakemassa. Vanha sohva on vielä käyttökelpoinen ja se on tarkoitus laittaa myyntiin.
Sohvapöytää ei ajateltu nyt laittaa lainkaan, vaan sohvan toisella puolella on vaarin roskiksesta dyykkaama pieni pöytä. Sen takana olevassa laatikossa on muuten meidän stereot piilossa, ne kun ovat niin törkeen rumat. Laatikon olen vaivihkaa kantanut verstaasta sisälle ;)
Ja toisella puolella sohvaa on entinen "sohvapöytä" pystyyn käännettynä. Kirppikseltä olen tämän salkun joskus muutamilla euroilla kotiin kantanut. Siihen mahtuu sopivasti pieni lamppu ja aamukahvikuppi <3
Käsinojalla viikko sitten kirppikseltä löytynyt virkattu peitto, joka oli todellinen löytöjen löytö. Se oli valkoinen mutta neiti ehdotti sen värjäämistä :) Ensin siitä tuli hempeän sininen mutta se ei näyttänyt kivalta ja ostin tummanharmaan värin...ja peitosta tulikin sitten tummanharmaansininen. 
Neiti aloitti aamunsa tekemällä "töitä". Kantoi tuolinsa keittiöstä olohuoneen lipaston eteen ja puhui samalla työpuhelua. Tästä tulee väkisinkin vähän huono omatunto, koska jostain se neiti on nähnyt kyseistä toimintaa...ei sentään onneksi viikonloppuaamuisin!

Olkkarin uudella sohvalla viihdyttiinkin tänä aamuna pitkään ja ulos lähtiessä ikuistin vielä keittiön aamuauringon :)

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

12 kommenttia:

 1. Ihanaa sunnuntaita teillekin! Ektorpia olen minäkin miettinyt, sen henki sopii vanhaan taloon jotenkin kauhean hyvin. Mulla olis kyllä hyvin raskas ja epämukava vanha sohvakalusto, joka periaatteessa pitäisi ottaa käyttöön sitten kun vanhempaa taloa pääsee joskus kalustamaan, mutta mutta... sellaisella vanhalla jäykällä sohvalla ei löhöillä ja minä tykkään löhöillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löhöily kyllä pitää ehdottomasti sohvalla onnistua! Muutaman päivän kokemuksella voin kertoa, että Ektorpilla onnistuu löhöily ;)

   Poista
 2. Onnea uudelle sohvalle! Hyvä valinta! Minä olen tykännyt omista ektorpeistani kovasti. Vastikää ostin niihin uudet päällisetkin, kiva kun ne saa pestyä koneessa, kätevät näin lapsiperheessä. Meiltä muuten löytyy samanlainen pikkupöytä, valkoisena vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pestävät ja tarvittaessa vaihdettavat päälliset ovat kyllä lapsiperheessä plussaa :)

   Poista
 3. Virkattu peitto on tosi herkullisen värinen. Mun lempivärejä on tummansinen ja harmaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olisin halunnut tuosta selkeästi harmaan, kun sinistä on niin paljon...mutta en taida enää kolmatta kertaa viitsiä värjätä! Hyvä se on noinkin :)

   Poista
 4. Samaa sohvaa on täälläkin tiirailtu jo pidemmän aikaa, kiva kuulla kokemuksia! Mä värjäsin oman rippilahjapitsipeittoni (puuterin värinen) tumman harmaaksi, mutta siitä tuli sellainen...ööö...hieman batiikkivärjätty... En malttanut odottaa mökin isompaa pesukonetta, vaan tungin sen väkisin tuohon omaan pienempään. On ainakin yksilöllinen!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kahden päivän kokemuksella tykätään koko perhe uudesta sohvasta tosi kovin! Se on ihanan muhkea ja niiiiin kauniskin vielä :)

   Poista
 5. Ektorp on kyllä ihana ja mukava (itsellä ei sitä kylläkään ole, mutta vanhemmilta löytyy). Ja näyttää tosi ihanalta teillä! Nuo pienet kyllä matkii ihan kaikkea, mitä näkee vanhempien tekevän, ahkera pieni työläinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omaan käytökseen täytyy kyllä tosi paljon kiinnittää huomiota, kun nuo pikkuiset imevät itseensä niin paljon vaikutteita :)

   Poista
 6. Ihana sohva ja onnistunut kirppisköytö. Viimeinen on kiva dunnelmakuva, kun taustasta näkyy vain värejä eikä ihan selviä esineitä.

  VastaaPoista