24. heinäkuuta 2012

Oi ihana Denise

Ruusunnuppupelargonit on mun suosikkeja! Denise otti viime talven niin raskaasti, ettei se keväällä enää jaksanut. Nyt olen saanut uuden Denisen tilalle...eihän se toki vanhaa korvaa mutta on Denise kuitenkin sentään Denise <3 Toivottavasti tämä tykkää enemmän meidän talviolosuhteista!
Paremmin talvehtinut Appleblossom rosebud on viimein avannut suloisia kukkiaan! Valkoinen ruusunnuppu on jo muutamat kukat antanut mutta Pink rosebud otti aika raskaasti keväisen rajun leikkauksen eikä ole kasvattanut edes nuppuja vielä! Onneksi muutamassa pistokkaassa on kukkavarsia jo tulossa.
Sitten on tietysti tämä ihana Mårbacka!

Mårbacka kotiutui Billnäsin puutarhamessuilta tänä keväänä.
Tuoksupelargonejakin on jo kolme. Kuvassa on Dr. Westerlunds blomma, kaksi muuta ovat Attar of roses ja Queen of lemon. Tuoksupelargoneja en olekaan ennen yrittänyt talvettaa, toivottavasti selviävät!

Yksi enkelipelargonikin on tarttunut matkaan!
Kuistin ikkunalla viihtyvät ihan mukavasti. Keskellä suurinpana on Pink rosebud, joka ei juuri kukkien tekemisestä nyt välitä. Onneksi lehtiä kuitenkin jaksaa kasvattaa :)

Pienissä purkeissa on pistokkaita ja keväällä siemenistä kasvatettuja yksilöitä.

Kevätpistokkaat tuntuvat meidän olosuhteissa pärjäävän paremmin, kuin syksyllä otetut. Kesäpistokkaita en ole koskaan ottanut, onko kellään niistä kokemuksia?

Pelargonien kuvat silmissä, kivaa viikon jatkoa ;)

4 kommenttia:

 1. Ooh! Pelargoniat, pionit ja ruusut. Mun tän hetken suuret intohimot :) Kun niitä on niin monenlaisia, jokaiselle jotakin. Otin tänään kuvia kelväällä kylvetyistä, pitää huomenna laittaa blogiin, nyt on niin hidas yhteys täällä meren rannassa, ettei kuvien lataamisesta tule yhtikäs mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kanssa ihan sekaisin noiden pelargonien kanssa ;) Odotan innolla sun pelakuu-kuvia :)

   Poista
 2. Vau! Mulla loksahti suu auki, kun näin sun upeat kuvat, melkein kateelliseksi vetää:) Upeita pelargoneja! Mistä olet hommannut tuon Appleblossom Rosebudin? Kasvattelin keväällä ihan perus Appleblossomin mutta tuollaisen haluan kyllä seuraavaksi. Tuoksupelargoneja olen myös ihastellut mutta juurikin tuota talvehtimista mietin. Ihana postaus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukin puutarha on sellainen paikka, josta saa tilata mm. ruusunnuppu- ja tuoksupelargoneja. Hinnat ovat tosin kovemmat, kuin marketista ostetut mutta jos vain on hyvä paikka talvettaa, niin nämä kestävät vuosia. Viime talvena talvetin 4 ruusunnuppupelargonia ja kaksi marketin pelargonia, joista 3 ruusunnuppua selvisi. Tuo Denise siis menehtyi, mutta se onkin kuulemma vähän muita hankalampi. Nyt aion ottaa kaikista vähän aikaisemmin pistokkaat, kuin viime syksynä, jotta ehtisivät riittävästi juurtua ennen talvea ja sitten vaan toivotaan parasta :)

   Poista